" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Saturday, February 9, 2013

Portraiture at Pantai Kelanang, Morib

ehem ... ehem ...

hari ni, buat pertama kali nya keseorangan di rumah.
hubs outstation ke Johor Bharu
oleh kerana lepas shooting beliau terus zuuppppp balik ke KL, maka isteri beliau yg setia hujung nyawa ni tak ikut.
alaaaaaaaa, 1 malam je keseorangan
hewhewhew
yea, disebabkan satu malam itu lah menyebabkan saya tak boleh tidur.
hampir 5 pagi dah ni :(

tadi ada meroyan kat pesbuk
nak buat portraiture kat Banting, Selangor.
lokasi yang hot di kalangan wedding photographer ialah Pantai Kelanang, Morib
jyeah!!! nak shoot jugak berdua-an di situ
tak kira.

setelah di gugel, terjumpa lah INFO ini

 Pantai Kelanang is a series of beaches along a 3km coastal strip in Banting, that begins from a Malay village reservation and ends about 2km before Pantai Morib. Peaceful and tranquil with much of its surroundings intact, the beaches of Pantai Kelanang are lined with large pockets of mangrove trees that interrupt stretches of the shoreline. A small and narrow road that leads through coastal forest winds along the beach stretch, with partial stone embankments in place to protect against erosion. Hidden away by dense vegetation, there are far less visitors invading Pantai Kelanang, but also less facilities. Still, the inherent quietness is surely a beauty missing from more popular beaches.

*tak perlu untuk di-translate ke bahasa melayu*
paham kan???
hahahahahaha



jom tengok gambar2 yang diri ku berkenan semasa meng-gugel

Lokasi: Pantai Kelanang, Morib







kredit pic to Jabbe Production



lepas tu bila godek2 blog Detik Indah Photography,
eh, ni macam Pantai Kelanang je???
sebab ada paya bakau 
see .. 
baru kawin, so tak tau sangat mana tempat yg hubs pernah shoot
dia plak xde kat umah ni, so tak dapat la nak bertanya.
ok, dia balik nanti chit chat lagi.

aaarrrghhhh, me loike this so muchie






haaaaaaaaaaa, sama kan?????



insyaAllah satu hari nanti sampai jugak sini
cuma nak kena cari masa yang seswai
free jek, terus zuuppppp pegi
boleh check in terus kat Gold Coast Morib
tak gitu husband?
muahahahahahaha




Wednesday, February 6, 2013

WW #6

ehem .. ehem ..

wordless wednesday



pic taken at diwant.fotopages




Last Week In January 2013

ehem ..ehem ...
entry untuk aktiviti berganda last & last punye week.
dalam erti kata lain, last week in January.

jyeah!
 aktiviti paling best skali ialah balik Bentong terchenta.
dah janji nak jumpa BFF, sarapan sama2

haaaaaaa, ni setelah 2 bulan x jumpa

*****************************
esok nya Isnin, xde buat apa. lepak saje di rumah.
hari bersama keluarga nama nya
tapi without hubs.
malam nya baru la beliau sampai.

******************************
esok nya, Selasa. memang dah plan nak balik kampung.
1st time bawak suami ke kampung.

ini lah kampung ku
Felda Sungai Tekam Utara, Jerantut, Pahang
malam nya kitorang balik semula ke Bentong.
balik hari jek, tak jauh :)

**********************************
esok nya lagi aktiviti lepaks bersama suami.
mula2 plan nak ke Janda Baik.
tapiiiiiiiiiii, hurm macam bosan plak sana.
ok tukar, kita pegi Selesa Hillhomes, Bukit Tinggi.
OK! kita pegi ..
akan tetapi pagi Rabu boleh plak berubah fikiran.
disebabkan minggu hadapan nya hubs out station ke Johor Baharu & aku tak ikut,
maka beliau membuat keputusan untuk ke Port Dickson.
wow!!!!
tak dapat pi JB, dapat pi PD.
alhamdulillah.
dari Bentong kitorang ke Port Dickson ikut Simpang Pelangai
so tidak menempuh highway
suami ku adalah penggemar jalan lama yea pembaca sekalian
nasib la ai ni bukan jenis mabuk jalan berliku2 gituuuu
sekali dia drift....
mak aaaaiiiiiiii
dengan penuh semangat dia pulas 

dan Hotel pilihan hubs ialah:
Avillion Admiral Cove
hubs pilih Straits Studio.

masuk2 je bilik, wahhhh terpegun kejap...
teruih tarik langsir ..
sekali pandangan dia macam ni haaaaaaa

 mak aaaiiiiii
apa ke best sangat ni sayang?
terus berlari peluk2 cium.
oopppsss
bapak best nya ngadap laut cenggini
tido pagi petang ngadap laut jek
fuuuhhhhhh
syahduuuuuu
ailebiu abg ghiduan

 ruang tengok tv & work station
best la suami ku edit gamba sambil ngadap laut
itu memang kegemaran beliau
huhuhuhuhu
ai ni teman2 dia je uolls
hihihihihi


 bilik yang lengkap.
tak payah panggil room service
iron & hair dryer lengkap ada

 suasana katil
oh pintu yg terbukak tu pintu bilik mandi

 nampak penghadang di sebelah katil?
kalau tak mau tido ngadap laut atau terganggu dengan tv, boleh la tutup
ala2 sliding door gitu



wahhhh tersusun sangatttttt

petang nya dalam pukul 7 gitu, kitorang turun pi dinner
dinner di hotel saja
malas nak keluar cari restoran lain

 suasana sunset di pool

 sebelah Avillion Admiral Cove ni ada Marina Admiral & Leisure Club
otometik la teringat tempat wajib dating di Penang tu
Straits Quay
sama babe




Dinner. RM48
makanan semua sedap
masa ni ada Baked Portuguese Fish
memang sama rasa macam Kg Portugis kat Melaka tu
dessert pun sedap

 suasana lobi waktu malam


 bilik kami atas sekaliiiiiiii
yang gelap tu
hihhihihi

 tingkat 8 yea.
atas sekali

 pandangan malam sebelah kiri bilik
nampak boat & yacth 

esok nya bangun awal pagi sarapan
konon nak tengok sunrise tapi belah sini nampak sunset je

 sarapan ku di pagi tersebut
2x tambah hihihihiihi
menu wajib ialah koko krunch :)

 sarapan pagi dalam suasana begini
memang ohsem!!!!!!


 bot penyengat PDRM pun ada kat sini

dah siap sarapan, naikbilik tidur.
tak merasa mandi kat pool
gila! mak jemah kena pakai bikini baru boleh mandi
mesti la suami ai tak bagiiiii
hahahahaahahha
baju renang ada tapi dah kecik, x muat
kalau nak mandi pool, kena check in grand lexis PD la
hihihihihi
suami ku datang sini untuk bekerja
bukan berpoya-poya
waahhhhh
bini dia jek berpoya & berangan sensorang :P

 ini lobby hotel

 suasana sebelah hotel
kalau nak mandi laut, kena menapak ke sini la

yang ni maybe standard room 
yang tak mengadap laut
tak pasti bilik mana lagi yg ngadap laut selain straits studio
dah nama pun straits kan
mesti la ngadap selat
selat melaka uolls

***********************************
otw balik KL, kami singgah Golden Palm Tree, Sepang
nak tengok la kan rupa dia cam ne


nice jugak la tempat dia
villa uolls
insyaAllah satu hari nanti check in sini
:)



sekian sahaja.
tunggu next trip plak

p/s: tinggin beno nak ke Lnangkawi. nak naik cable car huhuhu




Monday, February 4, 2013

Honeymoon In Penang: Day 2



ehem .. ehem ..
entry bersambung dari yang SEBELUM ni.

bangun awal pagi untuk breakfast di 1926 Heritage Hotel.
sarapan yg sedap.
ada local & western.
and u know what???
lepas sarapan tu kitorang naik bilik tido balik
hahahahhahahaha
bukan selalu lepak hotel, so abis kan masa di hotel dengan tidur.
pukul 12 check out. 
jeng! nak check out dah
till we meet again!
Next trip is Penang Hill
atau Bukit Bendera.
serius tak pernah sampai sini lagi.
hubs pun zaman dulu2 je dia pegi.
so, kata nya dah dinaiktarafkan, mari lah kita tengok ohsem ke tak.

and yes! 
mmg ohsem
harga tiket.
kea tunjuk MyKad, RM8

pic by  Ridhuan Abu Bakar
nampak x puncak nya di situ?

Ini lah train nya
siap ada air-cond
pic by Ridhuan Abu Bakar
tunnel
inside tunnel
Panorama view
taken by my Xperia S
love it

Penang Hill Mosque

14/2/1939
berkurun dah
kat mana2 bukit kat Penang mesti ada meriam
ye la kan, senangnak nampak musuh datang dr atas bukit

kuil hindu pun ada
katanya syarikat hindia timur yg bina.
tapi asal nya pondok je laaa


nampak tak peti surat meghah tu?
memang ada di situ sejak tahun 1818
fuuhhhh
kat atas ni jugak ada rumah rehat Tunku Abdul Rahman
dan setiap rumah di sini ada penjaga
untung kan penjaga tu dapat jejak setiap rumah tu
semua rumah nya style english2 uolls

sejam jugak la duk lepak Penang Hill ni.
udara pun nyaman, sejuk jek.
turun jek dari Penang Hill, singgah makan di Kapitan
yeah. melantak beriyani & cheese nan milani

siap aje makan, then its coffee time!!!
mula2 singgah Straits Quay
tiba2 xde tempat yg menarik plak
hahahahaha

so singgah amik pic saje :)

last nya ke Hard Rock Cafe
tempat wajib dating bila ke Penang :)
wahhhh, lagi la layan kan .. tepi pantai

yea.. nampak pantai di situ? dekat sangat 
ihhhihihi

 sempat jugak main d tepian laut bt feringgi 
hhuhu

Hard Rock Hotel, Penang
macam biasa la ayat suami ku tercinta.
satu hari nanti akan check in jugak kat sini
insyaAllah, aaminnnnn


DONE!
lepas tu terus balik rumah kepala batas.
esok nya pulang ke KL
back to reality
huhuhuhuh



Next honeymoon plissssssss
hihihihihi
next entry