" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Saturday, February 2, 2013

7th Review: Detik Indah's Decor Centerpiece

ehem ... ehem ..
 review seterusnya ialah Dekorasi Detik Indah
fully DIY lagi uolls
dekor ini untuk centerpiece meja makan pengantin
tema: Biru + Kuning

yeah ini dia


antara bahan yg digunakan ialah:
tin kosong
benang kait
bunga crepe paper
doily paper
stickers
lidi



nak tahu dapat idea ni dari mana?
dari ni ha...
*
*
*
*
*
*
*
inspired uolls
tapi tin dia lagi chantek la kan.
kat lovely lace ada jual tin yg chantek2
niat hati memang nak buat bunga gitu
tapi nak kena beli la plak kan
depan umah xde bunga2 gitu
alternatif lain untuk jimat berganda ialah buat bunga crepe paper
berganda jimat nya 
hahahahahahaha
(saya memang pengantin bajet)

untuk meja makan pengantin
Frame Groom & Bride tu, macam biasa la frame IKEA
masuk je manila kad, tulis tangan, tampal sticker
SIAP!!!
hihhihihihi

ok, ini rupa dia di sepanjang meja makan pengantin 


ada lebih, guna jugak untuk hiasan guest note table


ada lebih lagi, guna untuk hiasan pelamin juga




***********************************************
Next, Dekorasi Detik Indah Majlis Bertandang

Tema: Turquoise + Pink


sama juga, bunga crepe.

antara bahan nya ialah:
bunga crepe paper
botol
stickers
lidi


idea ini dari mana?
haaaaa, ini
*
*
*
*
inspired uolls
sama jugak untuk jimat berganda, guna lah bunga crepe sahaja
hihihihihihi


ini tengah2 meja makan pengantin
yang Groom & Bride tu tulis kat manila kad, cucuk kat buah sunkist guna lidi
inspired jugak tu.
sepatut nya guna buah lemon, letak atas pinggan makan pengantin
tapi pagi majlis tu caterer tak setup lagi pinggan semua.
last2 nya letak kat tepi botol saje
huhuhuhu
ada nampak tak yg tu ialah buah sunkist?


meja makan pengantin.
siap setup centerpiece & pelamin terus pi mekap plak





yea, itu sahaja untuk centerpiece.
sekian.





No comments: