" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Saturday, March 24, 2012

HUT PDRM - 205

ehem ... ehem ...

24 Mac 2012 ...
genap 205 tahun Polis Diraja Malaysia (Royal Malaysian Police)

mari kita dengar video dr Mantan Ketua Polis Negara, Tan Sri Rahim NorPENUTUPAN JALAN SEMPENA HARI POLIS KE 205 TAHUN: Sempena sambutan Hari Polis ke-205 Tahun di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur, penutupan jalan akan bermula pada 6 petang hingga 12 tengah malam Jumaat 23/3/2012 untuk raptai dan 3 petang hingga 2 pagi pada Sabtu 24/3/2012 untuk sambutan Hari Polis.
.
Antara jalan yang terlibat ialah Jalan Kinabalu ke laluan susur ke Bukit Aman, Jalan Hishammuddin/ Jalan Raja, Jalan Hang Kasturi/ Jalan Leboh Pasar Besar/ Jalan Mahkamah Persekutuan dan Jalan Tuanku Abdul Rahman/ Jalan Tun Perak ke Dataran Merdeka.

berikut ada sedikit gambar raptai sempena Hari Polis yg ke 205
SELAMAT ULANG TAHUN YANG KE 205
POLIS DIRAJA MALAYSIA!!!No comments: