" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Wednesday, February 6, 2013

Last Week In January 2013

ehem ..ehem ...
entry untuk aktiviti berganda last & last punye week.
dalam erti kata lain, last week in January.

jyeah!
 aktiviti paling best skali ialah balik Bentong terchenta.
dah janji nak jumpa BFF, sarapan sama2

haaaaaaa, ni setelah 2 bulan x jumpa

*****************************
esok nya Isnin, xde buat apa. lepak saje di rumah.
hari bersama keluarga nama nya
tapi without hubs.
malam nya baru la beliau sampai.

******************************
esok nya, Selasa. memang dah plan nak balik kampung.
1st time bawak suami ke kampung.

ini lah kampung ku
Felda Sungai Tekam Utara, Jerantut, Pahang
malam nya kitorang balik semula ke Bentong.
balik hari jek, tak jauh :)

**********************************
esok nya lagi aktiviti lepaks bersama suami.
mula2 plan nak ke Janda Baik.
tapiiiiiiiiiii, hurm macam bosan plak sana.
ok tukar, kita pegi Selesa Hillhomes, Bukit Tinggi.
OK! kita pegi ..
akan tetapi pagi Rabu boleh plak berubah fikiran.
disebabkan minggu hadapan nya hubs out station ke Johor Baharu & aku tak ikut,
maka beliau membuat keputusan untuk ke Port Dickson.
wow!!!!
tak dapat pi JB, dapat pi PD.
alhamdulillah.
dari Bentong kitorang ke Port Dickson ikut Simpang Pelangai
so tidak menempuh highway
suami ku adalah penggemar jalan lama yea pembaca sekalian
nasib la ai ni bukan jenis mabuk jalan berliku2 gituuuu
sekali dia drift....
mak aaaaiiiiiiii
dengan penuh semangat dia pulas 

dan Hotel pilihan hubs ialah:
Avillion Admiral Cove
hubs pilih Straits Studio.

masuk2 je bilik, wahhhh terpegun kejap...
teruih tarik langsir ..
sekali pandangan dia macam ni haaaaaaa

 mak aaaiiiiii
apa ke best sangat ni sayang?
terus berlari peluk2 cium.
oopppsss
bapak best nya ngadap laut cenggini
tido pagi petang ngadap laut jek
fuuuhhhhhh
syahduuuuuu
ailebiu abg ghiduan

 ruang tengok tv & work station
best la suami ku edit gamba sambil ngadap laut
itu memang kegemaran beliau
huhuhuhuhu
ai ni teman2 dia je uolls
hihihihihi


 bilik yang lengkap.
tak payah panggil room service
iron & hair dryer lengkap ada

 suasana katil
oh pintu yg terbukak tu pintu bilik mandi

 nampak penghadang di sebelah katil?
kalau tak mau tido ngadap laut atau terganggu dengan tv, boleh la tutup
ala2 sliding door gitu



wahhhh tersusun sangatttttt

petang nya dalam pukul 7 gitu, kitorang turun pi dinner
dinner di hotel saja
malas nak keluar cari restoran lain

 suasana sunset di pool

 sebelah Avillion Admiral Cove ni ada Marina Admiral & Leisure Club
otometik la teringat tempat wajib dating di Penang tu
Straits Quay
sama babe




Dinner. RM48
makanan semua sedap
masa ni ada Baked Portuguese Fish
memang sama rasa macam Kg Portugis kat Melaka tu
dessert pun sedap

 suasana lobi waktu malam


 bilik kami atas sekaliiiiiiii
yang gelap tu
hihhihihi

 tingkat 8 yea.
atas sekali

 pandangan malam sebelah kiri bilik
nampak boat & yacth 

esok nya bangun awal pagi sarapan
konon nak tengok sunrise tapi belah sini nampak sunset je

 sarapan ku di pagi tersebut
2x tambah hihihihiihi
menu wajib ialah koko krunch :)

 sarapan pagi dalam suasana begini
memang ohsem!!!!!!


 bot penyengat PDRM pun ada kat sini

dah siap sarapan, naikbilik tidur.
tak merasa mandi kat pool
gila! mak jemah kena pakai bikini baru boleh mandi
mesti la suami ai tak bagiiiii
hahahahaahahha
baju renang ada tapi dah kecik, x muat
kalau nak mandi pool, kena check in grand lexis PD la
hihihihihi
suami ku datang sini untuk bekerja
bukan berpoya-poya
waahhhhh
bini dia jek berpoya & berangan sensorang :P

 ini lobby hotel

 suasana sebelah hotel
kalau nak mandi laut, kena menapak ke sini la

yang ni maybe standard room 
yang tak mengadap laut
tak pasti bilik mana lagi yg ngadap laut selain straits studio
dah nama pun straits kan
mesti la ngadap selat
selat melaka uolls

***********************************
otw balik KL, kami singgah Golden Palm Tree, Sepang
nak tengok la kan rupa dia cam ne


nice jugak la tempat dia
villa uolls
insyaAllah satu hari nanti check in sini
:)



sekian sahaja.
tunggu next trip plak

p/s: tinggin beno nak ke Lnangkawi. nak naik cable car huhuhu




2 comments:

www.syazsaad.blogspot.com said...

permandangan lawa...tapi di mana yah ini ? boleh share?

Cik Rai @SeriGala said...

Port Dickson dear