" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Monday, April 2, 2012

2 minggu yg awesome? yeah yeah yeahs!!!

ehem ... ehem ...
1st entry in April ...
counting ... counting :)

update untuk 2 minggu teruih ... jangan marah haaaaaaa
agak malas untuk update blog sekarang ...
dan setiap entry tiada kena mengena dengan persiapan perkahwinan ..
sbb ini bukan blog cite pasal kawin je ...
cite kawin2 tu update lepas kawin nanti bolwh tak?
hihihi, ada ke masa nanti?

okeh, dalam masa 2 minggu ni, agak bizi (wahhhhhh)
minggu2 terakhir Mac, ngedate dgn BFF .. sape lagi kalau bukan atiqah liyana ...
lepak Bentong je ok .. nasib Bentong ada Secret Recepi ...
so privasi la sikit .. dengan xde orang nya .. mmg dah macam rumah sendiri dah duk atas sofa tuuuu ...
dah siap masak sume baru kua ngedet ok! (nasi beriyani & daging masak palembang DONE)
lepak2 si SR sambil bercerita kisah2 pertunangan & sambil me-nengok gambar2 pertunangan ...
ohk rasa macam baru semalam je bertunang ...
rasa eksaited tu masih ada lagi (walaupun dah 3 bulan)

*ini masa atiqah liyana bertunang*

abis je ngedet, (thanx tqah, belanja SR .. beliau kata makan banyak2 sbb tqah blanja haha) balik umah terus ... konon nak siap2 masak nasi beriyani ...
tapi beliau plak sms, kata lambat sampai .. F1 punye pasai
pukul 12 lbh kot baru sampai ...
tengah malam buta la makan nasi beriyani hahaha ...
tapi xpe, pagi esok nya bleh makan lagi ...
masak pulut sikit, makan dengan daging palembang ...
memang serrrrrr (serrrrr ni tahap sedap gilaaaaaaaa) haha

selang 2 hari, buat pertama kali nya ngedet setelah sebulan tidak bertemu ...
wahhh, opkoz la eksaited tak hingat ... bertemu pada jam 3 petang.
destinasi dituju ..
1. makan meatball di IKEA, 15 biji ok!!! kongsi la tapiiiiii hihihi
2. jenjalan di One Utama sementara nak tunggu wayang pukul 6 ptg ...
3. tengok cite The Hunger Game (satu cite yg pelik.. nape mesti bunuh2 untuk menang game?) nak tau keseluruhan cite, korang tengok la sendiri ... x pun tgok wiki jek, hahaha ... gila malas nak explain kat korang kan? :p
4. abih je wayang, terus ke Idaman ... melantak makan malam laaaaaa
5. dah siap makan, balik rumah terus ...

esok nya khamis: bersiap di awal pagi ... sbb nak ke imigresen putrajaya ... sebagai majikan yang mengambil pekerja warga asing, bab2 pemutihan mesti dilakukan ... wajib ok! saranan kerajaan, salah satu transformasi kata nya ... jenuh nak tunggu giliran ... kita ni ada sorang je pekerja, so 1 je la passport nya ... org lain, tokey2 besar, bawak se-bemban (tau sebemban tu hape?) passport, proses mereka agak lama .. so, kita yg kerdil ni terpaksa la tunggu dengan lama nya ...
setengah hari kut duk bertapa di situ ... dari 9 pagi hingga 2.30 ptg ... nasib sesi petang tu tunggu 30 minit je, then borang & interview setel ... balik dr putrajaya terus terbungkang tido ok!

esok nya lagi, Jumaat: lepak2 sahaja ... melakukan xtvt rumah (suri rumah sepenuh masa la katakan)
sebelah malam nya plak sibuk merewang di rumah pengantin ...

esok, esok nya lagi, Sabtu: bangun awal pagi ... selesaikan kerja rumah yg patut .. then, bergerak ke rumah pengantin yg pergi rewang semalam ... ni ha pengantin nya

*lutfi & isteri*
geng lepak2 tak keruan zaman 2010
pernah lepak sampai pukul 5 pagi ok! hahaha
world cup punye pasai

tak bergambar pun dengan pengantin ... mintak maaf la pengantin hihihi
bergegas pulak ke KL, pukul 1 petang ...
ada janji temu dengan beliau ...
destinasi kali ini ialah MELAKA ...
wahhh sangat kau tetibe pegi Melaka ...
nak apa motip? jap nak cerita ...

bergerak dr KL pukul 3.15 petang gitu ... kereta di highway PLUS sgt banyak ...
direction yang diberi oleh sahabat tu, bukan lah direction ke destinasi yg mahu dituju sangat2 ... tp itu direction ke rumah nya .. nasib beliau tak marah & tak kisah untuk singgah sebentar .. happy sangat ok, dapat jumpa kakak kesayangn & anak nya ... rindu yg amat ... so, bermotip2 la jadi nya datang Melaka ni hahaha (thanx tunang tersayang!!!)

untuk kak ana & baby Maira, Jun nt kita jumpa lagi di Melaka ok!!!

setelah berehat & melepak sebentar di situ, maka menuju lah tempat yang di tuju2 sesangat ...
tanpa sesat ok! nasib ayah kak ana tolong guide .. masheh pakcik Idriss!!!

ini la tempat nya
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*Medan Ikan Bakar Muara Sg. Duyung*
*gambar Google jek*

so, dah tau motip datang Melaka?
motip nya adalah nak makan!!! hahahaha
ramai kata sini sedap ... so kami semangat la mau datang makan ...

menu pada malam tu ialah:
Nasi putih
Ikan pari bakar (kureng sikit rasa dia)
Ikan siakap sweet sour
sotong goreng tepung (marveles! marveles! gaya jarjit dalam Upin Ipin)
kerang rebus
khailan goreng
jus tembikai

lepak di situ dr 6.30 petang hingga 9.30 malam ... 3 jam kau hahahaha
dah abih makan, lepak2 di bandar hilir ...
sorry la, gambar xde ...
gila ramai punye orang ... weekend di Bandar Hilir macam weekend di Bukit Bintang ...

pukul 12.30 tengah malam gerak dr Melaka untuk balik ke KL ...

semalam, Ahad: bangun lambat ... lepak2 rumah sepupu ... lepas maghrib baru blah balik ... sebelum balik, harus lepak dulu ok!
destinasi yg biasa di tuju ...
The Castle Restaurant .. restoran arab uolls ... layan makan shwarma chicken & kebab + shisha .. kawan beliau pun ada sekali, Izham & isteri & anak-anak ...

eh, akibat sebulan tak jumpa ... sekali dapat jumpa, sampai 3x dalam seminggu hihihi ...
haaa, tu la dia ... x leh nak plan sangat jumpa2 ni ...
rasa nak jumpa, jumpa jek ..
rasa nak pegi cameron, pegi jek ..
rasa nak pegi melaka, pegi jek ... :)))



okeh, ini untuk tatapan sekalian

No comments: