" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Friday, January 18, 2013

5th Review: Ijab & Qabul Outfit

ehem... ehem...

agak lama tidak hupdate weding review
sekarang sudah 2 bulan berkahwin
review hanya beberapa entry saja
damn!
bukan sengaja malas
tetapi sy adalah tidak mempunyai laptop
ini pun pinjam laptop suami
sebulan lebih tinggal di Penang, laptop ni adalah workstation suami
so, tak bleh kacau
tak boleh update review
alasan giteewww

ok, berbalik pada tajuk entry:
Review Baju Nikah

beli kain biasa je, murah je
bukan beli di Jakel
hanya beli di Semua House
kain yg dia dah set lace + satin, free satin untuk baju lelaki
2 meter lace
4 meter satin
4 meter satin (free)
akan tetapi tak buat pun baju melayu lelaki sebab tersangat la jarang kain satin nya
sy punya kain pun satin itu dijadikan lining, beli plak kain chiffon supaya nampak up-to-date sikit walaupun takde la ber-fesyen sangat pun baju nya

design baju nya ialah baj kurung moden

pandai tailor ni amik lace
sama kan lace hujung lengan dengan hujung baju
sukaaaaaaa sangat dengan design baju ni

hehehheheheheh
bunga itu tidak di gubah

ok, nampak di situ kain nya jenis chiffon?
sangat selesa & chantek
(wahhh, puji baju sendirik)

walaupun tempah jahit nya mahal, tapi puas hati jugak sebab jahitan dia best
tailor sy owner butik pengantin di Felda Lurah Bilut.



VEIL
veil nya hanya sewa dari Love Craft
boleh PM mereka untuk keterangan lanjut

kebetulan warna & jenis kain ni sama dengan kain baju :)
so yersangat la matching
sewa online je uolls
nasib la matching hihihihi



KASUT

hanya beli di Sogo waktu sale
RM50 je kot hihihi
masa bertandang, 13.1.13 pakai balik kasut ni


ok, itu saja.
tunggu next review






6 comments:

anis suryanie said...

cantik veil tuh! i like!! hehehe

baju pun.. nampak simple, tapi bile dah dipakai.. nampak cantik sgt2 :)

Cik Rai @SeriGala said...

thanx anis suryanie. mmgchantek veil tu :)

cik mah said...

mmg cantik veil tu..untunglah tukang jahit pndai matchkan...mcm cik mah hancur bj..huhuhu

orked violet @ SYA said...

cantekkk!!!

hehe. xpe sekaLi skaLi puji sendiri. bukan seLaLu kan.. gpon mmg cantek. ngeee =)

FarizAtie said...

Veil cantik!!..^_^

http://miszatie.blogspot.com

Siti Khadijah said...

salam kak sewa veil tu kt mne ?
pls email me katyieja@gmail.com