" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Wednesday, June 27, 2012

First ever great weekend

ehem ... ehem ...
minggu lepas dok pikir minggu ni mau dating di mana?
asyik pergi mall bosan jugak ...
dah la jumpa seminggu sekali atau 2 minggu sekali ...
pastu jumpa kat mall dan timbul rasa boring xtau nak buat apa kat mall?
ok, x best gituuu ...

lets do something outdoor activities ...
best gila outdoor ni ...
lagi best kalau masuk hutan, tempat xde 3G ...
so beliau x mengadap ipad or blackberry setiap jam & setiap minit ...
hahahahahahahaha gelak jahat
eh tapi ipad tu ada games ...
aaarggghhh xbleh nak gelak jahat sangatttt la nampak gaya nye ni

so, aktiviti minggu lepas ialah berkelah ...
nak pi berkelah berdua x syok kut ...
maka nya, plan pi Tg Malim ajak skali FFIL berkelah ...
lokasi: Sungai Bil, Slim River

*gambar google*
" This ice-cool mountain stream, dotted with huge rocks and river boulders, is a grand sight to behold, especially from high vantage points off its banks."

mari tengok gambar dari FB beliau & FMIL

Menu perkelahan *skema nya*
Ikan bakar (homemade sambal ikan bakar by cik rai)
udang bakar
Ayam bbq
Sotong satay
Kentang bakar
Petai bakar
Nasi Putih
Air Anggur
Triffle

awesome!



syok gila mandi ...
rasa tak mau naik ke darat hahahaha


yeah! pukul 11 pagi bergerak ke lokasi ..
tak pernah sampai sini ... ini first time ..
syok jugak tempat, air pun sejuk *tapi sejuk lagi janda baik*
makan, mandi .. makan mandi sampai pukul 6 petangbest gila kot hahahahahahaha

esok nya, dah kena balik ...
beliau ada keja sket ...
straight dari Tg Malim ke Shah Alam ..
hari panas, dahaga ...
mari ngopi ais di Pak Li Kopitiam Shah Alam ...

Mee Udang
Mocha Ice Blended
Ipoh White Coffe Ice
siap makan, kembali semual bekerja ...
destinasi: Ukay Perdana ...
jumpa orang, ambil barang ...

Next, Dataran Jelatek ...
jumpa orang, hantar barang :)

dalam pukul 5.30 petang gitu, gerak balik ke Bentong ...
maleh nak pusing KL dah hari ahad cam ni ...
takut jalan jem ..
and yeah! memang jem sangat ok!
nasib la nak ke Bentong, buat nya nak ke Ampang memang stuck in a jem la

on de way balik tu, singgah dulu Berjaya Hills
known as Bukit Tinggi ...
first time jejak kaki ke Colmar Tropicale ..
yea, first time .. padahal Bentong dekat je kot hahahahaha
bukan apa, nak kena tunggu someone special jugak baru sampai hihihihihi



jalan-jalan saje ... ternampak plak french bakery ...
terus masuk & beli roti ...
sedap sangat ok! harga pun menariks hahahhahahahhahah

sampai Bentong pukul 8 gitu, malam plak lepak di Lemang To'ki
dan malam yg sama jugak, England kalah ..
Oh Mannnnn!!!!!!!




1 comment:

Reena Kamarudin said...

tang england kalah tu yang menusuk kalbu