" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Friday, April 27, 2012

Review: Battleship & Avengers

ehem ... ehem ...
x pernah-pernah wat review movie, tetibe ada entry tajuk review?
apakah???
semalam duk tengok 2 movie dalam masa 1 hari ..
Battleship & The Avengers ...
battleship lama dh tayang tp baru la ni dpt tengok ..
avengers tu plak baru release kot semalam ..
kami gigih menjadi org yg pertama tengok ..
ini 1st time tgok midnite movie berdua, heheheheh

ok, ni sebab eksaited x hengat ... sbb sangat best ...
lagi2 battleship ...
menunjukkan betapa mereka mempunyai aset pertahanan yg gempakz ..
nak lawan allien ..
habis sume kapal perang di bedil oleh allien ...
last2 nya terpaksa guna kapal perang muzium untuk berlawan dengan allien .. tapi kapten mesti cari jalan jugak camne nak lawan ...
bukna main redah guna kapal jek ..
ok, part tu yg best ..
macam mana boleh jejak kedudukan musuh tanpa menggunakan radar ..
just guna frekuensi radio ...
time nak attack tu duk guna kod grid (mungkin la, x reti sangat pasal navy) ..
tapi lebih kurang sama macam grid la nak attack dr mana ...
contoh: Romeo 13 (R13), Whiskey 16 (W16)

yg syok nye, nak kena guna kepakaran org lama jugak untuk menewaskan allien tuuu ... gigih sangat pakcik2 ni sume nak berlawan ..

ok, cuba bayangkan kalau kapal perang muzium kat melaka tu sume boleh guna untuk taktikal perang ..
hahahhaha, boleh ke?


last nya, air force jugak yg datang tolong bedil semua musuh ...
ok, abis ...


Next, Avengers ...
Gabungan semua superhero ...
iron man, captain america, thor, hulk, black widow & lagi 2 org tu sape ntah .. lupa plak

jalan cerita ok, gabungakn semua, bersatu menentang musuh ...
jenaka pun elok je, x melampau ...
banyk part jugak duk gelak2 ...


kesimpulannya: mau tengok lagiiiiii hahahahahha

ok, tengok gambar bawah ni


ini yg dapat disimpulkan ketiga-tiga nya ... uolls pikir la sendiri hahahha


ok, bye, nak g makan .. lapar

Friday, April 20, 2012

Minda Serigala sudah Tiga Tahun

ehem ... ehem ...

hari ini genap lah 3 tahun blog Minda Serigala ni ...
x sangka dah 3 tahun ...




masa mula2 ber-blogging dulu, saje2 jek ...
menghadapi kebosanan di rumah sebab dah abis belajar ...
then, cari2 keje x dapat2 jugak ...
mak plak sakit, maka nya berblog lah sepanjang masa di rumah & di hospital ...

walaupun banyak entry yg merapu, ntah apa2, x reti nak tulis & x reti nak elaborate, tapi ok la kan ...




pageviews selama 3 tahun ni, sehingga hari ini, 20 April 2012 pada waktu ini ialah 23,165 ...

NAISE!!! hihihi


POLO SEDAN

ehem ... ehem ...
update pasal keta plak (kereta)
nak tau keta apa?
nindia! nindia! hahaha

POLO SEDAN ...
untuk makluman semua, cik rai memang peminat setia POLO
x kira la apa barang pun ...
handbag, baju, purse, kasut .. sume POLO
kalau x beli pun, cik rai suka tengok jek, hahahaha

ok, sekarang ada kereta POLO baru plak ...
POLO SEDAN ..
jum ushar ...

ni copy paste dr website Volkswagen Malaysia


 Making safe bets
With safety being of utmost importance in any Volkswagen, the Polo Sedan features an airbag system with four airbags (driver and front passenger airbag with side airbags, front) along with seatbelts. It is also equipped with ABS, anti-lock braking system as standard.

*chantek*
nak drive jugak walaupun xde lesen :p

Creature comforts
The interior of the Polo Sedan is well finished with exclusive fabric and upholstery. Featuring soothing colours, genuine leather wrapped around the steering wheel and gear knob. Be assured that the Polo Sedan also comes with an all-round impeccable finish that is typical of every Volkswagen.




No compromise
Engineered for the people, the Polo Sedan comes with a 1.6l petrol injection 16-valve MPI engine. It also delivers 105PS that powers you up to a top speed of 183 km/h. Equipped with a 6-speed automatic transmission with Tiptronic, your daily commute will become something you relish.


Be outstanding

There can be no mistake that you’re driving a Volkswagen. The stylish Polo Sedan comes standard with 15” cast aluminium alloy wheels, green tinted heat absorbing glass and chrome accented fog lamps that light up brilliantly in treacherous weather conditions such as mist, heavy rain and fog.




Engine & Gearbox

• 1.6l 105PS petrol injection 16-valve MPI engine
• 6-speed automatic transmission with Tiptronic




Interior

• Adjustable steering wheel (tilt and telescopic)
• All 4 power windows (with one-touch up and down on all windows)
• Central locking system
• Centre console including 2 cup holders
• Electrically adjustable outside rear view mirrors
• Front centre console including 12V outlet
• Fuel-lid with push style opening
• Genuine leather- wrapped steering wheel, gearshift knob, handbrake lever and gearshift boot
• Height-adjustable driver & passenger seat
• Interior chrome package (chrome surrounds for light switch, AC vents, steering wheel accent, handbrake lever knob and gearshift)
• Instrument cluster with tachometer, speedometer, trip odometer and digital clock
• 'Metric' fabric seat upholstery
• Multi-function display 
• Power door locks( includes safe-LED) 
• Power steering
• Radio with CD-MP3/WMA player and 4 speakers including roof antenna
• Rear defogger
• Rear doors with storage compartments
• Remote control for central locking, with 2 foldable keys 
• Remote opening and closing of windows with key remote
• Remote opening of boot lid with key remote
• Storage compartment in front doors including cupholders for 1.5 litre bottle
• Storage pockets on front seat backs
• Sun visors on both sides, ticket holder on driver’s side and vanity mirror on front passenger's side
• Trunk illumination
• White instrument backlights





Exterior

• 15" alloy wheels 6J x 15
• Body-coloured bumpers
• Body-coloured exterior door handles and mirrors
• Chrome finish on front air dam, trunk and fog light surrounds
• Heat absorbing glass
• Height-adjustable halogen headlights

Safety equipment

• 3-point safety belts for rear occupants
• Driver and front passenger airbag with side airbags, front
• Anti-lock braking system ABS
• Anti-theft system with interior surveillance and back-up alarm
• Electronic anti-theft immobiliser
• Electronic brake pressure distribution EBD
• Fog lights, front and rear
• Height-adjustable 3-point front seat belt
• Height-adjustable headrests, front and rear
• High mounted third brake light
• Pinch-guard safety for all 4 power windows



HARGA: RM99,888.00
wahhh! chantek harga kau!!! T_T
















Tuesday, April 17, 2012

3 Idiots = Nanban

ehem ... ehem ...
baru jek abih tgok movie tamil tajuk Nanban ...
FYI, movie sebijik jaaln cerita nya dengan movie 3 idiots ..
xde beza pun ..
cik rai tgok 3 idiots ni kat astro fiesta ...
bila dh keluar astro, baru la cite ni nak pemes kat tv3 ..
3 idiots tahun 2009
Nanban tahun 2012

 
kalau tengok yg hindi bleh nangis, yg tamil pun cik rai nangis gak ...
nak tau part mana?
part yg Raju bunuh diri & koma kat hospital ..
pergggh, menusuk jiwa ok part ni ...
start dr koma sampai la Raju sedar ..
masa Raju sedar tu la cik rai nangis hihihi
semangat setia kawan mereka ni terbaik!

ok, xmo cerita lebih ...
baik korang tengok jek

Monday, April 16, 2012

Mari Berangan Kahwin2: Navy Blue + Yellow

ehem ... ehem ...
dah baca tajuk entry tu apa?

ok, mari berangan ... hihihihi

*jatuh hati terus*
sangat chantek & cun

*deco*




*yeah*

*ouch*
*naise*

* i loikeeeeee*



ok, mari berangan lebih-lebih lagiiiiiiiiiiii :D





Sunday, April 15, 2012

xtvt minggu depan

ehem ... ehem ...
wah, tajuk! awal gila update untuk xtvt minggu depan.
semangat ok! semangat! heheh

bermula 16 April hingga 15 Jun 2012, Pameran Raja Kita sempena pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-14, Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah yang julung kalinya akan diadakan di Istana Negara lama.
buat pengetahuan semua, cik rai pernah jejak kaki di perkarangan istana negara sahaja ... x pernah masuk dalam pun ... itu pun sebab berpeluang join Hi-Tea sempena pertabalan Yang di-Pertuan Agong ke-13, Tuanku Mizan Zainal Abidin ..
maka nya masa tu berpeluang la merafak sembah dengan Tuanku Mizan dan Raja Permaisuri Tuanku Nur Zahirah. 
lama uolls nak tunggu salam, beratur panjang ...
makanan super sedap! super banyak!

so, minggu depan plaan nak pergi pameran ni ...

jum uolls!


Dijangkakan seramai 200,000 pengunjung termasuk pelancong asing akan mengunjungi pameran, yang diadakan setiap kali pertabalan Yang di-Pertuan Agong, sepanjang dua bulan ia diadakan, katanya. 
"Ini satu kelainan kalau lima tahun yang lalu kita buat di Muzium Negara, kali ini keputusan jemaah menteri supaya kita buat di Istana Negara lama, antara lain untuk bawa balik nostalgia kerana Tuanku Abdul Halim sendiri pernah bersemayam di sini. 

"Kita berharap dengan tempoh yang lama (pameran selama dua bulan) dan pameran yang kita adakan adalah satu pameran yang sangat-sangat menarik di mana antara segmennya termasuk dari sejarah Kesultanan Melayu Melaka sehinggalah ke pemerintahan Agong ke-14 sekarang, jadi kita berharap rakyat akan datang beramai-ramai apabila ianya dibuka," katanya. - BERNAMA 

Thank You Allah

enjoy it ...




I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
Further and further away from you
Ooooo Allah, you brought me home
I thank You with every breath I take.

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that’s when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you.

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.

Allah, I wanna thank You
I wanna thank you for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope

O Allah, I wanna thank you
I wanna thank You for all the things that you’ve done
You’ve done for me through all my years I’ve been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank You for bringing me home

Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah
Alhamdulillah, Elhamdulillah
All praises to Allah, All praises to Allah.


Than You Allah!!!

Landasan Cinta: Sempol

ehem ... ehem ...
tetibe rajin nak hupdate blog awal cenggini ..
awal lg ok! baru kui 12 hihihi

eh, eh ... cik rai baru je abis tgok cerekarama, Landasan Cinta ..
pelakon dia Shah Jazle & Tasha Shilla ...
ok, mmg minat Tasha ni sejak dia dalam drama Ramadhan Terakhir ...
tertanya2 gak masa tu siapa tasha? pelakon baru kah?
and yeah! masa ABPBH baru2 ni dia menang anugerah ..
pelakon baru wanita popular kalau tak silap ...
lakonan dia mmg best!
chantek plak tu ...

dan drama td dia digandingkan dgn shah jazle ...
seswai sangat mereka ni ...
so sweeetttttt (ok, gedix)

masa scene ni la duk panggil abang
hahaha

ok, x sangka dalam drama ni Shah Jazle pandai wt lawak ...
lakonan ala2 komedi gitu ..
buat cik rai tersenyum2 bila dia berlawak ...
paling suka dia panggil tasha :
"hai sayang"

lagi 1 dialog yg cik rai suka dlm drama ni ...
tasha : "eh, siapa nama awak tadi? Umar kan?"
Shah Jazle: "Abang"

nak tau sebab apa?
sebab tasha duk panggil shah "abang" masa nk lari kan diri dr kak katy & abg taj ..
"abang! abang dah lupa ke? kita nak pegi shopping kan?"

alolololololo... lol

hahahaha ... shempoi baq ang!!!

Saturday, April 14, 2012

FB dop leh log-ing

ehem ... ehem ...
bosang nye weh!
FB dop leh log-ing pulop ...
tibe2 je kuo gini ...
dah guane pulop?
hahahaha




bukak tibi, tengok tibi je lah!!!!!!!!

Thursday, April 12, 2012

Kek Hari Jadi Angan ku Musnah

ehem ... ehem ...
hari ini baru berkesempatan untuk hupdate pasal birthday sendiri ...
yg jatuh pada 9 April yg lalu ...
tapi sayang nya xde snap2 gambar pun ...
eh, tapi tunang cik rai ada snap (tapi dia x bagi gambar kat cik rai pun :(
hahahaha
xde la ber-party sangat nye ...
sekadar berkumpul anak-beranak, kawan2 rapat & tunang tersayang!
ini adalah kali pertama celebrate birthday dgn si dia yg sudah bergelar tunang ...
this is his 1st time celebrate my birthday (wah! dh cakap melayu, nk cakap omputeh lg? hahaha)

*wah!!! ada love gitoooo*

ini antara jemaah yg hadir ...
tunang tersayang ada di situ :)
ramai lg sebenar nay tapi xde dalam gambar

tiada apa yg istimewa dijamu untuk para tetamu ..
hanya bihun goreng & ikan pari & talapia bakar ...
cadangan ikan bakar tu dibuat sebagai repeat balik masa makan kat Muara Sungai Duyung yg x sedap tu ... tunang kata ikan pari tu hanyiaq (hanyir), keraih & kering .. xdak rasa ...
ok, nasib la ci rai punya sedikit kepakaran dalam membuat rencah ikan bakar ...

maka nya, pada 9 April 2012 gigih sungguh la bangun awal ...
yeah! i'm 27 years old now & i'm happy coz i'm getting married :D
berbalik cite bangun pagi td ...
pagi2 beliau sms ..
9-Apr-2012 tepat jam 08:29:29
"Gud morning & happy birthday syg!"
haha, tq! baru siap mandi ni, nak pergi pasar
"yeah! pilih pari yg sedap haha" beliau kata
nasib la ada pari kat pasar .... suka sangat tau!!!

maka nya malam tu berjamu lah kami semua ...
nak tengok kek cik rai x?

kek runtuh ... mana x runtuh nya .. import dr ampang ... bawak ke bentong .. sejam lebih kut dia dalam kete .. mau nya x cair & runtuh? seruntuh hati ku? hahahahahaha ... sabar je laaaaa, biar rupa x chantek, asal kan rasa nye sedap & marbeles ... siapa x mau secret recipe weh???

eh tapi kan, nampak tak 4 kotak kecik SR tu?
itu kawan cik rai beli kan ...
dia pun beli Black Forest Cheese Cake jugak ...
bila bukak kotak, sama je ... cair jugak ...
so, cik rai rasa kek ni x seswai bawak balik umah ..
seswai di SR je sbb SR sejuk? hahaha, mandai je buat teori





Wednesday, April 11, 2012

perhubungan antara kita

ehem ... ehem ...
entry kali ni sekadar mahu berkongsi dengan anda semua tentang artikel yg cik rai baca ...
mengenai perhubungan manusia tentang sebuah perhubungan


Firman ALLAH,“Dan sesungguhnya akan KAMI berikan cubaan kepadanya, dengan sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa dan buah-buahan. Dan berikanlah berita gembira kepada orang yang bersabar, iaitu orang yang apabila ditimpa musibah, mereka mengucapkan; sesungguhnya KAMI adalah kepunyaan ALLAH dan kepada ALLAH jualah KAMI kembali. Mereka itu ialah orang yang dilimpahi pelbagai kebaikan daripada TUHAN serta rahmat-NYA, dan mereka itulah orang yang mendapat petunjuk hidayah-NYA.” (Al-Baqarah, 155-157)


namun usahlah kita berputus asa... ..
mencari cinta... .

Hendaklah cinta kita itu didasarkan kepada cinta ALLAH. Ertinya cinta yang kita berikan kepadanya semata-mata kerana mengharapkan keredhaan ALLAH. ALLAH memberikan kita fitrah itu lalu niatkan dengan fitrah itu boleh menghampirkan diri kita kepada ALLAH swt.
Cintailah sesiapa pun, tetapi pastikan cinta itu dapat memudahkan kita mencintai ALLAH. Sehubungan dengan itu, cinta antara lelaki dan perempuan mestilah diniatkan untuk ALLAH!.

Soalnya bagaimana?
Iringilah dengan niat untuk berkahwin kerana berkahwin itu lebih memudahkan seorang lelaki atau seorang perempuan menyempurnakan agamanya.
(alhamdulillah, niat kami untuk berkahwin timbul di awal perkenalan, syukur ya Allah)

Sabda Rasulullah saw, "Apabila seseorang itu berkahwin, sempurnalah separuh agamanya, tinggal lagi separuh untuk disempurnakannya" .

Semoga perkahwinan yang dibina adalah semata-mata kerana ALLAH, dengan tujuan untuk membina rumahtangga muslim, melahirkan keturunan soleh dan solehah, keluarga yang sanggup memikul amanah & dapat melaksanakan segala hukum dan perintah ALLAH swt

Semoga dengan perkahwinan itu juga akan dapat menjaga pandangannya, kehormatan dirinya serta hati dan juga perasaannya supaya sentiasa tunduk dan takut pada ALLAH swt, di samping dapat beribadat dan bertaqwa kepada ALLAH SWT.

Oleh itu, usahlah bercinta sekadar untuk bersuka-suka. Lebih buruk lagi janganlah ada niat-niat yang jahat dalam bercinta sekadar untuk bersuka-suka. Lebih buruk lagi janganlah ada niat-niat yang jahat dalam bercinta sama ada didorong oleh hasutan nafsu atau pujukan syaitan. Jika tidak ada niat untuk berkahwin, cinta sudah pasti bukan kerana ALLAH. Hakikatnya cinta itu adalah cinta terlarang yang akan membawa kemusnahan pada sebelah pihak atau kedua-duanya sekali.




untuk artikel penuh, KLIK SINI




Tuesday, April 10, 2012

apa tajuk?

ehem ... ehem ...
entry kali ni xtau nak letak tajuk apa *blur*
tapi ada sesuatu yg hendak dikongsi ...

ada sesiapa perasan tak dress kaler biru tengah glamer sekarang ni kalangan golongan artis?
yg cik rai perasan golongan artis yg ternama ...
maksud nya designer buat utk mereka yg memang glamer kat Malaysia ni ..
nak tau siapa?

*Pak Nil*

terbuntang mata cik rai masa tengok Pak Nil kat Mania minggu lepas ..
jarang sekali tengok Pak Nil ber-kot biru sebegini ..
terus suka dengan baju ni

NEXT!!!!
*Dato' Siti Nurhaliza*
OMG! terserlah keayuanmu
gila punye glamer ok CT ni


NEXT!!!

*Rozita Che Wan*
Blue + Silver = Nice Colour Combination

NEXT!!!
yang cik rai paling adore dengan warna & gaya dress beliau

SIMPLE & NICE ...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
OMG!!! OMG!!!
ini paling chantekkk okay!!!
nak pinjam buat baju kawin boley tak akak Maya Karin?
huhu

Monday, April 2, 2012

2 minggu yg awesome? yeah yeah yeahs!!!

ehem ... ehem ...
1st entry in April ...
counting ... counting :)

update untuk 2 minggu teruih ... jangan marah haaaaaaa
agak malas untuk update blog sekarang ...
dan setiap entry tiada kena mengena dengan persiapan perkahwinan ..
sbb ini bukan blog cite pasal kawin je ...
cite kawin2 tu update lepas kawin nanti bolwh tak?
hihihi, ada ke masa nanti?

okeh, dalam masa 2 minggu ni, agak bizi (wahhhhhh)
minggu2 terakhir Mac, ngedate dgn BFF .. sape lagi kalau bukan atiqah liyana ...
lepak Bentong je ok .. nasib Bentong ada Secret Recepi ...
so privasi la sikit .. dengan xde orang nya .. mmg dah macam rumah sendiri dah duk atas sofa tuuuu ...
dah siap masak sume baru kua ngedet ok! (nasi beriyani & daging masak palembang DONE)
lepak2 si SR sambil bercerita kisah2 pertunangan & sambil me-nengok gambar2 pertunangan ...
ohk rasa macam baru semalam je bertunang ...
rasa eksaited tu masih ada lagi (walaupun dah 3 bulan)

*ini masa atiqah liyana bertunang*

abis je ngedet, (thanx tqah, belanja SR .. beliau kata makan banyak2 sbb tqah blanja haha) balik umah terus ... konon nak siap2 masak nasi beriyani ...
tapi beliau plak sms, kata lambat sampai .. F1 punye pasai
pukul 12 lbh kot baru sampai ...
tengah malam buta la makan nasi beriyani hahaha ...
tapi xpe, pagi esok nya bleh makan lagi ...
masak pulut sikit, makan dengan daging palembang ...
memang serrrrrr (serrrrr ni tahap sedap gilaaaaaaaa) haha

selang 2 hari, buat pertama kali nya ngedet setelah sebulan tidak bertemu ...
wahhh, opkoz la eksaited tak hingat ... bertemu pada jam 3 petang.
destinasi dituju ..
1. makan meatball di IKEA, 15 biji ok!!! kongsi la tapiiiiii hihihi
2. jenjalan di One Utama sementara nak tunggu wayang pukul 6 ptg ...
3. tengok cite The Hunger Game (satu cite yg pelik.. nape mesti bunuh2 untuk menang game?) nak tau keseluruhan cite, korang tengok la sendiri ... x pun tgok wiki jek, hahaha ... gila malas nak explain kat korang kan? :p
4. abih je wayang, terus ke Idaman ... melantak makan malam laaaaaa
5. dah siap makan, balik rumah terus ...

esok nya khamis: bersiap di awal pagi ... sbb nak ke imigresen putrajaya ... sebagai majikan yang mengambil pekerja warga asing, bab2 pemutihan mesti dilakukan ... wajib ok! saranan kerajaan, salah satu transformasi kata nya ... jenuh nak tunggu giliran ... kita ni ada sorang je pekerja, so 1 je la passport nya ... org lain, tokey2 besar, bawak se-bemban (tau sebemban tu hape?) passport, proses mereka agak lama .. so, kita yg kerdil ni terpaksa la tunggu dengan lama nya ...
setengah hari kut duk bertapa di situ ... dari 9 pagi hingga 2.30 ptg ... nasib sesi petang tu tunggu 30 minit je, then borang & interview setel ... balik dr putrajaya terus terbungkang tido ok!

esok nya lagi, Jumaat: lepak2 sahaja ... melakukan xtvt rumah (suri rumah sepenuh masa la katakan)
sebelah malam nya plak sibuk merewang di rumah pengantin ...

esok, esok nya lagi, Sabtu: bangun awal pagi ... selesaikan kerja rumah yg patut .. then, bergerak ke rumah pengantin yg pergi rewang semalam ... ni ha pengantin nya

*lutfi & isteri*
geng lepak2 tak keruan zaman 2010
pernah lepak sampai pukul 5 pagi ok! hahaha
world cup punye pasai

tak bergambar pun dengan pengantin ... mintak maaf la pengantin hihihi
bergegas pulak ke KL, pukul 1 petang ...
ada janji temu dengan beliau ...
destinasi kali ini ialah MELAKA ...
wahhh sangat kau tetibe pegi Melaka ...
nak apa motip? jap nak cerita ...

bergerak dr KL pukul 3.15 petang gitu ... kereta di highway PLUS sgt banyak ...
direction yang diberi oleh sahabat tu, bukan lah direction ke destinasi yg mahu dituju sangat2 ... tp itu direction ke rumah nya .. nasib beliau tak marah & tak kisah untuk singgah sebentar .. happy sangat ok, dapat jumpa kakak kesayangn & anak nya ... rindu yg amat ... so, bermotip2 la jadi nya datang Melaka ni hahaha (thanx tunang tersayang!!!)

untuk kak ana & baby Maira, Jun nt kita jumpa lagi di Melaka ok!!!

setelah berehat & melepak sebentar di situ, maka menuju lah tempat yang di tuju2 sesangat ...
tanpa sesat ok! nasib ayah kak ana tolong guide .. masheh pakcik Idriss!!!

ini la tempat nya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*Medan Ikan Bakar Muara Sg. Duyung*
*gambar Google jek*

so, dah tau motip datang Melaka?
motip nya adalah nak makan!!! hahahaha
ramai kata sini sedap ... so kami semangat la mau datang makan ...

menu pada malam tu ialah:
Nasi putih
Ikan pari bakar (kureng sikit rasa dia)
Ikan siakap sweet sour
sotong goreng tepung (marveles! marveles! gaya jarjit dalam Upin Ipin)
kerang rebus
khailan goreng
jus tembikai

lepak di situ dr 6.30 petang hingga 9.30 malam ... 3 jam kau hahahaha
dah abih makan, lepak2 di bandar hilir ...
sorry la, gambar xde ...
gila ramai punye orang ... weekend di Bandar Hilir macam weekend di Bukit Bintang ...

pukul 12.30 tengah malam gerak dr Melaka untuk balik ke KL ...

semalam, Ahad: bangun lambat ... lepak2 rumah sepupu ... lepas maghrib baru blah balik ... sebelum balik, harus lepak dulu ok!
destinasi yg biasa di tuju ...
The Castle Restaurant .. restoran arab uolls ... layan makan shwarma chicken & kebab + shisha .. kawan beliau pun ada sekali, Izham & isteri & anak-anak ...

eh, akibat sebulan tak jumpa ... sekali dapat jumpa, sampai 3x dalam seminggu hihihi ...
haaa, tu la dia ... x leh nak plan sangat jumpa2 ni ...
rasa nak jumpa, jumpa jek ..
rasa nak pegi cameron, pegi jek ..
rasa nak pegi melaka, pegi jek ... :)))



okeh, ini untuk tatapan sekalian