" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Friday, April 27, 2012

Review: Battleship & Avengers

ehem ... ehem ...
x pernah-pernah wat review movie, tetibe ada entry tajuk review?
apakah???
semalam duk tengok 2 movie dalam masa 1 hari ..
Battleship & The Avengers ...
battleship lama dh tayang tp baru la ni dpt tengok ..
avengers tu plak baru release kot semalam ..
kami gigih menjadi org yg pertama tengok ..
ini 1st time tgok midnite movie berdua, heheheheh

ok, ni sebab eksaited x hengat ... sbb sangat best ...
lagi2 battleship ...
menunjukkan betapa mereka mempunyai aset pertahanan yg gempakz ..
nak lawan allien ..
habis sume kapal perang di bedil oleh allien ...
last2 nya terpaksa guna kapal perang muzium untuk berlawan dengan allien .. tapi kapten mesti cari jalan jugak camne nak lawan ...
bukna main redah guna kapal jek ..
ok, part tu yg best ..
macam mana boleh jejak kedudukan musuh tanpa menggunakan radar ..
just guna frekuensi radio ...
time nak attack tu duk guna kod grid (mungkin la, x reti sangat pasal navy) ..
tapi lebih kurang sama macam grid la nak attack dr mana ...
contoh: Romeo 13 (R13), Whiskey 16 (W16)

yg syok nye, nak kena guna kepakaran org lama jugak untuk menewaskan allien tuuu ... gigih sangat pakcik2 ni sume nak berlawan ..

ok, cuba bayangkan kalau kapal perang muzium kat melaka tu sume boleh guna untuk taktikal perang ..
hahahhaha, boleh ke?


last nya, air force jugak yg datang tolong bedil semua musuh ...
ok, abis ...


Next, Avengers ...
Gabungan semua superhero ...
iron man, captain america, thor, hulk, black widow & lagi 2 org tu sape ntah .. lupa plak

jalan cerita ok, gabungakn semua, bersatu menentang musuh ...
jenaka pun elok je, x melampau ...
banyk part jugak duk gelak2 ...


kesimpulannya: mau tengok lagiiiiii hahahahahha

ok, tengok gambar bawah ni


ini yg dapat disimpulkan ketiga-tiga nya ... uolls pikir la sendiri hahahha


ok, bye, nak g makan .. lapar

No comments: