" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Thursday, October 6, 2011

Its Marothon Movie Time :D

ehem ... ehem ...
hai uolls ... apa bikin??? ada sehat kah??

wahhh, agak lama bersarang Minda Serigala ni ...
tidak punya masa nak hupdate ... huhu

entry kali ni nak cerita pasal movie terbaru yg ada kat panggung sekarang ni ...
cik rai memang dah lama x tgok wayang ...
since dr penang lg nk tengok wayang sesama (eh, plan dr penang? jeng3), so weolls decide nak tengok wayang sesama la ...
last2 cik rai kata, apa kata kita marathon movie? baru syokkk :D
tanpa lengah nya beliau setuju ... wahhh, gitoooo

so, 3 okt 2011, weolls pegi Midvalley ... nak marathon movie la kan :D
parking kat The Garden, otw nak ke Midvalley tu, ternampak la GSC Signature kat TG
then beliau kata "nak tengok kat sini?"
"ikut suka la, bleh jugak" - cik rai jawab la kan -
since kat situ xde org langsung, weolls trus ke kaunter je la ...

movie pertama yg weolls tengok ...
*
*
*
*
*



Johnny English


*ha, tgok Mr Bean ni .. kelakar x muak dia?

movie ni weolls tgok kat TG, tiket premier class kau!!!
1 tiket rm24 ... tp sgt best la sebab seat kapel ...
i loikeee, ahaks



*wheelchair yg sgt menariks ...


then, pukul 5 ptg, weolls bergegas ke GSC Midvalley

nak tengok cite ni plak
*
*
*
*
*


cerita ni romantic ...
ingat ke martial art yg banyak ...
tp lebih pada romantic ...
patut la tajuk dia ITS LOVE ...
manusia bercinta dengan ular putih ...
sedih cerita nya ... sebab bini nye kekal menjadi ular dan diletakkan di Pagoda
akhirnya, hari2 la suami dia dtg pagoda tu, bersihkan kawasan sekeliling


weolls jek orang melayu yg tengok cite ni ...
yg lain2 sume nya cina .. :D




movie yg seterusnya plak, paling cik rai suka la ...
apa lgi kalau bukan action movie ...
the best ever is action .. :D

nak tau cite apa???
ni ha ...
*
*
*
*
*


*Killer Elite ...

actually cerita ni memang dalam senarai marathon ... ingat ke x sempat nk tengok since nak survey barang2 kahwin kan (oopss, kantoi) ..
tp last2 beliau tanya, nak tengok cite apa lg?

dengan pantas nye la nak tengok killer elite ni :D

ramai gak org dalam panggung tgok cite ni ... pukul 9.30 mlm ...

dalam pukul 11 mlm gitu, macam biasa la, x sah dating kalau x melepak kedai arab ...
dah jadi regular customer plak kat situ :D

kesimpulannya, marathon movie weolls sangat gojes & awesome ...
sebab ...

1) cerita lawak x hengat punya
2) cerita romantik aka romance
3) cerita aksi (tembak menembak, bunuh membunuh)

memang ingat la moment ni sampai bila-bila ...

ok, tu jek ... kalau sesiapa yg belum tgok cerita2 ni, pergi la tengok ...

No comments: