" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Friday, April 25, 2014

Lawatan ke Klinik Cure & Care Besut & Pulau Lang Tengah

ehem ... ehem ...
hari ni rajin nak hupdate blog
sebab mata tak leh lena
akibat tido lama waktu siang
kan hujan petang tadi
bapak aaaaaaaa best tido
bangun-bangun jek suami dah siap masak kan cheese scramble eggs
peeerrrgghhh
konon nak reinduksi tapi termakan roti 2 keping
achanerrrrr??? heeeee xpe kot
hari ni tak makan nasi
saya berjanji start dari hari ini saya xkan makan nasi
eh tapi kang lauk dah abih kat umah, mula la cari nasi kedai
eh tak tak. saya akan pastikan saya tak cari nasi kat kedai
saya janji. saya janji. eewaaahhhh
alaaaaaaaaaa induksi 2 minggu dulu boleh buat, xkan reinduksi kali ni x boleh???
boleh tu boleh bro. tapi masalah nya sakit kepala ni kalau tak cukup makan LOL

ok. dah melalut pasal makan
jom cite pasal Pulau Lang Tengah, Terengganu

sebenarnya trip ni join aktiviti JKPD (Jawatankuasa Pemulihan Dadah)
memandangkan aku ahli JKPD so dapat la bercuti free
tapi abis je trip ni, aku letak jawatan
sebab lepas kawin, menetap di KL.
so tak dapat nak join program & mesyuarat seperti selalu di Bentong
abis aje trip ni, satu jawatankuasa baru telah dilantik

program pertama kami ke Klinik C&C Besut.
wahhhh jauh gila nak sampai Besut nihhh
program kat sana ialah suai kenal dengan staff, main futsal, main takraw & aktiviti makan-makan
sorry xde gambar xtvt sebab masa ni battery hp xde. so tengah cas kat opis C&C

Klinik C&C Besut, Terengganu
Bergambar sebelum gerak ke Jeti Merang

habis je xtvt & sesi bergambar, kami semua ke Jeti Merang
kata nya Pulau Lang Tengah.
sebelum tu ada juga la gugel pasal pulau ni
cuma pulau ni tak banyak resort
sebab pulau ni kecik jek
Kedudukan Pulau Lang Tengah
Resort pun tak banyak.
setelah di gugel wikipedia, ada ni sajeeeeee

1. Sari Pacifica Lang Tengah
2. Lang Sari Resort (formerly Square Point Resort)
3. Summer Bay Lang Island Resort (formerly Redang Lang Resort)
4. D'Coconut Resort
5. Blue Coral Island Resort (closed down)

Sari Pacifica & Summer Bay memang ohsem. itu je la resort yg best kat pulau ni. 
summer bay tu pun ada join matta fair.
klik link sebelah ni utk details yea. Summer Bay Resort, Lanh Tengah Island

tapi trip kami menginap di Lang Sari Resort
resort ni sangat la tak best
rasa nya ni la worst holiday aku kot
bilik daif. kotor, macam nak roboh, makanan ntah apa2
korang boleh baca review kat tripadvisor.
memang semua kata bad & worst
nah klik kalau tak cayeeeee LANG SARI RESORT: TRIPADVISOR
nampak elok hanya di luaran sahaja

kat depan resort memang banyak cenggini

ini pun depan resort gak.
pakai selipar, jalan kaki je nak ke tengah laut
breakfast pagi sebelum snorkeling
first time snorkeling dengan staff AADK
second time snorkeling untuk diri ku hewhew

*rindu plak nak snorkeling lagi*

budak ni baru 5 tahun. paling tak takut air
dia bukan nya snorkeling pun
googles pun xde
dia berenang je dalam air
dia la paling tak nak naik bot, tak nak balik masa dah abih snorkeling
mak x snorkeling, duk atas bot je
nasib tak mabuk
orang lain yg x snorkeling, duk atas bot sume nya muntah

adik aku. first time snorkelinh
pakcik sebelah tu heret & ajar dia snorkeling
sebelah malam nya xtvt bbq & penyampaian sijil
maka dengan ini tamat lah perkhidamatan ku dalam JKPD

sotoing!!!!!

the worst breakfast

on the way nak balik dah
 kami stay kat lang sari 2 malam je

beautiful!!!!!
ni laaaaa resort lang sari
nampak cantik kan???
tapi kami ada tragedi kat sini
kat ruang makan hujung sana tu, salah seorang staff kami terperosok kaki jatuh 
sebab platform tu kayu dah reput
terperosok sampai ke peha ok
dalam tuhhhh
sejak tu semua fobia nak lalu situ
kau bayang kan laaaaaaaaaaa
kau jenjalan kat platform tu, pastu tetiba kayu kau pijak pecah, runtuk & kaki terperosok ke bawah
oh mannnnnn memang worst & bad experience sangatttt

so korang tak payah la datang resort ni
elektrik kena catu
pukul 6 ptg baru ada elektrik ok
so siang2 ko berpanas la dalam bilik lol
orang nak rehat2 dalam bilik lepas snorkeling memang tak dapat aaaaaaa
lain la kalau dia sedia kan tempat lepak kat luar banyakkk
so bleh jugak la lepak tepi pantai kannnn
ini apa pun tak dakkkkk
tak kan nak bertelanjang kat tengah panas kot
omputih boleyyyyy laaaaaaa
ppppppfffffftttttttttt

sebelum balik Bentong, sempat la singgah Pasar Payang
tak beli apa pun. jalan-jalan je 
hehhehehehe

ok lah. tu je nak cite
tak de apa yg menarik pun trip ni
tapi happy sebab dapat snorkeling dgn adik & staff semua
happy dapat bercuti dengan mak
itu je yg best nyaaaaaaaa




No comments: