" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Thursday, March 21, 2013

Owl City feat. Yuna - Shine Your Way_The Croods

ehem ... ehem ..

hari ni 21 Mac.
dah tengok ke cite The Croods ni uolls?
le me mmg tingin sangat nak tengok tapi le hubs tu ntah teringin ke dak? :(

ok, rasa nya ramai yg dah tau kot ost utk filem ni lagu Shine your way nyanyian Owl City fear. Yuna
hey!!!! Yuna uolls
YUNA!!!!!!!
dengan owl city plak tu
dengan Adam Young!!!
aarrgghhhhh dua2 tu pebret singer le me okay!

ini le me InstaRepost dari Instagram Yuna
sweet sangat dorg ni

jom layan lagu dorg nih


"Shine Your Way"

Just before the dawn, 
When the light's still gone, 
Shine, shine your way, 
And you may not know, where to go, 
Shine, shine your way 

Open road but it's still dark, 
Build a fire from a spark, 
And shine, shine your way, 
Feed the feeling in your heart, 
Don't conceal it then you'll start, 
To find, find your way 

No one can stop, what has begun, 
You must believe when I say 

All of your tears will dry faster in the sun, 
Starting today, 
Shine, shine, shine, 
Shine your way 

There's an open sky, 
And a reason why, 
You shine, shine your way, 
There's so much to learn, 
And now it's your turn, 
To shine, shine your way 

There's a feeling deep inside, 
You can let it be your guide, 
To find, find your way, 
And there's no time for us to waste, 
Got to take a leap of faith, 
And fly, fly away 

Don't have to walk, 
Now you can run, 
Nothing can get in your way 

All of your tears will dry faster in the sun, 
Starting today, 
Shine, shine, shine, 
Shine your way 

Morning is breaking, 
Darkness is fading, 
We found a way to the light, 
It's such a beautiful sight 

Any time, anywhere, 
Turn around and I'll be there, 
To shine, shine your way 

Like a star burning bright, 
Lighting up the darkest night, 
I'll shine, shine your way 

Now I can see, 
You are the one, 
Sent here to show me the way 

All of your tears will dry faster in the sun, 
Starting today, 
Shine, shine, shine, 
We're on our way, 
Shine, shine, shine, 
That's what we say, 
Shine, shine, shine, 
Shine your way

There's a reason why
You shine, shine your way

All of our tears will dry faster in the sun
Shine your way


Wednesday, March 20, 2013

WW #7

ehem ... ehem ...

WORDLESS WEDNESDAY


*gambar google*




11th Review: Hantaran Detik Indah

ehem ... ehem ...

review lagikkkk
hantaran pulak.

yea, kalau masa nikah org ramai sibuk la kan nak tengok hantaran2 nih
nak tengok "barang" apa la hantaran tu
nak tengok cantik ke tak?
nak komen, nak kritik
tapi ada aku kesah sume tu?
hantaran ni pun malam nak nikah baru dapat tengok
tunggu delivery dr KL. sampai pukul 1 pagi
huhuhuhhu
tq pd yg tukang amik hantaran.
actually, me, family & keluarga mertua tak kesah sangat pasal hantaran2 ni
asal kan ada je
sebagai hadiah kan
tak de la nak tetap kan, aku bagi banyak ni
kau kena balas banayk ni
tak la kannnnn
hahahahahahahaha

untuk makluman, ari tu kan ai ada menang blogger contest.
alaaaaaaa, contest ni haaaaa
klik je link tu untuk details. 
muahahahaha

ok, sebenarnya dapat 5 hantaran deco free
FREE OF CHARGE yea
5 dulang hantaran with fully decorate with fresh flowers .
 Each worth for RM200 per tray

seminggu sebelum majlis, ai & suami hantar barang ke pihak Qarmasutra
then, janji nak jumpa somewhere di KL pada malam 9 November.
yea laaaa. hantaran fresh flower kan
mana boleh nak siap kan 3 hari sebelum
nasib la ada adik lelaki yg ai sayang
mintak tolong dia amik kan
kesian budak ni bawak kereta 20-30km/j je kot meredah highway Karak tu
sebab takut dulang2 ni sume terbalik
ahahahahahah
patut la lambat sampai LOL 

yang hantaran free ni, hantaran for him
alhamdulillah, sangat jimat bila dapat free ni
memang x kua duit langsung melainkan upah minyak & tol adik pi amik kat KL :P

Blackberry
Samsung Galaxy Note
gigih sangat sampai 2 henpon kan? 
ahahahahaha

Perfume: CK & Adidas
PUMA Man Bag

Kasut POLO
ok, itu jek barang2 untuk hantaran FREE

yg bawah ni plak barang2 hantaran tambahan nak bagi banyak dulang
LOL

Sejadah
hadiah dari Nenek

Tuala
amik je tuala baru dari almari. tuala bonuslink
ahahahaha

Bunga Rampai
Homemade tau bekas tuuuuu

pokok kelapa sawit :P
eh, ni buah laaaaaaa
buah prun & anggur
 ada kisah tau nape ada hantaran pokok kelapa sawit ni
mengenang kembali hantaran masa mak ai kawin dulu
mak balas dulang ke abah
abah kan anak peneroka
tapi suami ai bukan peneroka
saja nak imbas kembali ja
eksaited masa gubah ni
hihhihihihi


Bahulu Ikan Besar
Hadiah dari jiran

Coklat dari Pulau Labuan
Hadiah dari Ibu Saudara
Halwa Maskat
Homemade by Nenek

terima kasih pada yg sponsor tu yea

***************************************************

Hantaran for her plak fully DIY by my SIL
dia memang amik tempahan gubah hantaran
so, sesiapa area Tanjung Malim, Kepala Batas Penang
boleh KLIK sini yea

seperti sedia maklum entry mas kahwin sebelum ni, kami tak tukar2 hantaran sebelum nikah.
segalanya ditukar setelah abis majlis
so, masa nak nikah tu pihak pengantin lelaki hanya bawak 3 dulang.

Mas Kahwin
Rantai Tangan
AL-Quran & Terjemahan

dulang yg pihak pengantin pompuan pun sorok dulu dalam bilik
hikhikhik


Mas Kahwin
DIY by pengantin lelaki
Love You Sayang :)

Al-Quran & Terjemahan
by MIL

Rantai Tangan
by MIL


Sony Experia
handphone for me
TQ suami!!!

GUESS Perfume

Kasut Crocs
NO heels. tak minat
TQ suami!!!


Charles & Keith Handbag
Hadiah dari SIL
Telekung
Hadiah dari SIL
Kain pasang
hadiah dari SIL


ok, tu jek hantaran
banyak betul hadiah
terima kasih pada yang memberi
moga di murah kan rezeki






till next review
chowwww

Tuesday, March 19, 2013

10th Review: Bunga-bunga Cinta Detik Indah

ehem .. ehem ..

review lagikkk
entry berikut nya ialah bunga tangan.
yea, peneman sejati pengantin perempuan di kala nervous sebelum di ijab qabul.
bunga tangan masa nikah saya guna bunga plastik je.
beli kat cowboy Temerloh.
disebabkan tema nikah oren kuning gitu, maka terjumpa lah bunga kekwa yg cantik itu.

jeng .. jeng ..
*
*
*
*
*
*
*
 bunga tangan 1

naise.. 



Group photo


selain itu, bunga tangan ini juga peneman di kala waktu berarak bersama pengantin lelaki.
tangan kanan pegang tangan / lengan suami.
tangan kiri pegang bunga.
aauuwww best!
sumorang mandang hokay!!!
:P

nak di jadikan cerita, kawan sy lewat sampai hantar bunga tangan untuk majlis resepsi.
maka nya guna la bunga tangan yg sama masa berarak.


untuk majlis resepsi, bunga tangan di sponsor oleh Ratio Design
my old skool fren, wedding planner


ini pulak bunga tangan dari Ratio Design
Fresh Flowers

gambar ini di ambil setelah habis majlis.
pada sebelah malam.
fresh lagikkk


posing di pelamin 


 semasa outdoor


************************************************

untuk Majlis Detik Indah Ridhuan & Raihana pun ada kisah di sebalik bunga tangan
huhuhu

alkisah nya nak buat bunga tangan yg rare
guna bunga kantan
aaaaaaaa, cam ni haaaaaa
*
*
*
*
*

 credit pic to Gubah by Siti Zainal

akan tetapi tiada langsung walau sekuntum bunga kantan nya di pasar.
nasib la beberapa minggu sebelum majlis ada beli bunga untuk hiasan bilik.
maka nya guna saja la bunga itu.

 sambil mekap, mak ai gubah bunga tu jadikan bunga tangan.
TQ mak.




maka ini la hasil nya bunga itu

 DING!!!!


posing kat pelamin
hewhewhew









ok, sekian.
itu saja kisah bunga-bunga cinta saya.
hihihihihi


Monday, March 18, 2013

9th Review: Mas Kahwin DIY by The Groom

ehem ... ehem ...

next review is Mas Kahwin
*rajin plak hupdate malam ni yea*

Mas Kahwin atau Mahar adalah pemberian wajib seorang suami kepada isteri.
ia nya di lafaz semasa ijab qabul.
dan di serah kan mahar setelah sah menjadi suami isteri

alhamdulillah pada 10 November 2012, 10-11-12, jam 10.11 pagi
kami sah menjadi suami isteri.

En. Zul: Ridhuan!
Ridhuan: Saya
En. Zul: Aku nikah akan dikau dengan anak ku, Farah Raihana Zulkifli dengan mas kahwin nya dua puluh dua ringgit setengah tunai
Ridhuan: Aku terima nikah nya, dengan mas kahwin nya, dua puluh dua ringgit setengah tunai.
Saksi: Sah! Sah! Sah!
Tok Kadi: Sah! Al-Fatihah
Ridhuan: YES! YES! YES!


ini lah mas kahwin saya.
di reka sendiri oleh suami saya yg hebat
see, jarang pengantin lelaki buat sendiri mas kahwin.
selalu nya bagi duit pada keluarga, then keluarga gubah kan.
Syabas suami ku sayang!


membaca takliq
see,ada 3 perkara penting di situ
Mas Kahwin, Rantai Tangan & Al-Quran terjemahan.

*lain-lain hantaran apabila selesai majlis*

sah saja menjadi suami isteri
*pandang tepat pada suami masa dia cakap pasal mas kahwin*

Ridhuan: ini mas kahwin untuk awak
Raihana: saya terima kerana Allah S.W.T

sessi bergamba setelah selesai majlis nikah



Ya Allah, Kau berkatilah perkahwinan kami hingga ke syurga. 
Aamiiinnnn.




ok, next review plissss


8th Review: The Wedding Cakes

ehem ... ehem ...

dah lama tak buat review wedding. 
rasa malas nak hupdate makin menular.
kebanyakkan semua ex-bride macam tu kot
huhuhu

"hang dah kawin nanti baru hang tau"

LOL

ok, next review is Wedding Cakes

Raikan Detik Indah Raihana & Ridhuan
11-11-12
kek tiga tingkat jek
tema: biru putih
kek ini di sponsor oleh kakak angkat
tq Kak Hajra, owner Restoran Hajra, Bentong.
kalau datang ke Bentong, jangan lupa singgah Restoran Hajra.
the best rojak & murtabak in Bentong
Superb murtabak! 
*pebret suami saya*
hikhikhik


Kek tiga tingkat.
buttercream cake


dan untuk Detik Indah Ridhuan & Raihana
13-1-13
3D Canon Wedding Cake

semua orang tahu, suami ku photographer.
harus lah ada kelainan dalam wedding kan?
hihihihi


Canon 5D Mark II + 135mm f2 + 50mm f1.4 lense

Choc Moist Cake

kek ini di sponsor oleh pengantin lelaki
hihihihi

para jemputan sangat terpegun & penuh kepujian terhadap kek ini.
semua kata chantek.
and yeah! memang chantek & sedap sangat.
sampai sayang nak makan.
semua pakat tengok je 
hahahahhahaha

credit to MELTING BITES


Ridhuan & Raihana potong kek





ok, siap 1 lg review.
next review plisss

Monday, March 11, 2013

Printed Shawl Promo!!!

ehem ... ehem ...

Printed Shawl is available.

Material: Soft Cotton
Measurements: 167cm X 62 cm (approx)

PRICE: RM20 

*Promo: Beli 2 helai, free postage*

untuk order, EMAIL me at fraihana124@gmail.com
or
WHATSAPP me at 0177250772

postage fee:
Untuk SM RM6 (1-5 helai)
Untuk SS RM9 (1-5 helai)

dari kiri: 
PS 01, PS 02, PS 03

RM20 each


dari kiri:
 PS 04, PS 05

RM 20 each


dari kiri:
 PS 06, PS 07

RM20 each


dari kiri:
PS 08, PS 09

RM20 each


kindly email me at fraihana124@gmail.com to purchase

TQ