" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Monday, March 12, 2012

Bertunang dah kau Tqah!!!

ehem ... ehem ...

entry kali ni nak review kawan baik aka BFF cik rai bertunang ...
nama nya Atiqah Liyana ...
FYI, kitorang berkawan sejak tadika lagi ..
sama-sama tadika, sama-sama sekolah rendah, sama-sama sekolah menengah (sama kelas dari form 1-form 5) & sama-sama Matrik UIA kat PJ dan sama-sama menuntut di UIAM Gombak tapi kuliyyah lain2 ...

pada 11 Mac 2012, tepat jam 12.15 tgh hari, Atiqah & pasangan nya Khairul di isytiharkan bertunang .. ok tqah .. ko memang x dengar apa yg family dua belah pihak bincangkan ...
terasa naik bulu roma aku masa di-isytiharkan tu .. alhamdulillah :)
aku xtau la apa kau rasa masa aku bertunang dulu huhuhu
kalau dah bertunang, naik bulu roma ..
kalau kau nikah esok, mau menangis aku hihihi
*eh, ni gambar kami masa cik rai bertunang 2 bulan lepas*


*ini gambar masa form 5*

*gambar masa sekolah*

and yeah!!! sejak kenal dia dari kecik, tqah x pernah bercinta ... tau dia bercinta pun, masa dh kerja, 2 tahun lepas kalau x silap .. tunang dia adalah cinta pertama nya ... happy sangat bila mula2 dengar nak bertunang dulu ... masa cik rai bertunang la dia bagitau dia akan bertunang jugak bulan 3 ...
and yeah! masa mula-mula nampak tunang face to face dulu, atiqah liyana ada skali di sisi .. cuma dia x perasan sebab dia x alert masa tu .. (lihat gambar berikutnya)

*masa ni beliau ada kat depan mata*
tapi tak kenal la kan
nampak gitu-gitu je
wedding Mahathir: nak tengok gambar lebih banyak & menarik lagi?


suka sangat dapat join diorang dating ... walaupun masa tu cik rai belum ada pasangan (pakwe), belum ada tunang ...
and yes!!! mereka bercinta dulu sebelum cik rai bercinta :p

happy for both of u ...

*sebelum & selepas make up*
MUA by Farah Ema (adik cik rai)

*chantek sangat .. 1st time mekap ni*

*i like ekspresi muka tqah tu*



*three of us*
kawan baik

*hantaran tqah to khairul*
bunga rampai & kek toada dalam gambar

*saat cincin disarungkan*
*pandang sini.. pandang sini*

*hantaran both side*

kawan-kawan yg hadir ..
semua ex-UIAM , kecuali inna dua dari kanan
inna jiran tqah, kawan kitorang jugak :)

ini lah bride to be & groom to be 2013


semoga berbahagia & berkekalan ...
TAHNIAH!!!


1 comment:

pika pikah said...

salam perkenalan dr saya, B2B dari kedah...

sila jenguk my blog & join contest sy! :)

http://pikapikah.blogspot.com/2012/03/my-first-contest-jom-join.html