" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Tuesday, May 12, 2009

SELOKA KELAS...

td aq tbe2 rase nk terjah magazine2 old skool aq, primary & secondary skool. then aq amek magazine secondary skool aq thn 2001. baca bhgn nukilan pelajar. terjumpe seloka kelas aq mase form 4. moh kite baca ramai2...

SELOKA 4 PENGAJIAN ISLAM...

Assalamualaikum pembuka bicara,
Dari kami student 4 PENGAJIAN ISLAM,
Bukan nak publisiti just nak bermesra,
Bacalah tak kira pagi, petang, siang, dan malam.

4 teruna manjadi pilihan,
14 dara menjadi teman,
Ingin mengaut kejayaan,
Harapan ibubapa, guru, dan sekolah kesayangan.

Khasful Kamal ketua kelas,
Sekali marah kelas seperti berputar,
kadang2 rajin, kadang2 malas,
Hei, Pak Lang! Banci dah hantar?

Dia new student kat kelas kami,
Sentiasa tersenyum tak kire masa,
Ahmad Sufi empunye diri,
Semua cikgu suka kt dia.

N. Syafizam datang dari Mempaga,
Waktu belajar mesti main rambut,
Spmetimes diam, sometimes bising juga,
Hei M, cubalah buat2 berlembut.

Satu2 nya prefect lelaki dalam kelas kami,
Berjalan senyap, wah, Epul, kontrol nya,
Ahmad Shaiful nama sejak azali,
Suka berbual dgn kami semua.

Penolong ketua kelas jawatan dia,
Rozidah Ruslan itulah namanya,
Atiqah Liyana kawan baiknya,
Suka ketawa, hei Tiqah! apa lawak nya?

Duduk di tingkap tepi sekali,
Duduk pula di barisan kedua,
Reen & Izyan member sejati,
Ke mana pergi mesti berdua.

Berkaca mata pengawas orangnya,
Fathiyah itulah yang kami nak cerita,
Majidah pula kawan baik nya,
Kemana pergi pasti berdua.

Roti menjadi makanan setiap pagi,
Siapa x kenal, Farah Raihana,
Berjalan cepat ke mana saja nak pergi,
Itulah dia Nur Azura.

Nama sebenarnya Anita Noor Atan,
Nono pula nama glamournya,
Peah pula rakan seangkatan,
Suka bercerita duduk di sebelahnya.

Gayanya seperti orang sini,
Tapi hakikat nya orang Negeri,
Fauziana Yaakob empunya diri,
Tg. Balqis pula rakannya setiap hari.

Atlit sekoalh yang kuat berlari,
Kuat berlari pn mengantuk jugak,
Noorhanis Mohmad empunya diri,
Jan buat lawak selalu juga tergelak.

Wahai teman, rakan & taulan,
Ini hanya sekadar gurauan,
Berguray senda menjadi hiburan,
Untuk menjalin ukhuwan persahabatan.

Wahai guru jangan terasa,
Ini memang perangai kami semua,
Salah & silap terkasar bahasa,
Harap maaf kan kami semua.

SEKIAN...

1 comment:

Anonymous said...

ketua kelas yang mahal 2...............