" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Thursday, July 14, 2011

kebanggaan satu ketika dulu

ehem ... ehem ...
kali ni nak share sikit antara telefon bimbit yang pernah menjadi kebanggan cik rai ...
wahhhh, bangga tuuuu

ok, buat information uolls, cik rai mula memiliki telefon bimbit atau english nya "handphone" ialah sejak menjejaki Dunia Matrikulasi ...
dapat duit yayasan Pahang, beli la henpOn kat bawah ni ha ...
*
*
*
*



mas tuh dapat duit RM500 coz, mana2 anak pahang yg dapat sambung pelajaran ke IPTA bleh claim duit kat yayasan Pahang ...

then, dah pandai sikit ber-henpon ..
tukar design la plak kan ...
tukar dengan nokia ape ntah ...
cari kat website NOKIA, xde pulop ...
tapi cik rai ingat lagi bentuk henpOn tuh ...
kaler putih cik rai pakai ...
sama dengan budak sebelah bilik



pastu plak tukar dengan henpOn ni ...
ada sikit la lagu-lagu ...
bleh blutot kalau x silap ...


hp ni pOn pernah pakai gak rasa nye ...

then, cik rai pernah jugak pakai NOKIA N-Gage ..
wahhhh ... teruja zaman pakai N-gage ni ...
main game x hengat ...

lepas pakai N-gage, pakai NOKIA Flip ...
try gak cari gambar, tp x jumpe pulop ...

setelah sekian laam pakai nokia flip, cik rai pOn berubah ke MOTOROLA V3i ...
henpON paling cik rai sayanggggg
henpOn ni kerap kena ujan ..
tp condition masih lg baik ...



cuma 1 jek yg menyebabkan cik rai bertukar ialah ...
battery die x leh charge ...
seingat cik rai mase tu, charger x leh gune ..
tp gune wayar utk transfer dr henpOn ke PC bleh plak die charge ...
peliksssss ...

dan akhirnya hingga kini ...
cik rai setia dengan W595 ni ...
*
*
*
*


pernah rosak sekali ...
orang call jek, cik rai x dengar suara ...
speaker rosak kata nya ...
setahun jugak la henpOn ni x berfungsi ...
rosak plak time mak cik rai masuk wad ...
adusssssss ,,, mental abes x leh cakap time org call ...
kena guna earPhone baru dengar ...

sekarang ni henpOn ni dah ok ..
bela speaker tu 80 henget jek ...
eh, button rosak gak tu ...
sekarang ni button 0 tengah rusak ...
hadoyai ......
sabau je la ...

okeh, itu saje ..
sekian ...

No comments: