" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Friday, September 13, 2013

Destinasi honeymoon impian

ehem ... ehem ...

tajuk tak menahan. destinasi honeymoon impian.
kali ni nak share destinasi honeymoon impian kami suami isteri.
tang mana lagi kalau bukan BALI, Indonesia.
Bali sangat terkenal dengan destinasi honeymoon.
dengan keindahan pantai nya.
aktiviti water sports nya.
keindahan senireka & bentuk temple nya dan lain-lain lagi.

actually my husband dah pernah pergi Bali, tiga bulan sebelum kami bernikah.
beliau pergi Bali pun atas sebab kerja.
Photoshoot Honeymoon untuk client Detik Indah Phtography.
So selepas balik dari Bali tu, my husband cakap, Bali adalah destinasi yang wajib kita pergi nanti lepas kahwin.
wiwiwiiiiii best nya.

ada banyak pakej honeymoon ke Bali.
kalau korang google ada macam-macam pakej honeymoon yang ditawarkan.
so entry kali ni, nak share gambar-gambar yang my husband shoot sebagai rujukan kami jika berpeluang ber-honeymoon ke Bali.



Terkenal dengan water sport activities seperti paragliding, flying fish and Jet Ski. Juga terdapat Turtle Island & Mini Zoo






A must visit!!!!






Garuda Wisnu Kencana Cultural Park terdapat panorama & view cantik.
Kecak dance juga ada di sini.












Selain dari melawat tempat-tempat yang menarik seperti di atas, kami juga teringin untuk snorkeling di Nusa Lembongan, melihat dolphin, memanjakan diri di spa (Bali massage) & shopping di Kuta sudah semestinya :)


so, iLuvTour.com ada mengadakan contest entry honeymoon impian & menawarkan hadiah yang menarik ke Bali untuk pasangan yang bertuah & terpilih.


Organized by : iLuvTour.com
Sponsored by : Tareeq Al Jannah

so apa tunggu lagi? join la contest ni :)



p/s: semua gambar di entry ini adalah hak milik Ridhuan Abu Bakar, Principal of Detik Indah Photography. KLIK SINI untuk entry penuh dari DETIK INDAH :)





2 comments:

Nana Hussien said...

tahniah... salam ziarah dari Nana

Hafiza AizZawa said...

masuk contest yer..gd luck..mn tau dpt g bali..