" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Thursday, February 9, 2012

Review: Zaifie Zainal Creation

ehem ... ehem ...

entry kali ini nak review pasal appoinment dengan Kak Zaifie ...

setelah berjaya mendapatkan contact number di |Facebook| Zaifie Zainal Creation, maka segera la SMS, tanya butik kat mana ...
then, mereka reply .. nak datang butik, by appoinment only ...
ada 2 tarikh mereka kasi ...
maka nya cik rai memilih 6 Feb, 3pm ...
dah confirm apoinment, baru la mereka kasi address ...
rupa-rupanya butik mereka di rumah ...
(terpegun sekejap tengok rumah Kak Zaifie :D )
chantekkk umah akak :)

jum kita tengok service apa yg mereka provide

THINGS THAT WE DO

• Wedding Planner
• Wedding Designer
• Exclusive Wedding Package
• Wedding Decoration
• Make-up Artist
• Bridal Make-up
• Engagement Package
• Dais/ Pelamin
• Bridal Room Deco
• Wedding Dress
• Bridal Shoes
• Accessories
• Hantaran Deco
• Bridal Bouquet
• Walk The Aisle & Arch
• Photog & Vidoe
• Professional Event
• Live Entertainment
• PA System
• Hantaran Deco Course
• Make-up Course
• Tailoring & Beading
• Baby Shower/ Cukur Jambul
• Door Gift & Such
• Lorry For Rent

(lengkap uolls ... sume ada)

WEDDING PACKAGES at Zaifie Zainal Creation

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
1. Pakej Pertunangan/ Pernikahan: Karmalisa & Karmalisa Eksklusif
2. Pakej Persandingan (Rumah): Nurkarma
3. Pakej Persandingan (Dewan):Nurzahraa
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Pakej Pertunangan/ Pernikahan Zaifie Zainal Creation 2012

>KarmaLisa
•pelamin mini (tilam, rumah, design sedia ada) |RM1000|
•persalinan tunang/ nikah P + aksesori, kasut, veil/tudung, bunga tangan artificial (sedia ada) |RM850|
•x1 make-up tunang/ nikah |RM500|

~Harga biasa RM2350
~HARGA PAKEJ RM2000
~kos pengangkutan luar kawasan RM150-RM350++
~rujuk bawah untuk sebarang penambahan atau penukaran item di dalam pakej.

*************************************

>KarmaLisa Eksklusif
•pelamin mini eksklusif (kerusi, rumah, design sedia ada) |RM1500|
•persalinan tunang/ nikah P + aksesori, kasut, veil/tudung (sedia ada) |RM1000|
•x1 make-up tunang/ nikah |RM500|
•x7 gubahan hantaran exclusive fresh flower |RM1100|
•x1 hand bouquet fresh flower |RM150|

~Harga biasa RM4250
~HARGA PAKEJ RM3500
~kos pengangkutan luar kawasan RM150- RM350++
~rujuk bawah untuk sebarang penambahan atau penukaran item di dalam pakej.

******************************************

Pakej Persandingan (Rumah)Zaifie Zainal Creation 2012

>Nurkarma
•pelamin bersanding (rumah, design sedia ada) |RM2500|
•persalinan sanding L/P sepasang, kasut P, aksesori, veil/selendang, samping, tanjak, bengkong, keris, rantai, & brooch |RM1500|
•x1 make-up sanding |RM500|
•x7 gubahan hantaran exclusive fresh flower |RM1100|
•x1 fresh flower hand bouquet |RM150|
FOC
•alatan merenjis
•kipas & bantal tangan

~Harga biasa RM5750
~HARGA PAKEJ RM4800
~kos pengangkutan luar kawasan RM150-RM350++
~rujuk bawah untuk sebarang penambahan atau penukaran item di dalam pakej.

****************************************

Pakej Persandingan (Dewan)Zaifie Zainal Creation 2012

>Nurzahraa
•pelamin Bersanding (design sedia ada) |RM5000
•x1 pergola arch |RM450|
•x10 flower stand |RM1000|
•wedding dress P, veil/ tudung, aksesori, kasut + sepasang Baju Silang L, samping, tanjak, bengkong, keris, rantai, brooch (sedia ada) |RM1500|
•x1 make-up sanding |RM500|
•standard meja makan beradab deco |RM500|
•x1 fresh flower hand bouquet |RM150|
•x7 gubahan hantaran exclusive fresh flower |RM1100|
FOC
•x2 bantal nikah bulat
•alatan merenjis
•kipas & bantal tangan

~Harga biasa RM10200
~HARGA PAKEJ RM9000
~kos pengangkutan luar kawasan RM150-RM350++
~rujuk bawah untuk sebarang penambahan atau penukaran item di dalam pakej.

******************************************
Add-on/ exchange:

*pelamin bawah khemah/ outdoor RM1500++ (RM500 safety deposit-refundable)

*standard arch RM200
*pergola arch RM450*cinderella arch RM450
*sitting arch RM350

*standard design flower stand x10 RM550
*standard meja makan beradab deco RM500++
*standard bridal room deco RM500++
*standard stair deco RM250++

*make up per session RM500

*x2 bantal nikah bulat RM250
*x2 bantal nikah empat segi RM100

*photo booth RM1500++

*sepasang baju melayu dan samping RM150
*tempahan baju sanding sepasang LP baru (sewa) RM2500++
*white wedding dress & tux RM800*songket (berinai) LP RM1000
*kostume (bollywood/ korea/ kimono/ jawa/ puteri zapin etc) RM200

*hand bouquet artificial RM25
*gubahan hantaran fresh flower per dulang RM150++


Menarik kan uolls??? :D
(kopipes je dari Facebook)


Perkara pertama yang cik rai tanya pada Kak Zaifie ialah pasal baju ni
*
*
*
*
*
*
*
uolls sume dah tau kan tema kaler wedding cik rai kaler apa?
hihihihi

*Baju ni tengah promotion*

RM550.00 sewa
sepasang LP• Sepasang baju P•
Veil & tudung• Aksesori• Hand bouquet• Kasut P •
Sepasang Baju Silang L • Samping, tanjak, bengkong• Keris, rantai, brooch
Offer start now until 15 MAC 2012!

tapiiiiiiiiiii, bukan kaler Navy Blue ...
ia nya seakan-akan kaler Royal Blue ...

dan memang betol sewa hanya RM550 ...
murah wehhh, sape tak nak, memang rugiiiiii ..
tapi cik rai x sewa yang ni .. huhu


Jom tengok baju-baju pengantin yg gojes milik Kak Zaifie

*kalau nikah pakai gini, havoc tak? *
hahaha


*suoer gojes uolls dress ni kalau tengok depan biji mata*
rasa macam nak pakai je ...
nak bergaya, hahaha ...
oh, tapi ini bukan lah tema kaler wedding kitorang :(


*satu lagi baju yg beliau berkenan*
Biru + Hitam
berat uolls baju ni ...
memang berbaloi dengan harga nya :D

*Terbaikkkk*


Contoh Gubahan & Pelamin by Zaifie Zainal Creation






nak tengok gambar lebih banyak lagi?

Contact Info:

Direct all ur inquiry about Zaifie Zainal Creation
email | zaifiecreation@yahoo.com
whatsapp & sms | +60 19 293 9023 | +60 16 263 0158
bbm | 23492763
viber | +60 19 293 9023

boutique is open by appointment only.
3 easy way to make an appointment :
bbm | whatsapp | sms |
whatsapp & sms | +60 16 263 0158
bbm | 23492763



Kami berempat sangat la berpuas hati dengan layanan Kak Zaifie & sangat teruja dengan baju-baju rekaan beliau ...

(oh yea, cik rai pegi butik ni dengan tunang cik rai, dan Tqah & pasangan nya)
InsyaAllah, kami datang lagi yea kak :D




2 comments:

Reena Kamarudin said...

nasib aku tak ikot kalau tak #foreveralone

Serigala Maroon said...

reena: dh ko xnak ikut, terpaksa la tqah ajak a.k