" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Saturday, June 30, 2012

Ijab Qabul Redza Syah Azmeer & Irma Hasmie

ehem ... ehem

loike this ...

this is naise ...
suka sangat ..
baru semalam terfikir nak guna Majlis Akad Nikah atau Majlis Ijab Qabul Detik Indah
tapiiii ...
 ari ni tetibe ternampak plak gambar ni kat 
OP Irma

ohsem!!!!

suka sangattt gambar ni :D

naise outfit especially tudung irma :)

veil chantek huhu



alhamdulillah

Tahniah Irma & Redza






Vintage Wedding

ehem ... ehem ...

mau lihat vintage wedding style?
dalam banyak2 ini saja yg menarik perhatian cik rai

suka botol kaler biru tu ...
nanti nak cari kat IKEA

best nya kalau dapat dress cenggini


see???
nampak backdrop dia guna apa?
guna alas meja kot
idea untuk photobooth mungkin :)

i loike this very much




Thursday, June 28, 2012

Spain Win Penalty 4-2

ehem ... ehem ...

mula-mula jom kita troll Ronaldo
hahahahhahaha



Can the best forward in the World beat the best goalkeeper in the World?

NO!!!! hahahahahhahahahah




jom tengok hero Spain ...

Sergio Ramos


Iker Casillas adalah penjaga gol fevret cik rai
hahahahaahha ...

well done casillas

boleh agak cik rai sokong mana sebenar nya???

http://raihalism.blogspot.com/2010/07/espana-my-team-wc-2010.html

http://raihalism.blogspot.com/2010/07/german-vs-spain.html


Semi Final: Spain vs Portugal

ehem ... ehem ...

semi final euro 2012 bakal bermula beberapa jam sahaja lagi ...


stanby uollls
hahahahahahahaha

who will win tonite?

Wednesday, June 27, 2012

First ever great weekend

ehem ... ehem ...
minggu lepas dok pikir minggu ni mau dating di mana?
asyik pergi mall bosan jugak ...
dah la jumpa seminggu sekali atau 2 minggu sekali ...
pastu jumpa kat mall dan timbul rasa boring xtau nak buat apa kat mall?
ok, x best gituuu ...

lets do something outdoor activities ...
best gila outdoor ni ...
lagi best kalau masuk hutan, tempat xde 3G ...
so beliau x mengadap ipad or blackberry setiap jam & setiap minit ...
hahahahahahahaha gelak jahat
eh tapi ipad tu ada games ...
aaarggghhh xbleh nak gelak jahat sangatttt la nampak gaya nye ni

so, aktiviti minggu lepas ialah berkelah ...
nak pi berkelah berdua x syok kut ...
maka nya, plan pi Tg Malim ajak skali FFIL berkelah ...
lokasi: Sungai Bil, Slim River

*gambar google*
" This ice-cool mountain stream, dotted with huge rocks and river boulders, is a grand sight to behold, especially from high vantage points off its banks."

mari tengok gambar dari FB beliau & FMIL

Menu perkelahan *skema nya*
Ikan bakar (homemade sambal ikan bakar by cik rai)
udang bakar
Ayam bbq
Sotong satay
Kentang bakar
Petai bakar
Nasi Putih
Air Anggur
Triffle

awesome!



syok gila mandi ...
rasa tak mau naik ke darat hahahaha


yeah! pukul 11 pagi bergerak ke lokasi ..
tak pernah sampai sini ... ini first time ..
syok jugak tempat, air pun sejuk *tapi sejuk lagi janda baik*
makan, mandi .. makan mandi sampai pukul 6 petangbest gila kot hahahahahahaha

esok nya, dah kena balik ...
beliau ada keja sket ...
straight dari Tg Malim ke Shah Alam ..
hari panas, dahaga ...
mari ngopi ais di Pak Li Kopitiam Shah Alam ...

Mee Udang
Mocha Ice Blended
Ipoh White Coffe Ice
siap makan, kembali semual bekerja ...
destinasi: Ukay Perdana ...
jumpa orang, ambil barang ...

Next, Dataran Jelatek ...
jumpa orang, hantar barang :)

dalam pukul 5.30 petang gitu, gerak balik ke Bentong ...
maleh nak pusing KL dah hari ahad cam ni ...
takut jalan jem ..
and yeah! memang jem sangat ok!
nasib la nak ke Bentong, buat nya nak ke Ampang memang stuck in a jem la

on de way balik tu, singgah dulu Berjaya Hills
known as Bukit Tinggi ...
first time jejak kaki ke Colmar Tropicale ..
yea, first time .. padahal Bentong dekat je kot hahahahaha
bukan apa, nak kena tunggu someone special jugak baru sampai hihihihihi



jalan-jalan saje ... ternampak plak french bakery ...
terus masuk & beli roti ...
sedap sangat ok! harga pun menariks hahahhahahahhahah

sampai Bentong pukul 8 gitu, malam plak lepak di Lemang To'ki
dan malam yg sama jugak, England kalah ..
Oh Mannnnn!!!!!!!




Friday, June 22, 2012

Happy Birthday Fiance - 1st time ever wish

ehem ... ehem ...


Dear Fiance,
happy 30th birthday sayang!!!
happy birthday Diwant!!!
happy birthday Becks!!!


kali pertama wish birthday awak ...
*kenal pun belum genap setahun lagi*
moga sentiasa dilimpahi kejayaan & rezeki berpanjangan
panjang umur & sihat selalu

May Allah bless you always :)





Thursday, June 21, 2012

Kain pasang untuk mak-mak sedara

ehem ... ehem ...

alhamdulillah, kain pasang untuk mak-mak sedara dah beli ...
11 pasang semua nya ...
untuk adik beradik mak & abah ...
perempuan sahaja ...
so, mak-mak sedara je yang sedondon nanti ...

pencarian kain pasang warna kuning sangat la susah ...
melain kan chiffon & satin je yg banyak ...
tapi tak mau kain kosong ...

pencarian di Kamdar Mid-valley sangat menghampakan ...
tiada langsung kuning yang menarik hati ...
tu la, siapa suruh pi Kamdar Mid?
Jawapan: tunang saya tak mau pi Jalan Tar .. jalan jem dia kata

Kamdar Mid tak sebesar Kamdar Jalan Tar & Kamdar Kuantan
so pilihan yang sangat menarik hati tu takde ...

maka nya, terjah jugak Nagoya Carrefour Wangsa Maju ...
selalu datang sini beli kain-kain pasang untuk kenduri sepupu dulu ...
dalam hati dah cakap:

"aiii, aku duk cari kain utk kawin org senang je dapat .. ni kawin sendiri x jumpa plak"

abis je cakap ni dalam hati, terus terjumpa kain warna kuning kau!
hahahahahahahahaha
nak kena mengeluh baru nak ada? *tak baik cam tu*

memula ni konon nya 1st choice la ..
nak cari yg lain kot-kot ada ..
tapi xdak plak ...
maka nya, setia dengan ni je la yg dok berkenan ..
check2 kain, tengok ada 2 gulung kain yg sama ...
1 gulung banyak, 1 gulung lagi dah tinggal sikit ..
alamak??? cukup ke nak 44 meter ni?
last-last panggil akak tu, mintak dia ukur ...

selepas ukur, dia kata, "cukup dik"
pastu tanya lagi, ni kaler apa kak?
kaler kuning + turquoise
hahahahaha
selamat ada based kuning di situ ...
sebab sekali tengok macam oren pun ada ..
macam gold pun ada ...

ok, cakap je la ni kuning :p



kuning kan?
huhuhuhu






Wednesday, June 20, 2012

Teaser: Raikan Detik Indah Dais

ehem ... ehem ...


Navy Blue + Yellow + White 

Euro 2012 - England Juara Kumpulan D

ehem ... ehem ...

England menang siot!
England juara kumpulan D

Wayne Rooney was back with a bang as England topped Group D and France were dumped into a date with Spain. So it's England v Italy - who will make the semis?

three lions! Go! Go! Go!


Troll to England haters LOL
*my fiancee's photo*



hwaiting for England vs Italy



Official Photographer Pilihan

ehem ... ehem ...

pemilihan jurugambar adalah sangat penting dalam sesebuah perkahwinan ..
berikut adalah antara yang menjadi pilihan cik rai ...
akan tetapi semua nya dah full booking ...
semua nak kahwin 10.11.12 agak nya ..
tarikh tu memang full ...
akan tetapi, yang full 10.11.12 tu, 11.11.12 mereka belum full ...

akan tetapi lagi ...........
tak kan nak hire photog untuk 1 event saja?
sebab majlis Raikan Detik Indah ni 2 hari ...
kang ada gambar sanding je, gambar nikah tak de hahahahahahahaha

ok, jom tengok calon-calon nya






naise sangattttttt

Danialhaikal adalah photog pilihan utama cik rai :)





sangat suka ini 

chantek sangatttt



naise ...



editing power!
menariksss







dah tengok?
chantek sangat kan?





last but not least 
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*paling suka & sayang*
hahahahahahahahahaha









nak tengok lebih banyak lagi?
KLIK SINI aje laaaaaa :D



cik rai belum ada OP
aarrggghhhhh
hahhahahahhaha