" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Monday, October 31, 2011

x pernah ketinggalan: part 1

ehem ... ehem ...
wahhh, setelah sekian lama x meng-hupdate Minda Serigala ...
baru hari ini terasa nak hupdate ...
tiba2 ada idea plak nak hupdate entry ...

so, ini la dia ...

nak tau apa yg x pernah ketinggalan tu???

yeahhh ..

its MasterChef ...

sekarang ni tengah duk heboh la pasal MasterChef ... boleh dikatakan sana sini duk kata MasterChef ni ...
yg terbaru, Malaysia pun ada MasterChef ...
wahhh gitoooo ..

okeh, cerita dia cam ni ...
uolls suka ke tengok MasterChef ni???

ahha, cik rai penonton setia MasterChef tau ...
1st kenal MasterChef ni, sejak tonton MasterChef Australia ... tu pun dah season 2 ...
asal usul MasterChef ni dr US sebenar nya ..
pengasas nya Chef yg terkenal dengan sumpah seranah yg hebat ...
Gordon Ramsay ...


okeh, mari lihat gambar ...



ini MasterChef Australia .. 1st time tgok yg ni la ...
x pernah miss ... hari2 duk ngadap starworld :D


ini pemenang MasterChef Australia season 2 ...
Adam ... (x ingat nama penuh dia)



2nd .. tgok yg junior plak ...
budak2 jd chef uolls ...
terbaikkk ...
kalah la cik rai yg x reti masak ni kan .. :(



okeh, ni plak juri2 tetap MasterChef US season 2 ...

dari kiri: Joe Bastianich, Gordon Ramsay, Graham Ellio




ini lah pemenang MasterChef US season 2 .. Jennifer ...

kat tv sekarang ni lum tunjuk lg pemenang .. baru sampai Top 4 Compete ..
so, nak tengok, kena tunggu setiap hari ahad, kul 8 malam, cenel 711 Starworld






dan yg terbaru ... MasterChef Malaysia ...




setiap hari Sabtu hingga Rabu ...
jam 9 malam ..
Cenel 104 Astro Ria ...

bleh la blaja resepi2 baru .. sebab ini Malaysia punya kan, so bahan2 masakan dia sume halal ..

nak tau resepi? KLIK SINI .. officially web untuk MasterChef Malaysia ..

so, good luck utk semua yg bertanding :D

Friday, October 21, 2011

Detik Indah Photography

my dear friends, let me introduce to all the best ever photographer specializes in wedding :D


"Welcome to Detik Indah Photography, a passionate yet professional photographer specializes in wedding and portraiture discipline. Established in early 2010, we are currently based in Kuala Lumpur, Malaysia. But don’t hold back just yet, because we are more than happy to service you anywhere you live and anytime you need us.

Detik Indah is a Malay word, meaning ‘precious moments’, and that is exactly what we strive for,to capture the precious moments in your wedding.

We are passionate about our work, in our style of photography and the art of story telling, and we also maintain a high level of professionalism in our communication, delivery time and customer satisfaction so what you get is not only a high level of quality products, but also a fun experience that you’ll never forget.







Our style of photography are about capturing those intimate moments, attention to detail and the candid emotion of people around.

This is Detik Indah Photography. "






















come visit them at www.detikindah.com

and like their FB Page at Detik Indah Wedding Photography




Friday, October 7, 2011

EKS 2011 beri pendedahan kepada anggota tentera Malaysia-AS

MELAKA 27 Sept. - Seramai 150 pegawai dan anggota Tentera Darat Malaysia (TDM) termasuk 108 tentera Amerika Syarikat (AS) berjaya melaksanakan Eksesais Keris Strike Siri 15 (EKS 2011) yang berlangsung di Kem Terendak, Sungai Udang di sini, yang berakhir hari ini.

Panglima 3 Divisyen, Mejar Jeneral Datuk Razali Ahmad berkata, eksesais selama 12 hari itu melibatkan gabungan anggota tentera darat kedua-dua negara yang bertujuan memperkukuhkan hubungan antara Malaysia dan AS di samping memberi pendedahan mengenai pelaksanaan misi pengaman.

''Latihan bilateral tahunan itu bertujuan memberi pengalaman dan pendedahan mengenai pelaksanaan operasi pengaman Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

''Selain itu ia juga bertujuan menilai prosedur latihan bersama dan aspek logistik, perubatan dan perhubungan kedua-dua pihak," katanya selepas menutup EKS 2011 di Kem Terendak, Sungai Udang dekat sini, hari ini.

Turut hadir, Timbalan Pemerintah Pasukan Tentera Simpanan AS, Mejar Jeneral William G Beard.

Menurut Razali, antara pengisian latihan selama 12 hari itu adalah meningkatkan hubungan dan persefahaman yang baik antara TDM dan tentera AS termasuk melalui program khidmat masyarakat di Perkampungan Orang Asli Solok Terentang, Jasin.

Sementara itu, Beard berkata, dalam latihan itu, anggota tentera kedua-dua negara dapat bertukar fikiran serta memupuk semangat berpasukan dan keseronokan latihan bersama yang menjadi antara faktor kejayaan dalam eksesais berkenaan.

Chating dgn ARTIS? Kelasss kau CIk Rai


ehem ... ehem ...
wahhh, tajukkk
chating dengan artis???
kelas kau cik rai !!! bak kata pejai ... hik2x

ala, uolls kenal ke Chomatt Samad ni?
dia artis tau ...
pelakon gitooooo :D


cik rai terserempak dgn dia kat The Garden ari tu ...
cik rai nampak dia, then trus ingat ...
eh, tu macam Chomatt jek ..
cik rai perasan ke muka dia pun sebab dia selalu update status kat fb ...
so, bleh cam la muka dia kan ...

tp cik rai senyum kat dia, dia pandang, tp dia x senyum ...
cesss ... sampai hati ... ahaks



ni la dia Chomatt ...
uolls kenal x??? hehehe
nah ni FB dia ... KLIK SINI

so, dia telah ber-chating dengan cik rai ... since cik rai wrote kat wall dia, selisih kat The Garden, x senyum pun :D
mentang2 la cik rai jenjalan dengan bakal suami (oopss, kantoi lg), Chomatt buat x tau jek cik rai senyum kat dia ... ahaks


gurau jek la Chomatt, hehehe





ok la, next time jumpa, i tegur u yea Chomatt ..
i kahwin nt u jangan lupa datang tau!!!

Thursday, October 6, 2011

Its Marothon Movie Time :D

ehem ... ehem ...
hai uolls ... apa bikin??? ada sehat kah??

wahhh, agak lama bersarang Minda Serigala ni ...
tidak punya masa nak hupdate ... huhu

entry kali ni nak cerita pasal movie terbaru yg ada kat panggung sekarang ni ...
cik rai memang dah lama x tgok wayang ...
since dr penang lg nk tengok wayang sesama (eh, plan dr penang? jeng3), so weolls decide nak tengok wayang sesama la ...
last2 cik rai kata, apa kata kita marathon movie? baru syokkk :D
tanpa lengah nya beliau setuju ... wahhh, gitoooo

so, 3 okt 2011, weolls pegi Midvalley ... nak marathon movie la kan :D
parking kat The Garden, otw nak ke Midvalley tu, ternampak la GSC Signature kat TG
then beliau kata "nak tengok kat sini?"
"ikut suka la, bleh jugak" - cik rai jawab la kan -
since kat situ xde org langsung, weolls trus ke kaunter je la ...

movie pertama yg weolls tengok ...
*
*
*
*
*



Johnny English


*ha, tgok Mr Bean ni .. kelakar x muak dia?

movie ni weolls tgok kat TG, tiket premier class kau!!!
1 tiket rm24 ... tp sgt best la sebab seat kapel ...
i loikeee, ahaks



*wheelchair yg sgt menariks ...


then, pukul 5 ptg, weolls bergegas ke GSC Midvalley

nak tengok cite ni plak
*
*
*
*
*


cerita ni romantic ...
ingat ke martial art yg banyak ...
tp lebih pada romantic ...
patut la tajuk dia ITS LOVE ...
manusia bercinta dengan ular putih ...
sedih cerita nya ... sebab bini nye kekal menjadi ular dan diletakkan di Pagoda
akhirnya, hari2 la suami dia dtg pagoda tu, bersihkan kawasan sekeliling


weolls jek orang melayu yg tengok cite ni ...
yg lain2 sume nya cina .. :D




movie yg seterusnya plak, paling cik rai suka la ...
apa lgi kalau bukan action movie ...
the best ever is action .. :D

nak tau cite apa???
ni ha ...
*
*
*
*
*


*Killer Elite ...

actually cerita ni memang dalam senarai marathon ... ingat ke x sempat nk tengok since nak survey barang2 kahwin kan (oopss, kantoi) ..
tp last2 beliau tanya, nak tengok cite apa lg?

dengan pantas nye la nak tengok killer elite ni :D

ramai gak org dalam panggung tgok cite ni ... pukul 9.30 mlm ...

dalam pukul 11 mlm gitu, macam biasa la, x sah dating kalau x melepak kedai arab ...
dah jadi regular customer plak kat situ :D

kesimpulannya, marathon movie weolls sangat gojes & awesome ...
sebab ...

1) cerita lawak x hengat punya
2) cerita romantik aka romance
3) cerita aksi (tembak menembak, bunuh membunuh)

memang ingat la moment ni sampai bila-bila ...

ok, tu jek ... kalau sesiapa yg belum tgok cerita2 ni, pergi la tengok ...