" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Wednesday, May 9, 2012

Teaser: Kain Baju Nikah

ehem ... ehem ...
Teaser kain baju nikah ...
sebab apa ia nya dipanggil teaser?
sebab belum jadi baju lagi ...

agak2 korang yang mana???
ce teka, ce teka ... 


1) Gold + Cream

2) Cream
(off white ke ni) :p


Alkisah nya ...

baju (1) 
cik rai jenjalan ke Semua House dengan BFF, siapa lagi kalau bukan Atiqah Liyana ...
ushar semua kedai kat situ ... termasuk la kedai buat kad kahwin ...
mula2 tengok memang suka habis dgn baju (1) tu tapi tak bawak duit, so x beli ...
lagi pun beliau, tunang tersayang takde kat KL masa tu .. . ada tugasan di Penang ..
so KIV la membeli kain itu ...
kitorang kata nanti kitorang datang semula kak!
boleh padan dengan 3 kaler lace tu ... Putih, Cream & Kuning ...
Pilih sajaaaaaaaa k!!!

baju (2)
minggu lepas pergi lagi Semua House ...
kali ni memang niat beli kain untuk baju nikah (bawak duit siap-siap)
kali ini bukan pergi dengan BFF tapi pergi dengan bakal kakak ipar (FSIL-Future Sis In Law)
sampai sahaja di kedai itu, cik rai terus mencari lace gold + cream itu ...
akan tetapiiiiiiiiiiii ...
lace itu telah TIADA ...
nan hado ...
xdak org penang kata ..
hahahahahahahaha 
maka nyaaaaaaaaaaaa
terpaksa pilih yang lain laaaaaaaaa
nasib pergi berteman, kut kalau sorang2, mau cik rai tak terpilih ... hahaha
last nyaaaaaa
baju (2) tu la yang di beli ...
FSIL pun kata chantekkk .. auntie kedai tu kata cik rai akan naik seri + ayu bila memakai nya nanti 
wahhh, wahh, wahhh!!!!!
siap posing2 lagi depan cermin, FSIL suruh ok! hahahaha

yang penting, kain ni under bajet ...
alhamdulillah ... 
terima kasih tunang tersayang ..
sebab dapat claim balik ...
beliau janji nak tolong bayar kan kain ni tapi masing2 tempah :)

ok, selesai kekusutan kain baju nikah ...
pikir pasal nak tempah plak ..
maybe tempah dengan butik yang cik rai sewa baju tunang dulu tuuuuu ..
belum tanya lagi, baru plan je hahahaha




3 comments:

Reena Kamarudin said...

wah. chantek!

QASEH AZIZ BRIDAL said...

Join 1st GIVEAWAY dari QASEH AZIZ BRIDAL dan berpeluang memenangi tajaan kami. :D

dhiera said...

cik rai, cantik ok kain tu~