" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Thursday, May 17, 2012

apabila bilik stor jadi bilik pengantin

ehem ... ehem ...
terkejut tak dengan tajuk entry?
hahahaha ...
jom kita tengok betul ke???
betoi ke tidak???

ada rupa stor tak?
tapi ni masa dah start nak clear kan stor :)
yea ... ini memang bilik stor ...
kat rumah ni ada 3 bilik je ...
1 bilik utama & 2 bilik berasingan

bilik utama ialah bilik mak & abah ...
bilik 2 ialah bilik kitorang 2 beradik ni ...
kongsi bilik k ..
bilik ke 3 memang dijadikan stor sebab banyak sangat harta karun sepeninggalan zaman berzaman ...
periuk belanga, kawah, kuali, kancah, pinggan mangkuk, gelas ...
complete la untuk catering ...
majlis kahwin nanti tak payah sewa pinggan dah ..
tak payah sewa periuk, tak payah sewa kawah dan yg sewaktu dengan nya ..

see ... ini 3 hari lepas .. duk bongkar rak buku ..
dah reput dah belah bawah nya ...
sayang nak buang buku-buku ni :(


yea .. ini buku teks zaman study dulu ...
nak wat apa ni???
sayang nya nak buang atau jual :(

dah siap clear kan bilik, aktiviti mencuci dilakukan dengan rakus nya ...
cuci sampai berkilat ok!
tapi tak berkilat pun ...
seingatnya, last cuci bilik ni masa first time pindah kut ...
tahun 1999 ...
sekarang ni 2012 ...
dah 13 tahun uollsss!!!
letih mak nak kilatkan noks!

sebelum cat

sedang cat

selepas cat
ada nampak macam cream tak?



No comments: