" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Wednesday, May 30, 2012

Tahun Melawat Perak 2012 :)

ehem ... ehem ...
akhirnya hajat abah nak balik kampung bersama adik-adik nya tercapai ...
walaupun tak semua yg join, tapi alhamdulillah ...
seronok sekali sekala balik ramai2 cam ni ...
tak de la kami 4 orang ja, hahaha

minggu lepas, 26-27 may, kami gerak ke Bagan Serai, Perak ...
jam 5 ptg
beg-beg kami orang ...
ber-lima
sampai di Bagan Serai, Perak dalam pukul 10.30 malam gitu ...
5 1/2 jam kau nak sampai dr Bentong ni :)
dah siap loading barang di rumah tok ngah, kami kua ngeteh ...

kawan abah, ex bomba bentong
lokasi: kedai makan depan balai bomba kuala kurau
dah siap ngeteh, jam pun dah hampir pukul 12, kami gerak ke tanjung piandang ...
makan masa lebih kurang 30 minit dr kuala kurau ke tg piandang ...
sebab pegi tg piandang? rumah kenduri, rumah pengantin ...
mak jemah sanagt budak berdua ni ..
kelihatan semua nya sudah tidur ..
tapi kami gigih jugak datang ..
sampai2 je pengantin duk gubah meja makan pengantin hahaha
tok pun dah tidur tapi gigih jugak bangun sebab anak cucu mai dr Pahang ...
jauh nooooooo
tok siap tanya lagi ...
"siapa dia mai malam2 ni? tak takut ha, nun, ta, wau ka?"
hahahahhahahahaha, kami sume gelak ...
yea, tok memang suka buat lawak ...


on de way nak balik bagan serai semula ..
berjimba dalam kete kejap

ke-esok-kan hari nya ...
bangun awal .. pukul 8.30 kut hahahaha 
banyak kali terjaga dari tidur ... diganggu oleh kokokan ayam ..
sebab bilik tidur bersebelahan dengan reban ayam .. bangun pagi baru tau ada reban ayam di situ
auuwww, tidur ku diganggu hahahahaha
tapi maintain tido lagi smpai pukul 8.30 :P
sarapan pagi makan nasi lemak berlauk, boleh plak tido balik ..
watdehell? hahahaha
sedar2 je dah pukul 12, mak abah tak balik lagi .. depa pi jalan baru ...
pakcik dari kedah pun belum sampai parit buntar lagi ..
beliau sesat ...
tapi disebabkan dah pukul 12, cepat2 la mandi ...
dah siap mandi, ni ha plak aktiviti kami orang :D

paksu aka Syahir AF8
yea ... ini paksu cik rai ... beliau tengah pikir video klip terbaru hahaha
tengok cuaca, redup je kan? pada hal dah hampir pukul 1 dah ni

dah book sebijik ...
buat homestay hahahahahahaha
motip? aauwww, kurus tak? hahahaha

Mak Jemah gedik ..
bendang ni belakang umah tok kami jek :P

memang kurus kan cik rai? hahahaha

mak-mak jemah meng-gedik di tengah2 bendang
 
ariff naufal tengah lapaq ..
teguq pun dia tak mau cakap

tapi bila dah dapat makan, dah kenyang, begini plak aksi dia
hahahahaha
memang pandai propa la budak ariff ni 
lagi sekaliiiiii
mak-mak jemah in de houze
si abang, si adik & bapak saudara mereka

nak bergambar dengan mak-mak jemah

bergambar di pelamin ..
tapi pengantin xde .. xtau pi mana
hahahhahahahahaha
abih ja kenduri, balik bagan serai semula ..
lepak-lepak, mandi-mandi, makan-makan ..
siap gerak ke Pahang & Kedah ...
kami 5 orang balik Pahang ...
pakcik & makcik balik Kedah ...
masing-masing balik umah mertua ...

yea, bila difikirkan balik, adik beradik abah 3 orang kahwin dengan orang utara, Kedah ...
bila kena time cik rai, cik rai pun nak kahwin dengan orang utara jugak ...
wah, semua berkumpul di utara yea?
jodoh & ketentuan tuhan ..
supaya kami semua tak lupa asal-usul kami dari Perak Utara ni ...
dah dekat dengan Penang oiiiii hahahahhahaha
like like like like like like like like ...........

masa balik kampung kali ni, abah cik rai tak dak modal lain bila duk sembang dengan sepupu2 dia
selain dari ini ...

"aku nak habaq ni .. aku nak kenuri"
"hah? bila?"
"bulan 11"
"tudiaaaaaaa ... kak long nak kawin ah? dengan orang mana?"
"orang tanjung" (shempoi baq ang) hahahahhaha
"tudiaaaaaaa, dapat org tanjung noooooo"
"nanti aku balik sekali lagi, jemput semua .. kalau tak dapat mai Pahang, kita ramai-ramai pi Tanjung"

yea ... hanya itu lah perbualan mereka ...
cite pasai tu je laaaaaa
hahahahahahahaha

last but not least *wah, cakap omputeh* gerak balik ke Pahang pukul 7.30 malam ...
dan sampai di Tanjung Malim jam 10.30 ...
sempat melawat FFIL, makan malam di situ ...
yeay! kenyang! hihihi ..

pukul 12 tgh malam gerak balik Bentong ...
sampai umah pukul 1.30 pagi ..
alhamdulillah selamat sampai ....



sekian saja laporan untuk minggu lepas ...
minggu ni kita akan ke Melaka plak :)





Tuesday, May 29, 2012

Period & Ovulation Calculator

ehem ... ehem ...
entry yg sangat straight forward ...
tiada alat penapis air tapisan ayat ...

nak tau apa?

eh, korang pernah risau tetibe nape period aku tak datang lagi ni?
bulan lepas 17hb, bulan ni dah 20hb tapi tak datang-datang jugak period ni ..
kenapa? kenapa? kenapa?

yea, yg sebenar nya, kira betul2 kitaran haid korang ...
nak tau cemana kira?

klik link ini .. Period Calculator

When is your next period? Use this online period calculator to find out when your next 6 periods will occur. Please note that this Period Calculator is accurate only if your period is regular.

selain cek kitaran haid, korang boleh jugak kira kitaran ovulasi ..
cara nya? klik link bawah ni ..

When do you ovulate? How do you know when you are ovulating? Use this free ovulation calculator (you can think of it also as a fertility calculator) to generate an ovulation calendar showing when you will ovulate next and your most fertile days for the next 7 cycles. In addition, you will find out the due date for each cycle if you are to get pregnant during your fertile days.

To use this ovulation calculator, simply enter the first day of your last period and the number of days in your cycle below, and click on theGet Your Ovulation Calendar button. 

ini adalah penting untuk merancang keluarga :)


ok, selamat ber-kira & selamat mengingati tarikh hahahaha



Tuesday, May 22, 2012

Sort Of

Baby, you've got the sort of hands to rip me apart
And baby, you've got the sort of face to start this old heart
But your eyes are warning me,
this early morning, the moon looks too big for you, my love

Baby, you've got the sort of laugh that waters me
and makes me grow tall and strong and proud
then flattens me
I find you stunning, but you are running me down
My love's too big for you, my love

And if I was stronger then I would tell you no
And if I was stronger then I would leave this show
And if I was stronger then I would up and go
but here I am, and here we go again

Baby, you've got the sort of eyes that tell me tales
that your sort of mouth just will not say
the truth impales
That you don't need me, but you won't leave me
My love's too big for you, my love
My love's too big for you, my love

Tell me what to do to take away the you,
take away the you
take away the you ...


~ Ingrid Michaelson ~

p/s: pernah dengar lagu ni video kawin seseorang ... tapi tak ingat siapa OV nya 

Monday, May 21, 2012

sayyidul istighfar



Maksudnya:

Ya Allah, Engkaulah Rabbku tiada tuhan yang layak disembah melainkan Engkau. Engkau telah menciptakan aku dan aku adalah hambaMu. Dan aku tetap di atas perjanjian dan taatsetia terhadapMu dengan segala kemampuanku. Aku berlindung denganMu daripada kejahatan yang aku lakukan. Aku mengakui segala nikmatMu kepadaku dan aku mengakui dosa yang aku lakukan, oleh itu ampunilah dosaku. Sesungguhnya tiada yang dapat mengampunkan dosa melainkan Engkau. 

Waktu dibaca : Selepas subuh dan selepas asar.

Kelebihan sesiapa yang mengamalkannya :

Sesiapa yang mengucapkannya pada siang hari (pagi) dengan penuh keyakinan dengannya lalu dia meninggal dunia pada hari tersebut sebelum petang maka dia dari kalangan ahli syurga. Dan sesiapa yang mengucapkannya pada waktu malam ( petang ) dengan penuh keyakinan dengannya lalu dia meninggal dunia maka dia dari kalangan ahli syurga. (Riwayat Imam al-Bukhari ).




Sunday, May 20, 2012

Detik Indah Photography : first ever photo + video combo package


ehem ... ehem ...
yeah! baca tajuk? tengok gambar di atas?

its combo package from Detik Indah ...
jum baca lagi ..


In association with our long-standing video partner, WeddingWave TV, we all agreed to treat our fans and followers the chance to hire us at this great price, never been done before package so you’ll get your long time dream of having us as your official photographer + videographer for the wedding.

We call this package as Detik Indah Combo, so it is easier to remember. For only RM4099, the package includes photography and videography coverage of 2 events (akad nikah & bride reception), captured by our respective Principal Photographer/ Videographer, 1 photobook, 1 special video highlight, soft copy returned and many other good stuffs that are too good to be true.

If you want to know more about this superb package, do not hesitate to contact us atinquiry[at]detikindah.com or call us at 013-3439328 (Jay) or 03-41460085 (diwant). This promotion runs throughout the year and is open for 2012 & 2013 weddings. First come first serve basis, with only RM500 booking fee, why not make your decision today before it’s too late!

Our normal Terms & Conditions still apply. We’re waiting for your call!

* Open to all wedding in 2012 & 2013. Photography by Principal Photographer, Ridhuan Abu Bakar, videography b y Principal Videographer, Adie (subject to availability)




p/s: apa tunggu lagi??? call them now!



Thursday, May 17, 2012

apabila bilik stor jadi bilik pengantin

ehem ... ehem ...
terkejut tak dengan tajuk entry?
hahahaha ...
jom kita tengok betul ke???
betoi ke tidak???

ada rupa stor tak?
tapi ni masa dah start nak clear kan stor :)
yea ... ini memang bilik stor ...
kat rumah ni ada 3 bilik je ...
1 bilik utama & 2 bilik berasingan

bilik utama ialah bilik mak & abah ...
bilik 2 ialah bilik kitorang 2 beradik ni ...
kongsi bilik k ..
bilik ke 3 memang dijadikan stor sebab banyak sangat harta karun sepeninggalan zaman berzaman ...
periuk belanga, kawah, kuali, kancah, pinggan mangkuk, gelas ...
complete la untuk catering ...
majlis kahwin nanti tak payah sewa pinggan dah ..
tak payah sewa periuk, tak payah sewa kawah dan yg sewaktu dengan nya ..

see ... ini 3 hari lepas .. duk bongkar rak buku ..
dah reput dah belah bawah nya ...
sayang nak buang buku-buku ni :(


yea .. ini buku teks zaman study dulu ...
nak wat apa ni???
sayang nya nak buang atau jual :(

dah siap clear kan bilik, aktiviti mencuci dilakukan dengan rakus nya ...
cuci sampai berkilat ok!
tapi tak berkilat pun ...
seingatnya, last cuci bilik ni masa first time pindah kut ...
tahun 1999 ...
sekarang ni 2012 ...
dah 13 tahun uollsss!!!
letih mak nak kilatkan noks!

sebelum cat

sedang cat

selepas cat
ada nampak macam cream tak?



Wednesday, May 16, 2012

Raikan Detik Indah : Wedding Checklist

Raikan Detik Indah

*5-6 months before the day.
------------------------------------------------


Detik Indah's Date
- Nikah : 10 Nov 2012 (Pagi)
- Bride's Reception : 11 Nov 2012
- Groom's Reception (Bertandang) : To Be Determined


----------------------------------------------------


Detik Indah's Venue
- Nikah : Done
- Bride's Reception : Done
- Groom's Reception (Bertandang) : Done

-----------------------------------------------


Detik Indah's Kursus Kahwin & Legal Documents
- Kursus Kahwin : Done
- HIV Test : Not yet
- Legal Docs (Borang Nikah and Tok Kadi's Thingy) : Not yet


---------------------------------------------------


Detik Indah's Theme -COMPLETED!!
- Nikah : Done
- Bride's Reception : Done
- Groom's Reception (Bertandang) : Done


--------------------------------------------


Detik Indah's Make Up Artist (MUA)
- Nikah : Done.
- Bride's Reception : Done
- Groom's Reception (Bertandang) : Not Yet


--------------------------------------------


Detik Indah's Pelamin & Decoration
- Nikah : DIY
- Bride's Reception : DIY
- Groom's Reception (Bertandang) : To be determined


---------------------------------------------------


Detik Indah's Room Decoration
- Bride's Reception : DIY
- Groom's Reception (Bertandang) : To be determined


---------------------------------------------------


Detik Indah's Pengapit
- Nikah : Atiqah Liyana + Azreena
- Bride's Reception : To be determined
- Groom's Reception (Bertandang) : To be determined


---------------------------------------------------


Detik Indah's Catering & Canopy
- Nikah : Gotong - royong
- Bride's Reception : Gotong Royong
- Groom's Reception (Bertandang) : to be determined


-----------------------------------------------------


Detik Indah's Official Photographer (OP) 
- Pre Wedding : Done
- Nikah : Done.
- Bride's Reception : Done.
- Groom's Reception (Bertandang) : Done.

----------------------------------------------


Detik Indah's Wedding Dress and Accessories
- Nikah : Not yet sent to tailor :(
- Bride's Reception : Done.
- Groom's Reception (Bertandang) : to be determined


----------------------------------------------------------


Detik Indah's Wedding Shoes
- Nikah : Not yet
- Bride's Reception : Provided by dress's vendor.
- Groom's Reception (Bertandang) : to be determined


------------------------------------------------


Detik Indah's Wedding Favors
- Nikah : Not yet
- Bride's Reception : DIY (Half Done)
- Groom's Reception :

---------------------------------------------


Detik Indah's Invitation Cards
- Bride's & Groom's Reception : Not yet


--------------------------------------------


Detik Indah's Guest List
- Nikah : relatives + close friends only
- Bride's Reception : In progress.
- Groom's Reception : In progress.


-----------------------------------------


Detik Indah's Bunga Pahar
- Nikah: Not yet
- Bride's Reception : Not yet
- Groom's Reception (Bertandang) : Not yet
(beli yang dah siap je nanti) :)


---------------------------------------------


Detik Indah's Hantaran & Decorations
- For her : Not yet
- For him : In progress.


------------------------------------------


Detik Indah's Handbouquet 
- Nikah : Not yet
- Bride's Reception : Not yet
- Groom's Reception (Bertandang) : Not yet


---------------------------------------------


Detik Indah's Entertainment
- Bride's Reception : In Progress
- Groom's Reception (Bertandang) : Not yet
- Songs List : In progress


--------------------------------------


Detik Indah's Wedding Stationery
- Guest Book (Design/Ideas) : In Progress
- Road Signage (Design) : DIY
- Table Centrepiece : DIY
- Banner/Bunting : In Progress????


------------------------------------------


Detik Indah's Families, Bridesmaids/Flower Girls & Maid of Honour Outfit
- Nikah : not yet
- Bride's Reception : not yet
- Groom's Reception (Bertandang) : not yet


----------------------------------------
Detik Indah's Honeymoon
-To be confirmed later. 

Tema Majlis Akad Nikah

ehem ... ehem ...
yeah! tajuk entry kali ini ialah :
Tema Majlis Akad Nikah

warna yang dipilih ialah Tangerine Tango ...
FYI, tangerine tango ialah 2012 colour of the year ...

jon tengok warna dia camne ..



boleh masuk dengan semua kaler ni ...
sukaaaaaa nyaaaa :p

*menariks*
 harap2 senang la cari warna ni ...
nak beli kain satin, untuk buat bantal ..
nak cari bunga untuk dais ...
nak cari alas meja, untuk candy buffet ...
nak cari kain pasang .. untuk siapa, xtau lagi :p

lagi apa lagi yg perlu di cari?





Tuesday, May 15, 2012

Nokia Lumia 610 vs Nokia 500?

ehem ... ehem ...
masa kat wangsa walk sabtu yg lalu, tetiba nak ushar nokia lumia secara terang-terangan ..
selama ni ushar kat web jek ..
berkenan dengan Nokia 500 & Nokia Lumia 610 ...
yeah! dah dapat perbandingan ...
Nokia 500 tu macam henpon biasa jek, saiz dia macam walkman cik rai yg rosak tu ...
yea, terasa kecik plak .. terus rasa tak nak .. hahaha
eh tapi nokia 500 boleh upgrade ke nokia belle supaya ia more responsive & fun to use :)
tak nak jugakkk!!!

Nokia Lumia 610 & Nokia 500

yea, kaler hitam & putih itu la yg cik rai dok ushar ari tu ..

beza harga?
nokai lumia 610 RM699
nokia 500 RM599
alahaaiiii, beza seratus jek?
harus lah diri ku mau lumia itewww
hahahaha
jom ushar spesifik design lumia 610

Design : Sleek design, delicious metallic colours, colourful Live Tiles

People hub : Facebook, Twitter, LinkedIn, email, Chat, SMS, and Groups

Internet : Amazing speeds, Bing, Internet Explorer 9, HTML5, Wi-Fi

Apps and more : Nokia Drive, Nokia Maps, Nokia Transit, App Highlights, and more

Camera : 5 MP camera, Auto Focus, LED flash

Dimensions
Height : 119.2 mm
Width : 62.2 mm
Thickness : 12.0 mm
Weight : 132 g (jek???)
Volume : 78 cc

lain2 pertanyaan, boleh rujuk SINI

Nokia Lumia 610 features a 3.7 inch WVGA capacitive LCD touchscreen display, resolution 800 x 480 pixels, single core Qualcomm Snapdragon S1 800MHz processor, 256MB of RAM dan 16GB of built in storage

yea, nokia lumia 610 ni adalah bajet Windows Phone smartphone .. 
dan untuk pengetahuan, hanya nokia lumia 610 & yg terbaru nokia lumia 900 yg ada Wi-Fi Hotspot for up to 5 Wi-Fi 
how cool is that?
nokia lumia 800 & 710 x ada? huhu


*biruuuuu*
me loike ittttt

*hitam*
nampak exclusive ...
hitam itu menawan

Nokia Lumia ..
from left : Nokia Lumia 900, 610, 800 & 710


ok, sila gigih & berusaha untuk mendapatkan nya nanti yea farah raihana!!!



Monday, May 14, 2012

happy sikit :)

ehem ... ehem ...
ada perkara yg menggembirakan hati ...
agak-agak apa dia?
ce teka, ce teka ...

selalu nya perempuan ni suka kalau dia ...
Cantik, Lawa, Cun ..
Slim ...
tak gemuk ...
perut tak buncit ...
muka takde jerawat & jeragat ...
pori-pori kat muka semakin mengecil ..
kulit halus & licin ...
disayangi oleh lelaki .. eh, Suami yg penting ...
di senangi semua orang ...

tapi yg cik rai happy sangat ni sebab ...
dah kira BMI ...
dan keputusannya adalah NORMAL ...
wahhh gitooooo

untuk pengetahuan semua , berlebihan berat badan adalah disebabkan oleh pelbagai faktor termasuk yang diwarisi atau diperolehi (dilakukan) sendiri.

Ciri nyata yang menandakan berlebihan berat badan ini ialah memiliki lemak badan yang berlebihan. Rawatan serta pengurusan jangka panjang diperlukan untuk mencapai dan mengekalkan penurunan berat badan. Pengambilan kalori yang berlebihan serta kurang bersenam merupakan penyebab utama seseorang itu mengalami penambahan berat badan.

Apabila kalori diambil berlebihan, bakinya akan ditukarkan menjadi lemak tepu yang akan meningkatkan lagi kolesterol dalam darah. Setiap orang perlu memberi perhatian yang serius terhadap berat badan mereka. Mengekalkan berat badan yang sesuai dengan ketinggian anda merupakan cara yang paling penting untuk mengekalkan badan yang sihat dan menarik


Berat Terkini: 66kg (baru timbang minggu lepas)
Tinggi: 168 cm

maka nya dapat la Unit (SI) 23.38 (Sarjan Inspektor? hahahaha)

Kategori : NORMAL ...

lepas tu saje la gatal-gatal tukar berat tu, nak tengok sampai range berapa berat badan yg normal nya?
berat yg paling ideal ialah antara 53kg - 70kg ...
kalau berat 52 kg ke bawah, maka jadi kategori KURANG BERAT ...
kalau 71 kg +++, maka kategori nya MELEBIHI BERAT ...

korang nak cuba kira BMI?

KLIK LINK ni ok!

kalau nk kira manual pun boleh ...
Cara mengira keseimbangan berat dengan tinggi Indeks Jisim Tubuh (BMI): 
Berat tubuh badan(KG) bahagi Ketinggian(M) kali Ketinggian(M)

Contoh : Jika berat badan anda 55 kg dan ketinggian anda 1.56 m Mula-mula, kalikan 1.56 dengan 1.56 bersamaan 2.4336 Kemudian bahagikan 55 dengan 2.4336 untuk mendapatkan BMI anda,yang mana jawapannya ialah 22.6 Sekiranya BMI anda :

* Kurang daripada 20, berat badan anda adalah berkurangan

* 20 hingga 24.9, anda terdiri dari berat badan yang normal

* 25 hingga 29.9, berat badan anda mulai berlebihan

* 30 dan keatas,anda adalah obesiti
dua-dua cara cik rai cuba ...
sama jek, dapat SI 23.38 :)




oiiittt! lagi 4 kg je nak obesiti ...
sila disiplin ya farah raihana ...

pheeewww ...






Sunday, May 13, 2012

12/5/12 : Masa untuk SPA

ehem ... ehem ...
1st review pasal spa ni ...
tapi ini bukan kali pertama cik rai pergi spa ..
body scrub,
body mask,
sauna,
jacuzzi,
anti-stress head massage
manicure & pedicure ..
semua pernah buat ...

tapi kali ni nak setia pada 1 spa sahaja ...
so, bermula la meng-google spa berhampiran ...
yg paling hampir ialah Batu Caves & Melawati ...
and yeah! BFF cik rai, siapa lagi kalau bukan atiqah liyana, terjumpa satu spa ni ...
iaitu ...
YOYOY KAMPHORA SPA
harga menarik ...
review pun best ...
ada review kat rancangan NONA, majalah Pesona Pengantin, majalah Harmoni, & Dara.com
maka nya, set appoinment terus ...
Sabtu, 12 May - 3 p.m

akan tetapi, disebabkan appoinment tersebut pukul 3 ptg, maka nya kami buat aktiviti lain untuk mengisi masa yg ada ...
Sampai Wangsa Walk pukul 11 pagi, atiqah liyana semangat pergi beli tiket Avengers 11.45 kat TGV ..
masing2 lapar sebab belum sarapan ...
ayuh kita ber-SUBWAY
tadaaaaaa


cincin tuuu *auuwwww* :p

Footlong
kitorang kongsi
keluar dr wangsa walk pkul 2.30 gitu, terus la ke Yoyoy Kamphora Spa
kitorang tak tau pun kat celah mana spa ni ..
hanya berpandukan print screen google map je
tengok map, ada Caltex Melawati ..
rasa nya pernah sampai caltex ni ..
kredit untuk tunang tersayang .. kalau bukan sebab dia, xtau caltex ni ..
so menjadikan caltex ni sebagai landmark ...
sebelah kanan caltex, terus sikit pasti jumpa spa ni ...


isi form

Nice & wangi jek :)
ada pelbagai pakej & promosi
antara nya ialah

Mother's Day Promo

Promo ni sampai Julai 2012
cik rai try Lulur Traditional
sangat best! good service ..
atiqah liyana try promo pakej ..
body scrub green tea, body whitening mask, aroma eye pillow

dah siap semua, dapat minum air madu ...

yeah! ini memang Yoyoy Kamphora Spa
Cantik, bersih & rasa tenang
pakej untuk bakal pengantin & rawatan selepas bersalin pun ada ..
rawatan bekam & resdung pun ada ..

Promo ni sangat naiseee!
isnin - khamis jek
nak pergi minggu depan :)
banyak lagi promo yg ada ...
boleh layari website Yoyoy Kamphora Spa & Facebook ..

abih je urut2 terasa lapar plak ...
atiqah liyana mengidam tomyam sedap + pedas kat tesco ampang ..
redah jugakkk walaupun jalam jem blueberry
org sgt ramai, 30 minit baru dapat makan kot

Tomyam Sayur & Tomyam Campur
Lokasi: Warung Warisan, Tesco Ampang
 siap makan, masuk POPULAR jap ..
buku yg dicari xde plak ... hampa kejap
untuk merawat hampa, ushar booth baju yg ada ...
lagi skali, xde yg berkenan, hampa lagi
hahahahaha ...

dah .. dah .. jom balik tqah!!!
dah petang ni ...

highway KL - Karak
ob the way balik ...
pukul 7.15 


minggu depan mau try facial plak :)











Thursday, May 10, 2012

Cadar Pengantin Baldu Sulam Benang Emas

ehem ... ehem ...
berdasarkan pada tajuk entry, cik rai memang berkenan sangat dengan cadar baldu sulam benang emas ni ...
sangat chantekkk & menariksss ...
menepati citarasa sebagai pengantin tradisional ...


chantek oooiiii

close up lagiiiiiii chantekkk!!!!!!

siap sekali kipas tangan & bantal nikah 


akan tetapi, nak tau harga nya berapa?
RM1500-RM1800 uolls ...
mak aihhhh ...
terduduk kejap!!! hahahahhahaa

tau harga ni pun dari BLOG NI ...

Cadar Pengantin Bersulam Benang Emas untuk dijual dengan Harga RM1,500 - RM1,800 sahaja. Kualiti sangat baik. Material kail baldu yang lembut dan cantik. Bersulam benang emas asli. Ada 4 biji bantal, 1 bantal peluk, 2 bantal kecik, 1pasang kipas tangan dan bantal alas nikah. Sangat2 berbaloi-baloi harga tawaran ini!!!