" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Tuesday, March 6, 2012

Kelengkapan Makan Beradab

ehem ... ehem ...

yeah! tengah rajin nak update blog ni ...
walaupun tulis eh taip x berapa banyak sangat pun ...
tapi biar lah gambar men-cerita-i nya punnnnnn :D

nak bgtau ... beberapa kelengkapan untuk makan beradab Raikan Detik Indah R&R sudah dibeli.
untk makluman semua, cik rai tak guna servis catering ...
kami masak gotong royong jek ...

insyaAllah nanti ada DUA Pakatan ...
1 dr Felda Lurah Bilut, 1 dr Taman Desa Damai ...
sebab apa ada DUA ni???

ok, sebab dia ...
Pertama: keluarga cik rai memang dh lama jadi pakatan bilut ... dulu2 berangan nak wat majlis kahwin di kampung ... ala-ala kampung la kan ... so, felda lurah bilut la menjadi pilihan ... tapi tak jadi buat kat situ sebab rasa macam kecik plak kawasannya .. oh FYI, rumah yg cik rai cakap ni cik rai jadikan Homestay ... sesiapa yg tersesat kat Bentong, xde tempah bermalam, boleh la check in kat homestay cik rai ...

Klik link ni, kalau nak tengok gambar Homestay



Kedua: kat taman ni ada pakatan jugak .. yg bertuah nya, abah angkat cik rai ketua rukun tetangga perumahan ni ... so, mudah la dia nak kerah tenaga penduduk untuk bergotong-royong .. lagi pun pakatan memang dah jadi aktiviti penduduk di sini ...

dah boleh bayangkan dua-dua pakatan ni ... lebih kurang 100 orang bekerja bersama-sama ...

wah, tetibe panjang plak entry ..
jum la layan gambar ...
barang keperluan yg diperkatakan tuuuu

*jug air*
ada 4 pieces ...

*gelas*
ada 2 set, so 6 pieces ...
4 orang tetamu kehormat akan menikmati minuman di gelas ini ..
siapakah yg bertuah itewww? :D

*combination of two things*

masheh mak!!!


ops!!! lupa nak snap pic pinggan ... next entry mungkin :))))

No comments: