" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Friday, February 3, 2012

Review: Penang Trip CNY 2012

ehem ... ehem ...
lama gila x hupdate Minda Serigala ...
rasa macam ada mende nak tulis tapi rasa macam malas nak taip.
maka nya, tak hupdate la haha ..
punye la pemalas ...

okeh, ni nak review Penang Trip Chinese New Year 2012 ...

mendapat la uolls tengok gambar banyak ni ...
sume gambar ni hak milik tunang cik rai .. cik rai xde camera .. apetah lagi henfon ber-kamera T_T

bergerak ke Penang dari Tg Malim pukul 7 pagi ...
nak tau canne trafik? cam ni haaaaa

Highway PLUS - Slim River - 7.20 pg ..
xtahan dgn jem sebab sume kereta berhenti terus, exit ke bidor, ikut jalan lama sampai ke Changkat Jering ...
oh, btw, beliau suka ikut jalan lama ...
sebab ... jalan lengang, bnyk selekoh, x mengantuk bila drive ..
kalo kat highway ngantok gila drive .. beliau kata laaaa

sampai Penang pukul 1 petang (lebih kurang la)
Jambatan Pulau Pinang x jem .. cuma jem kat Tol Juru je ..

smpai tgh hari kan, mesti la lapar nak lunch ...
cam bese la, menu fevret beliau ...
Nasi Kandaq ..
Resoran pilihan kali ini: Nasi Kandaq Deen

*ini pinggan beliau*
sama je cuma cik rai lauk sotong

siap pekena nasi kandaq, pekena kopi plak kat Papa Rich e-Gate
*sorry, xde gambar*

sebelah malam nye pulak, ada Futsal Gathering beliau bersama rakan2 sekolah dulu ...
Penang Free School 99
start pukul 8 malam ...
area: Gelugor

*1st time tengok beliau bermain bola*
arrgghhh, nak sign beckham!!! :p

geng2 wanita, para isteri ada 2 org, so bertiga la masuk cik rai ...
mereka berdua sibuk melayan anak, cik rai tengok game je laaaa :)
main futsal sejam je, then melepak di kedai berhampiran .. warmn down laaaa kan
pukul 11 malam, baru balik rumah ...
oh, FMIL sedang tunggu di rumah waktu ini ... huhu
dan malam itu jugak 1st time tido dengan mommy! heheh

esok nya, 22 jan, bangun awal pagi ... pukul 9.30 dh kua umah
sebab ... ikut beliau shoot wedding di Sg. Tiram, Bayan Lepas kalau x silap

*ini la pengantin nya*
photo by: Detik Indah Photography

seharian shoot sana, shoot sini, abis majlis pukul 4.30 ptg ...
rasa lapar ... singgah makan kat Kapitan Queensbay ..
Menu fevret ... sila tengok gambar

*Cheese Nan + Milani*
1st time makan ni masa datang Penang September Trip 2011 ..
sedap ohhhh
cik rai makan sorang je ni .. ada plak nescafe tarik, memang mabeles!!

siap je makan, jenjalan ke town ...
pegi town ikut Balik Pulau, tawaf Penang ...
sempat jugak singgah sini .. (sila tgok gambar)

Anjung Indah
*ops, guna gambar reena & tqah*
ini July 2011 Penang Trip .. masa ni belum kenal lagi beliau :p
opkos la masa singgah ni ada gambar berdua, tapiiiii uolls xleh tengok hahahaha
dasar kedekut :p

sampai saje di town, jalan lengang ...
wahhh? macam x caya jek ...
bergerak ke Batu Feringgi ... laju gila beliau drive sbb kereta x banyak ...
oOo memang gini eh Penang kalau time raya cina ...
lengang weh ...

destinasi berikutnya: Night Market
*ni la night market*
ops, gambar tqah tuuuu
yeah! gambar tqah lagiiii :p
lengang yg amat .. kedai pun x banyak yg bukak ..
kalau bukak pun, bangla yg jaga

dah puas jenjalan kat night market (x beli pape pun, hahaha)
pergi makan kat hillside ..
beliau sorang je makan .. cik rai kenyang lagi pekena cheese nan tadi :p
*lamb chop hillside*
oh yea, masa ni kami tak berdua ... ada 4 orang kawan beliau bersama isteri masing2 & anak masing2 :)

dah siap makan, lepak Restoran Makbool .. tengok bola Arsenal vs MU (kalau xsilap la) huhu
pd malam tu MU menang 2-1
tengok sedap2 tgok bola tetibe hujan .. masa tu game x abis lagi ...
berpindah plak ke restoran lain ..
ape ntah nama kedai tu .. rasa nya kedai tu pernah kuar dlm cite anak mami ..
oh, lupa ingatan!!!

balik pukul berapa? opkoz la pukul 3.30 pagi huhu ...

keesokan hari nya, 23 jan ... bangun pagi xde la awal sangat .. pukul 10 kut
siap2 sarapan, duk sorang2 kat ruang tamu, ber-fesbok guna ipad mommy, rasa nak tertido balik .. rasa nya terlelap kut kat sofa ... hahaha

dalam pukul 3 ptg gitu, kua la jenjalan ...
destinasi nak ke Muzium Perang ...

masuk pulau naik feri ...
sila lihat laut yg tenang itewww ...
*rindu nya laut*

*keadaan dalam feri*

ada kisah nya naik feri ni ...
jalan jem ok! sejam kut berbaris nak beli tiket ..
oh, itu tunggu beli tiket, nak berbaris tunggu feri plak pastu ...
perut plak mintak di-isi ... lapar ok sbb makan sarapan awal :(
last2 cancel pegi Muzium Perang sebab dah petang sangat ...

so, destinasi berikut nya: jalan-jalan cari makan ...
Padang Kota Lama
*Hameed Pata Mee Sotong*
rasa dia manis, lambat sikit la tekak ni nak telan ..
tp beliau selamba je makan laju ...
sebab beliau dh biasa makan

nasib ada cocnut shake ...
so makan mee berselang seli dgn air ..
baru tekak laju nak telan ...

nak tau kat mana lokasi mee sotong ni? (sila tengok gambar berikutnya)

haaaa, nampak?
satu-satu nya padang yg ada kat padang kota ..
betul2 sebelah padang ni ..
view baik punye ... berangin jek

dah siap makan mee, cancel ke muzium perang, pekena kopi la macam biasa ..
kami berdua xbleh tinggal kopi ...
destinasi: Kopitan ...
pekena Tiramisu Ice Blended & White Coffee

sorry, xde gambar

sedang beramas mesra di Kopitan, beliau kata "pas ni lepak Hard Rock nak?"
wahhh!!! sape la yg xnak kan?
dengan pantas nya cik rai meng-angguk tanda setuju ...

and yeah! kalau semalam jalan nak ke Batu Feringgi lengang, tapi tidak pada hari ini .. jalan agak sesak, smpai la ke Hard Rock Hotel ..
oh, cina sudah kembali berniaga ... cuti 1 hari jek???

sampai saje di Hard Rock Hotel, terus ke Restoran Pizzaria (btol ke eja)
pekena pizza ... layan romantika la plak kat sini ..
x ramai orang ...
mat salleh je ada ...
angin plak sepoi2 je sebab tepi pantai kan ..
tapi x sempat jenjalan tepi pantai sebab lepas makan tu hujan plak
sedeyyy :(

*jenuh nak perabih*

*nice shot*
salad tu sangat sedappp

lepas makan, lepak kejap kat area live band hotel ...
layan kejap, pastu blah ...
next time tunggu dah sah suami isteri baru la bleh check in sini plak hahaha :p

destinasi berikutnya: x terus balik rumah ... masih awal, baru pukul 10 malam ...
so, lepak lagi ...
pukul 2 pg baru balik ...

esok nya, 24 jan ... x kemana ... duk rumah je ... bangun awal, kul 8.30 pagi sebab memang dah niat nak tolong FMIL .. tolong FMIL kemas2 rumah .. rumah baru renovate, so banyak nk kena kemas ... sian mommy sorang2 buat keje, nasib ada cik rai yang ringan tulang membantu .. ahaks
petang nya sempat la pegi ziarah atok beliau kat kampung ... dekat je dgn umah FFIL .. 1st time jumpa atok & makcik2 beliau :)

esok nya lagi, 25 jan, bergerak pulang ke KL pukul 3.30 petang ...
sampai Bentong pukul 10.30 malam ...
dan beliau selamat sampai ke rumah pukul 12.15 tgh malam ...
straight from Penang - Tg Malim - Batang Kali - Genting - Bentong - KL

perjalanan yg jauh ...
alhamdulillah selamat sampai ...

okeh, itu saje review kali ni ...

oanjang jugak entry ni rasa nya hahahaha

SEKIAN ...


No comments: