" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Saturday, February 9, 2013

Portraiture at Pantai Kelanang, Morib

ehem ... ehem ...

hari ni, buat pertama kali nya keseorangan di rumah.
hubs outstation ke Johor Bharu
oleh kerana lepas shooting beliau terus zuuppppp balik ke KL, maka isteri beliau yg setia hujung nyawa ni tak ikut.
alaaaaaaaa, 1 malam je keseorangan
hewhewhew
yea, disebabkan satu malam itu lah menyebabkan saya tak boleh tidur.
hampir 5 pagi dah ni :(

tadi ada meroyan kat pesbuk
nak buat portraiture kat Banting, Selangor.
lokasi yang hot di kalangan wedding photographer ialah Pantai Kelanang, Morib
jyeah!!! nak shoot jugak berdua-an di situ
tak kira.

setelah di gugel, terjumpa lah INFO ini

 Pantai Kelanang is a series of beaches along a 3km coastal strip in Banting, that begins from a Malay village reservation and ends about 2km before Pantai Morib. Peaceful and tranquil with much of its surroundings intact, the beaches of Pantai Kelanang are lined with large pockets of mangrove trees that interrupt stretches of the shoreline. A small and narrow road that leads through coastal forest winds along the beach stretch, with partial stone embankments in place to protect against erosion. Hidden away by dense vegetation, there are far less visitors invading Pantai Kelanang, but also less facilities. Still, the inherent quietness is surely a beauty missing from more popular beaches.

*tak perlu untuk di-translate ke bahasa melayu*
paham kan???
hahahahahaha



jom tengok gambar2 yang diri ku berkenan semasa meng-gugel

Lokasi: Pantai Kelanang, Morib







kredit pic to Jabbe Production



lepas tu bila godek2 blog Detik Indah Photography,
eh, ni macam Pantai Kelanang je???
sebab ada paya bakau 
see .. 
baru kawin, so tak tau sangat mana tempat yg hubs pernah shoot
dia plak xde kat umah ni, so tak dapat la nak bertanya.
ok, dia balik nanti chit chat lagi.

aaarrrghhhh, me loike this so muchie






haaaaaaaaaaa, sama kan?????



insyaAllah satu hari nanti sampai jugak sini
cuma nak kena cari masa yang seswai
free jek, terus zuuppppp pegi
boleh check in terus kat Gold Coast Morib
tak gitu husband?
muahahahahahaha




2 comments:

Miss Nurun said...

utk post wedding ke atau just for fun?

Cik Rai @SeriGala said...

Miss Nurun! post wed boleh, for fun pun boleh :)