" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Thursday, April 11, 2013

Raihalism Itu Ini

ehem ... ehem ...

dah lama tak hupdate memalam cenggini
sejak 2 hari ni, siang je cuaca panas
petang ke malam plak hujan lebat
sampai KL pun banjir
agak tak menentu cuaca sekarang
tetapi alhamdulillah
dalam 1 hari, Tuhan bagi kita panas, malam nya plak Dia bagi kita sejuk
walaupun hujan lebat sesekali membasahi bumi
Syukur Ya Allah

okeh, itu entry yea. ada macam tazkirah tak? lol
actuallynak cerita sikit lah.
korang tak pelik ke apsal link blog aku ni RAIHALISM?
apakah maksud disebalik nama itu?
adakah ada kena mengena dengan yang hidup?
ada kena mengena ke dengan hal sekeliling?
atau ada kena mengena dengan jantan yang bernama Hisyam?
atau Hasyim?
oh tidak! tidak sama sekali

meh sini nak cerita
korang mesti tau kata nama ni. seperti:
VANDALISM, GANGSTERISM, PROFESSIONALISMdan yang sewaktu dengan nya
haaaaaaaaaa termasuk la RAIHALISM ni
aigooooooo dah nama yang sebenar kan RAIHANA
so tukar la sket jadi dia RAIHA + LISM = RAIHALISM
bajet gangster la?
bajet professional la?
tak tau pasal apa tiba2 dapat idea nama tu
actually start pakai nama tu masa kat Matrik
abis segala file, buku teks, nota2 sume letak RAIHALISM
kira macam HAK MILIK RAIHALISM la
fuuuhhhhhhh bajet tol :p
lama2 benda tu kekal hingga sekarang
mula2 dia jadi nickname untuk file, nota semua masa belajar
masa tu tahun 2005
lepas tu dia jadi nama blog
blog ni start dari tahun 2009
then tahun 2012 jadi nickname Instagram plak.
search je kat Instagram @raihalism
jangan lupa follow ok
IG x private pun. 
sebab apa kejadah nya kau buat #hashtag bebanyak tapi set profile private?
itu nama nya kau x reti guna IG lol

dan yang terkini, tahun 2013 ni 1 anjakan paradigma telah berlaku pada diriku
alhamdulillah, dah start bisnes tudung secara kecil-kecilan
sebelum kawin, masa duduk dengan family sebuk dengan bisnes catering & homestay
tapi laaaaa ni dah duk KL, tinggal la mak & abah yg uruskan semua nya
catering tu xde la besar sangat.
sekarang ni cuma amik tempahan jamuan makan dari jabatan kerajaan
especially AADK
alhamdulillah, ini semua adalah passion sekeluarga

ok berbalik pada cite tudung tadi.
sebenarnya memang suka bisnes
tapi tak suka la jual produk macam MLM tu
paksa orang masuk ahli, paksa2 beli, paksa2 jual
modal beribu last2 kena tipu.

dan akhirnya still lagi produk raihalism
maka tercipta lah Raihalism_Wardrobe
sila lah Follow IG @raihalism_wardrobe
dan Like Facebook Page  Raihalism_Wardrobe


insyaAllah sy jual tudung bawal & shawl yg terkini
mengikut trend semasa
dengan harga yang murah
anda mampu memiliki nya :)




No comments: