" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Wednesday, December 30, 2009

wajah2 mak aku di wad ICU



Samudera – Bila Diburu Kenangan

Untuk apa kita bertemu..
Jika hanya penuh derita ..
Kepedihan dihatiku..
mendayukan bicara asmara..
Kering layu bagai daunan..
Yang menitih sekilas usia..

Terkuncilah mimpi bertahun ..
Dalam suram malam gelita..
Menantikan embun pagi
Menitiskan wangian kasturi..
Keluhuran benih cinta..
Merantai ingatan..
Kenangan masa silam..
Dirimu diriku..
Pernah bernama kekasih..

Apa mungkin kau dan aku..
Melayarkan bahtera impian..
Walau pernah kehilangan..
Tanda cinta pedoman setia..

Bicaramu sentuhanmu kasih..
Menghangatkan kenangan..
Namun hati yang terluka ini..
Mengunci perasan hati..
Untuk aku bercinta lagi denganmu..

song by Samudera...

dis is my fevret song setiap kali nyanyi...org len terkial2 duk pilih lagu, tp aku dgn pantas nye mencari lagu ni & terus mencapai microfon yg ade. then, aku nyanyi sampai lebam....

BANGANG + BENGONG,,,,

apsal aku nk upload gambo dlm blog, xleh nih? ni yg sku hsngen ni..........

bloddy helll...damn...wat de fuck...

wedding ceremony...

aku sangat kecewa x dpt attend wedding kakak angkat aku. gase nk nanges pun ader...adeh la...kak! moga berbahagia di hari persandingan mu...ahaks...selamat pengantin baru...Insp. Rohana

lg 1 sedey...adik angkat aku bertunang pun aku x g...wah, mst die majuk dgn aku...aku sms pn die x reply...eneway, selamat bertunang to my luvly sis, nurul safina & Insp. Syahidan...cowi x dpt dtg...kawen nt kompem akak dtg....hikhik

2 jan 2010, wedding ceremony my old skool frens. kena pegi nih, x leh x g...hukhuk...kawan2 nantikan kemunculan aku di wedding madie...hehehe...kite bikin gathering...

Tuesday, August 18, 2009

tinggal kenangan...


rindu kenangan kecik2 dulu2. aku di besar kan di kuarters balai bomba bentong. skrg umah aku dh jd cm hape jek... buruk gle. pastu, rase cm kecik je umah & kawasan sekitar. ye la, sejak lahir aku duk situ, smpai la tingkatan 2..huhu..


Tuesday, May 12, 2009

SELOKA KELAS...

td aq tbe2 rase nk terjah magazine2 old skool aq, primary & secondary skool. then aq amek magazine secondary skool aq thn 2001. baca bhgn nukilan pelajar. terjumpe seloka kelas aq mase form 4. moh kite baca ramai2...

SELOKA 4 PENGAJIAN ISLAM...

Assalamualaikum pembuka bicara,
Dari kami student 4 PENGAJIAN ISLAM,
Bukan nak publisiti just nak bermesra,
Bacalah tak kira pagi, petang, siang, dan malam.

4 teruna manjadi pilihan,
14 dara menjadi teman,
Ingin mengaut kejayaan,
Harapan ibubapa, guru, dan sekolah kesayangan.

Khasful Kamal ketua kelas,
Sekali marah kelas seperti berputar,
kadang2 rajin, kadang2 malas,
Hei, Pak Lang! Banci dah hantar?

Dia new student kat kelas kami,
Sentiasa tersenyum tak kire masa,
Ahmad Sufi empunye diri,
Semua cikgu suka kt dia.

N. Syafizam datang dari Mempaga,
Waktu belajar mesti main rambut,
Spmetimes diam, sometimes bising juga,
Hei M, cubalah buat2 berlembut.

Satu2 nya prefect lelaki dalam kelas kami,
Berjalan senyap, wah, Epul, kontrol nya,
Ahmad Shaiful nama sejak azali,
Suka berbual dgn kami semua.

Penolong ketua kelas jawatan dia,
Rozidah Ruslan itulah namanya,
Atiqah Liyana kawan baiknya,
Suka ketawa, hei Tiqah! apa lawak nya?

Duduk di tingkap tepi sekali,
Duduk pula di barisan kedua,
Reen & Izyan member sejati,
Ke mana pergi mesti berdua.

Berkaca mata pengawas orangnya,
Fathiyah itulah yang kami nak cerita,
Majidah pula kawan baik nya,
Kemana pergi pasti berdua.

Roti menjadi makanan setiap pagi,
Siapa x kenal, Farah Raihana,
Berjalan cepat ke mana saja nak pergi,
Itulah dia Nur Azura.

Nama sebenarnya Anita Noor Atan,
Nono pula nama glamournya,
Peah pula rakan seangkatan,
Suka bercerita duduk di sebelahnya.

Gayanya seperti orang sini,
Tapi hakikat nya orang Negeri,
Fauziana Yaakob empunya diri,
Tg. Balqis pula rakannya setiap hari.

Atlit sekoalh yang kuat berlari,
Kuat berlari pn mengantuk jugak,
Noorhanis Mohmad empunya diri,
Jan buat lawak selalu juga tergelak.

Wahai teman, rakan & taulan,
Ini hanya sekadar gurauan,
Berguray senda menjadi hiburan,
Untuk menjalin ukhuwan persahabatan.

Wahai guru jangan terasa,
Ini memang perangai kami semua,
Salah & silap terkasar bahasa,
Harap maaf kan kami semua.

SEKIAN...

Tuesday, May 5, 2009

RINDU KENANGAN LALU...

ini la kami yg paling mantap di abad ini...haha...1st batch of SUKSIS IIUM...
WE ARE THE BEST AMONG THE BEST

ni skot2 lelaki aq yg plg best..segala kenangan kami di Penang, hanya kami yg tau..huhu



ni la skot2 aq yg plg best...kami mengecapi kebahagiaan & kedukaan bersama2 selama 2 minggu di USM Penang


miss them damn much...
Rindu sangat kt kenangan2 kami semua bersama. ada yg manis, ada yg pahit. semua tu kenangan yg x dpt dilupakan sepanjang 3 tahun bersama.
miss all damn much...
"IIUM SUKSIS 05/06"






Tuesday, April 28, 2009

titian hasrat

Titian hasrat (Samudera)

kita bagai merpati yang sering beriringan
menuju ke syurgawi pelangi
kita mengumpul hasrat tiada henti-hentinya
mencari persinggahan bina istana
namun ku tak berdaya membina cinta
syurgawi yang di cari di landa gelita
gugurlah harapanku bersama hujan
bagai ada sesuatu cinta terhalang
di manakah kau sayang di mana
jika hilang ku nanti kembali
andai duka di mana khabarmu
jika bahagia apalah ertinya
ku menunggu dan menunggu
titian hasrat cinta antara kita
lebur di persimpangan sebuah harapan
titian hasrat cinta antara kita
lebur di persimpangan sebuah harapan