" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Wednesday, March 20, 2013

11th Review: Hantaran Detik Indah

ehem ... ehem ...

review lagikkkk
hantaran pulak.

yea, kalau masa nikah org ramai sibuk la kan nak tengok hantaran2 nih
nak tengok "barang" apa la hantaran tu
nak tengok cantik ke tak?
nak komen, nak kritik
tapi ada aku kesah sume tu?
hantaran ni pun malam nak nikah baru dapat tengok
tunggu delivery dr KL. sampai pukul 1 pagi
huhuhuhhu
tq pd yg tukang amik hantaran.
actually, me, family & keluarga mertua tak kesah sangat pasal hantaran2 ni
asal kan ada je
sebagai hadiah kan
tak de la nak tetap kan, aku bagi banyak ni
kau kena balas banayk ni
tak la kannnnn
hahahahahahahaha

untuk makluman, ari tu kan ai ada menang blogger contest.
alaaaaaaa, contest ni haaaaa
klik je link tu untuk details. 
muahahahaha

ok, sebenarnya dapat 5 hantaran deco free
FREE OF CHARGE yea
5 dulang hantaran with fully decorate with fresh flowers .
 Each worth for RM200 per tray

seminggu sebelum majlis, ai & suami hantar barang ke pihak Qarmasutra
then, janji nak jumpa somewhere di KL pada malam 9 November.
yea laaaa. hantaran fresh flower kan
mana boleh nak siap kan 3 hari sebelum
nasib la ada adik lelaki yg ai sayang
mintak tolong dia amik kan
kesian budak ni bawak kereta 20-30km/j je kot meredah highway Karak tu
sebab takut dulang2 ni sume terbalik
ahahahahahah
patut la lambat sampai LOL 

yang hantaran free ni, hantaran for him
alhamdulillah, sangat jimat bila dapat free ni
memang x kua duit langsung melainkan upah minyak & tol adik pi amik kat KL :P

Blackberry
Samsung Galaxy Note
gigih sangat sampai 2 henpon kan? 
ahahahahaha

Perfume: CK & Adidas
PUMA Man Bag

Kasut POLO
ok, itu jek barang2 untuk hantaran FREE

yg bawah ni plak barang2 hantaran tambahan nak bagi banyak dulang
LOL

Sejadah
hadiah dari Nenek

Tuala
amik je tuala baru dari almari. tuala bonuslink
ahahahaha

Bunga Rampai
Homemade tau bekas tuuuuu

pokok kelapa sawit :P
eh, ni buah laaaaaaa
buah prun & anggur
 ada kisah tau nape ada hantaran pokok kelapa sawit ni
mengenang kembali hantaran masa mak ai kawin dulu
mak balas dulang ke abah
abah kan anak peneroka
tapi suami ai bukan peneroka
saja nak imbas kembali ja
eksaited masa gubah ni
hihhihihihi


Bahulu Ikan Besar
Hadiah dari jiran

Coklat dari Pulau Labuan
Hadiah dari Ibu Saudara
Halwa Maskat
Homemade by Nenek

terima kasih pada yg sponsor tu yea

***************************************************

Hantaran for her plak fully DIY by my SIL
dia memang amik tempahan gubah hantaran
so, sesiapa area Tanjung Malim, Kepala Batas Penang
boleh KLIK sini yea

seperti sedia maklum entry mas kahwin sebelum ni, kami tak tukar2 hantaran sebelum nikah.
segalanya ditukar setelah abis majlis
so, masa nak nikah tu pihak pengantin lelaki hanya bawak 3 dulang.

Mas Kahwin
Rantai Tangan
AL-Quran & Terjemahan

dulang yg pihak pengantin pompuan pun sorok dulu dalam bilik
hikhikhik


Mas Kahwin
DIY by pengantin lelaki
Love You Sayang :)

Al-Quran & Terjemahan
by MIL

Rantai Tangan
by MIL


Sony Experia
handphone for me
TQ suami!!!

GUESS Perfume

Kasut Crocs
NO heels. tak minat
TQ suami!!!


Charles & Keith Handbag
Hadiah dari SIL
Telekung
Hadiah dari SIL
Kain pasang
hadiah dari SIL


ok, tu jek hantaran
banyak betul hadiah
terima kasih pada yang memberi
moga di murah kan rezeki






till next review
chowwww

No comments: