" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Tuesday, May 24, 2011

Tahniah!!!

23 pegawai naik pangkat

KUALA LUMPUR 13 Mei – Seramai 23 pegawai kanan Tentera Darat hari ini dinaikkan pangkat kepada Mejar Jeneral, Brigedier Jeneral, Kolonel dan Leftenan Kolonel.

Brigedier Jeneral Datuk Fazlurrahman Mohammad Irfan merupakan pegawai kanan tunggal dinaikkan pangkat sebagai Mejar Jeneral diikuti dua pegawai kanan ke pangkat Brigedier Jeneral.

Mereka adalah Kolonel Ranjit Singh dan Kolonel Mustafa Abd. Manap manakala Leftenan Kolonel Muhammad Fuzi pula dinaikkan pangkat Kolonel.

Seramai 19 lagi pegawai berpangkat Mejar dinaikkan pangkat ke Leftenan Kolonel termasuk Muhammad Fuzi Taib, Robiai Muhamad, Othman Ahmat, Abdul Rashid Shahdan, Ishak Ismail dan Mat Noh Ngadiman.

Majlis pemakaian pangkat itu disempurnakan Panglima Tentera Darat, Jeneral Datuk Seri Zulkifeli Mohd. Zin bertempat di Wisma Transit, Kementerian Pertahanan, di sini.

Dalam ucapannya, Zulkifeli menyeru semua pegawai kanan tersebut supaya melaksanakan tugas mereka dengan penuh jujur serta komitmen tinggi.

“Jangan bertindak melakukan sesuatu yang bertentangan dengan undang-undang dan dasar kerajaan kerana ia akan memudaratkan imej Tentera Darat dan keluarga anda semua,” ujarnya.

Beliau turut memesan kepada semua warga Tentera Darat yang hadir agar tidak menyalahgunakan kuasa mereka kerana perbuatan tersebut akan mengancam kredibiliti institusi ketenteraan di negara ini.

“Mereka yang berbuat demikian tidak akan terlepas daripada pemantauan saya. Dengan kepesatan sumber maklumat kini, segala aduan terhadap salah laku akan sampai kepada saya untuk disiasat,” tambahnya.


Tahniah utk semua!!!

Jalankan lah tanggungjawab dengan sebaik mungkin ...

jangan menyalahgunakan kuasa yg ada ..

SELAMAT BERTUGAS!!!!

No comments: