" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Sunday, April 28, 2013

Honeymoon 4: Port Dickson

ehem..ehem ...
aci tak buat tajuk honeymoon?
sebelum ni xde kan?
buat entry cecampur jenjalan je
ok, mulai dari hari ini, setiap kali part honeymoon nak buat entry khas
wahhhh gitooooooo
kalau perasan ada picture setiap honeymoon di belah kiri blog ni :)

seperti sedia maklum la kan
bulan April ni my birthday
so, 1 trip telah dirancang bersama sejak bulan february lagi
akan tetapi 2 hari sebelum terbang, bapa mertua ku ajak join event dia, Astrophotography.
sempena hari Astronomi Sedunia 2013
since suami sy jurufoto & dia memang minat & sentiasa ikut dad dia bab2 ni.
so satu pembelajaran baru buat beliau
belajar peta bintang kat Balai Cerap, Teluk Kemang, Port Dickson
alaaaaaa, tempat org tgok anak bulan tu

Balai Cerap Telok Kemang, Port Dickson
atau dikenali Kompleks Baitul Hilal (Rumah Bulan)
 alkisahnya, rupa-rupanya suami ni memang selalu ikut dad program cam ni kat balai cerap
baru lah ku tahu kannnn
dah banyak balai cerap depa dah pernah pi
*ok, tetiba slang utagha*
alaaaaaaaa, sy kan baru 5 bulan lebih berkahwin, so segalanya adalah baru bagi sy
dan sy eksaited sangattttttt nak pi balai cerap ni

nampak tak menara yang atas nya bulat tu?
situ la org tgok anak bulan
ada  teleskop besar menghala ke langit 
dan korang akan nampak bulan dengan sangat jelas
dan bulan itu sangat la besar
subhanallah... dapat tgok sendiri kawah2 di bulan
dekat dengan mata
selalu kita tengok bulan biasa, warna nya putih kan
tapi bila tengok guna teleskop, warna nya kelabu2 gituuuuuuu
tak reti nak explain tapi pengalaman tu memang berharga

ini lah bulan itu.
kalau rindu sy, tgok la bulan :)
see... nampak tak kawah bulan?
ni sy snap kat tv
ini lah alat untuk melihat bulan
ini ruang legar pameran



sekitar Balai Cerap ada resort
Klana Beach Resort
depa ni kontrol alat untuk tgok bulan tu
dalam ni memang gelap gelita
nampak bulan je kat atas langit
sebelah siang nya suami belajar peta bintang, so malam kena la praktis kan ilmu itu dengan meng-shoot bintang.
tapi malam tu bintang tak kelihatan pulak
awan tebal sangat
dalam pukul 1 pagi gitu, kitorang keluar lepak minum
bintang masih belum kelihatan
tapi, masa nak balik, tetiba bulan terang sangat di hujung laut sana.
tetiba cakap kat suami
"terang nya bulan yang!"
"aah, la... eh banyak bintang. jom balik amik camera"
waahhh, eksaited laki aku
terus balik hotel, amik camera & turun balik.
geng2 shooter td sorang pun xdak. semua dah blah
kitorang pun shoot la sampai lebam start dr 2.30 -5 pagi
dalam pukul 4 pagi gitu, ada 1 grup yg sama belajar dengan suami td datang
nak shoot bintang
time ni bintang memang banyak sangat.
maka nya, ramai la yg shoot start dari pukul 4-6 pagi

ini lah bintang yg suami ku shoot
Cantik sangattttt
yg ni Star Trail
bintang bergerak dari kiri ke kanan
ada lebih 200 gambar untuk dapatkan gambar cam ni
hebat suami! hebat!!!
dalam pukul 5 pagi gitu, balik ke bilik & tidur.
ni lah bilik kami
tq dad sbb blanja :)
ok, balik bilik terus tidur kan
apa kejadahnya tajuk entry honeymoon?
mcm bukan honeymoon je

hey! hey! hey! uolls
honeymoon bukan takat nak 'membaja' benih baik & nak ehem-ehem semata-mata
tapi bagi kitorang, asalkan tido hotel, honeymoon la nama nya tu
hihhihhihihi

ok, boleh paham?




p/s: next honeymoon entry.
ramai jugak yg kata kitorang gi membaja
haih
typical sangattttt org sekarang

Thursday, April 11, 2013

Restock: Tribal Bawal

ehem .. ehem ..

tudung bawal tribal adijuma inspired dah restock.

RM12 / Helai
exclude postage
pembelian 5 helai ke atas, free postage Semenanjung

untuk order, PM Facebook Raihalism_Wardrobe
Follow IG raihalism_wardrobe
atau Whatsaap terus ke 0177250772 untuk fast reply

TQ & Happy shopping dearies!!!

















ini contoh gambar yea.
abaikan no kod di gambar itu








happy shopping!!!!!

Raihalism Itu Ini

ehem ... ehem ...

dah lama tak hupdate memalam cenggini
sejak 2 hari ni, siang je cuaca panas
petang ke malam plak hujan lebat
sampai KL pun banjir
agak tak menentu cuaca sekarang
tetapi alhamdulillah
dalam 1 hari, Tuhan bagi kita panas, malam nya plak Dia bagi kita sejuk
walaupun hujan lebat sesekali membasahi bumi
Syukur Ya Allah

okeh, itu entry yea. ada macam tazkirah tak? lol
actuallynak cerita sikit lah.
korang tak pelik ke apsal link blog aku ni RAIHALISM?
apakah maksud disebalik nama itu?
adakah ada kena mengena dengan yang hidup?
ada kena mengena ke dengan hal sekeliling?
atau ada kena mengena dengan jantan yang bernama Hisyam?
atau Hasyim?
oh tidak! tidak sama sekali

meh sini nak cerita
korang mesti tau kata nama ni. seperti:
VANDALISM, GANGSTERISM, PROFESSIONALISMdan yang sewaktu dengan nya
haaaaaaaaaa termasuk la RAIHALISM ni
aigooooooo dah nama yang sebenar kan RAIHANA
so tukar la sket jadi dia RAIHA + LISM = RAIHALISM
bajet gangster la?
bajet professional la?
tak tau pasal apa tiba2 dapat idea nama tu
actually start pakai nama tu masa kat Matrik
abis segala file, buku teks, nota2 sume letak RAIHALISM
kira macam HAK MILIK RAIHALISM la
fuuuhhhhhhh bajet tol :p
lama2 benda tu kekal hingga sekarang
mula2 dia jadi nickname untuk file, nota semua masa belajar
masa tu tahun 2005
lepas tu dia jadi nama blog
blog ni start dari tahun 2009
then tahun 2012 jadi nickname Instagram plak.
search je kat Instagram @raihalism
jangan lupa follow ok
IG x private pun. 
sebab apa kejadah nya kau buat #hashtag bebanyak tapi set profile private?
itu nama nya kau x reti guna IG lol

dan yang terkini, tahun 2013 ni 1 anjakan paradigma telah berlaku pada diriku
alhamdulillah, dah start bisnes tudung secara kecil-kecilan
sebelum kawin, masa duduk dengan family sebuk dengan bisnes catering & homestay
tapi laaaaa ni dah duk KL, tinggal la mak & abah yg uruskan semua nya
catering tu xde la besar sangat.
sekarang ni cuma amik tempahan jamuan makan dari jabatan kerajaan
especially AADK
alhamdulillah, ini semua adalah passion sekeluarga

ok berbalik pada cite tudung tadi.
sebenarnya memang suka bisnes
tapi tak suka la jual produk macam MLM tu
paksa orang masuk ahli, paksa2 beli, paksa2 jual
modal beribu last2 kena tipu.

dan akhirnya still lagi produk raihalism
maka tercipta lah Raihalism_Wardrobe
sila lah Follow IG @raihalism_wardrobe
dan Like Facebook Page  Raihalism_Wardrobe


insyaAllah sy jual tudung bawal & shawl yg terkini
mengikut trend semasa
dengan harga yang murah
anda mampu memiliki nya :)




Wednesday, April 10, 2013

Kerana Angka 28 Dan 5

ehem .. ehem ..

April is so lovely.
alhamdulillah semalam 9 April, bertukar la usia ke 28 tahun.

tahun 2011 - Single & Available 
(motip bgtau available?) ahahahah
tahun 2012 - Tunang orang
tahun 2013 - Isteri orang

see. chantek kan aturan Tuhan, Allah SWT
syukur, TQ Allah


ini kek tahun lepas
kek hancoq kata nyaaaaaaa


actually my birthday tak celebrate lg.
alkisah nya semalam malas nak kua waktu siang
sebab cuaca sekarang sangattttttt la panas.
konon nya nak kua malam.
baru la sesejuk.
pastu rasa tak sabar nak update status kat pesbuk
"Birthday Treat Part 1"
(wahhh, bajet ada banyak part)
last2 nya malam semalam hujan.
maka duduk rumah saja dalam keadaan perut lapar.
gilaaaaaa raaaahhhhh

hubs plak sibuk bekerja. so 11 malam baru keluar
time jalan di KL semua lengang.
kami jalan2 hirup udaradengan hati yang lapang.
(wahhh pantun 2 kerat kau)

tapi xpe. x kesah pun if xde celebration
xde candle lite dinner dan sebagai nya
xde makan sedap
sebab ari2 dah dapat makan sedap2
huhuhu

boring plak buat aktiviti makan jek
sesekali pegi la flying fox ke, abseiling ke
(ok ni sebab dah ter-tengok video beat teddy tu)
manja kan diri kat spa ke
berduaan saja
selain dari makan
boleh???


dan hari ini, 10 April genap la 5 bulan usia perkahwinan kami
lagi sekaliiiiiiiiii
SYUKUURRRRR Ya Allah








p/s: Birtday Treat tu weekend ni kot.
huhuhu. x sabar plak

Wednesday, April 3, 2013

Tribal Shawl: Material Satin Available Now

ehem ... ehem ..

kali ni ada stok baru tribal shawl
Material Satin.
tak licin sangat
. jahitan tepi sangat kemas. 

RM 25 / helai + RM6 postage (semenanjung).
 RM10 (sabah/sarawak)

 RM50 / 2 helai free postage (semenanjung),
 add RM4 (sabah/sarawak) 

whatsapp atau text 0177250772 untuk purchase
atau email fraihana124@gmail.com


AVAILABLE

SOLD OUT

SOLD OUT

AVAILABLE

AVAILABLE

SOLD OUT

AVAILABLE

SOLD OUT

SOLD OUT

AVAILABLE



selamat ber-shopping :)

Tribal Shawl Restock! Available Now

ehem ... ehem ..

Tribal Shawl Soft Cotton Restock!!!
sempena bulan April yg gojes ni,
gojes sebab birthday ai bulan ni :p

so, nak buat promo


April Promo. 
RM20 / helai + RM6 postage (Semenanjung),
 RM10 postage (Sabah/Sarawak)

 RM38 / 2 helai + free postage (Semenanjung)
ADD RM4 postage Sabah/ Sarawak

soooo, cekidauttttt & grab promo ni cepatttttt

whatsapp or text 0177250772 untuk order


SOLD OUT


SOLD OUT

SOLD OUT

AVAILABLE


AVAILABLE


SOLDOUT

AVAILABLE


SOLD OUT


SOLD OUT


AVAILABLE



selamat ber-shopping!