" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Sunday, February 3, 2013

Honeymoon in Penang: Day 1

ehem ... ehem ...
habis je majlis, esok nya jenjalan dengan family ke Penang.
lusanya giliran berjalan berdua plak.
kali ke dua bercuti & check in hotel
baru kawin la kata kan hihihihi

ok, next hotel is 1926 Heritage Hotel, Penang
konon lepas kenduri nak ke Langkawi, tp tak jadi.
konon lagi lepas habis semua majlis (Bentong & Penang) baru nak jenjalan honeymoon, last2 nye jenjalan Penang jek
hahahahahaha
kerja banyak uolls. menimbun.
ok, xpe. 
next time jauh sket.
ada banyak masa lagi.

walk in saje. xde booking.
memula konon nak amik standard room je.
tengok harga, eh murah. RM110. harga promo
tapi mata meliar tengok bilik lain.
berkenan dengan Superior Terrace, RM140.
eh, murah jugak. tapi dah full
last nya amik yg up lg, Heritage Balcony King, RM180
hahahaha
x jauh beza kan dengan RM110

ok jom layan gambar hotel



nais bajet hotel, kalau datang weekdays, dapat harga promo.
makanan breakfast dia pun sedap.

ok, setelah check in.
gigih kan diri ke Muzium Perang
yg sekian lama mengidam nak pegi.

sampai di Muzium Perang pukul 6 petang.
ok, sempat lagi nak ronda situ sebelum malam.
harga tiket RM20
tempat bersejarah paling hebat setakat yg pernah pegi.
berbaloi bayar RM20 sebab tempat ni dijaga elok.
bersih & menyeramkan.
disebabkan pakai jeans, so tak merasa crawl dalam tunnel tu.
yea,masuk tunnel pukul 6 petang adalah sangat seram.
tapi ai kan berani.
so perasaan takut tu xde :p
agak work out jugak jenjalan sini sebab berbukit.
so dah rasa macam ber-jogging di petang hari.

 so, sila lah kunjungi ke Muzium Perang.
lihat peninggalan sejarah Tanah Malaya


abis jenjalan, rasa lapar.
singgah dinner di Ah Basri Satay
Satay Sotong
set satay ayam
abis makan, balik hotel. mandi2 lepak.
pukul 12 tgh malam keluar balik.
Nasi Beratoq plak
demm, nasi lagik.
lepas makan, balik hotel, tidur.
heaven!

esok nya bangun. pi breakfast kat cafe hotel.
abis breakfast, tidur balik.
yea, heaven lagi.
pukul 11 bangun, siap2 nak check out.
dan destinasi berikut nya ialah 

tunggu next entry
LOL






No comments: