" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Thursday, April 12, 2012

Kek Hari Jadi Angan ku Musnah

ehem ... ehem ...
hari ini baru berkesempatan untuk hupdate pasal birthday sendiri ...
yg jatuh pada 9 April yg lalu ...
tapi sayang nya xde snap2 gambar pun ...
eh, tapi tunang cik rai ada snap (tapi dia x bagi gambar kat cik rai pun :(
hahahaha
xde la ber-party sangat nye ...
sekadar berkumpul anak-beranak, kawan2 rapat & tunang tersayang!
ini adalah kali pertama celebrate birthday dgn si dia yg sudah bergelar tunang ...
this is his 1st time celebrate my birthday (wah! dh cakap melayu, nk cakap omputeh lg? hahaha)

*wah!!! ada love gitoooo*

ini antara jemaah yg hadir ...
tunang tersayang ada di situ :)
ramai lg sebenar nay tapi xde dalam gambar

tiada apa yg istimewa dijamu untuk para tetamu ..
hanya bihun goreng & ikan pari & talapia bakar ...
cadangan ikan bakar tu dibuat sebagai repeat balik masa makan kat Muara Sungai Duyung yg x sedap tu ... tunang kata ikan pari tu hanyiaq (hanyir), keraih & kering .. xdak rasa ...
ok, nasib la ci rai punya sedikit kepakaran dalam membuat rencah ikan bakar ...

maka nya, pada 9 April 2012 gigih sungguh la bangun awal ...
yeah! i'm 27 years old now & i'm happy coz i'm getting married :D
berbalik cite bangun pagi td ...
pagi2 beliau sms ..
9-Apr-2012 tepat jam 08:29:29
"Gud morning & happy birthday syg!"
haha, tq! baru siap mandi ni, nak pergi pasar
"yeah! pilih pari yg sedap haha" beliau kata
nasib la ada pari kat pasar .... suka sangat tau!!!

maka nya malam tu berjamu lah kami semua ...
nak tengok kek cik rai x?

kek runtuh ... mana x runtuh nya .. import dr ampang ... bawak ke bentong .. sejam lebih kut dia dalam kete .. mau nya x cair & runtuh? seruntuh hati ku? hahahahahaha ... sabar je laaaaa, biar rupa x chantek, asal kan rasa nye sedap & marbeles ... siapa x mau secret recipe weh???

eh tapi kan, nampak tak 4 kotak kecik SR tu?
itu kawan cik rai beli kan ...
dia pun beli Black Forest Cheese Cake jugak ...
bila bukak kotak, sama je ... cair jugak ...
so, cik rai rasa kek ni x seswai bawak balik umah ..
seswai di SR je sbb SR sejuk? hahaha, mandai je buat teori





No comments: