" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Monday, February 4, 2013

Honeymoon In Penang: Day 2



ehem .. ehem ..
entry bersambung dari yang SEBELUM ni.

bangun awal pagi untuk breakfast di 1926 Heritage Hotel.
sarapan yg sedap.
ada local & western.
and u know what???
lepas sarapan tu kitorang naik bilik tido balik
hahahahhahahaha
bukan selalu lepak hotel, so abis kan masa di hotel dengan tidur.
pukul 12 check out. 
jeng! nak check out dah
till we meet again!
Next trip is Penang Hill
atau Bukit Bendera.
serius tak pernah sampai sini lagi.
hubs pun zaman dulu2 je dia pegi.
so, kata nya dah dinaiktarafkan, mari lah kita tengok ohsem ke tak.

and yes! 
mmg ohsem
harga tiket.
kea tunjuk MyKad, RM8

pic by  Ridhuan Abu Bakar
nampak x puncak nya di situ?

Ini lah train nya
siap ada air-cond
pic by Ridhuan Abu Bakar
tunnel
inside tunnel
Panorama view
taken by my Xperia S
love it

Penang Hill Mosque

14/2/1939
berkurun dah
kat mana2 bukit kat Penang mesti ada meriam
ye la kan, senangnak nampak musuh datang dr atas bukit

kuil hindu pun ada
katanya syarikat hindia timur yg bina.
tapi asal nya pondok je laaa


nampak tak peti surat meghah tu?
memang ada di situ sejak tahun 1818
fuuhhhh
kat atas ni jugak ada rumah rehat Tunku Abdul Rahman
dan setiap rumah di sini ada penjaga
untung kan penjaga tu dapat jejak setiap rumah tu
semua rumah nya style english2 uolls

sejam jugak la duk lepak Penang Hill ni.
udara pun nyaman, sejuk jek.
turun jek dari Penang Hill, singgah makan di Kapitan
yeah. melantak beriyani & cheese nan milani

siap aje makan, then its coffee time!!!
mula2 singgah Straits Quay
tiba2 xde tempat yg menarik plak
hahahahaha

so singgah amik pic saje :)

last nya ke Hard Rock Cafe
tempat wajib dating bila ke Penang :)
wahhhh, lagi la layan kan .. tepi pantai

yea.. nampak pantai di situ? dekat sangat 
ihhhihihi

 sempat jugak main d tepian laut bt feringgi 
hhuhu

Hard Rock Hotel, Penang
macam biasa la ayat suami ku tercinta.
satu hari nanti akan check in jugak kat sini
insyaAllah, aaminnnnn


DONE!
lepas tu terus balik rumah kepala batas.
esok nya pulang ke KL
back to reality
huhuhuhuh



Next honeymoon plissssssss
hihihihihi
next entry



No comments: