" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Thursday, November 17, 2011

Kawan nak kawin, tapiiiiiiiiiii

ehem ... ehem ...
ari ni nak share sikit rasa yg terbuku dalam hati ni ...

uolls nak tau x .. cik rai dikejutkan (wahh, kejut la sangatttt) oleh 1 sms ... dr kawan baik cik rai ..

"aku sebenarnya x sangka .. tp x nak wat cam mana .. janji ko dengan aku dr bulan 6 tuk jadi pengapit.. tp org lain yg jemput ko, dah dekat yg ko terima .. actually sedih .. tp anyway thanx inform .. mungkin sebab aku x taja apa-apa kan .. ok la bye .. "


mak aiii ... terkejut cik rai uolls ... 2-3 ari sebelum ni cik rai msg, bgtau x dapat datang ... jauh kau .. kat melaka nun ... sebab2 x dapat datang ialah kawan cik rai masa kecik pun kawin pada hari yg sama .. itu x kisah la nak kawin sama tarikh ke x kan .. tp yg cik rai kisah nya, rumah dia betul2 depan rumah cik rai .. x elok la x pegi kan ... yg jauh kau pegi, yg dekat kau x dapat pegi .. setahu cik rai, kita mesti utama kan majlis yg dekat dahulu ...

ok, itu 1 hal ... hal lain plak, pasal yg taja-taja tu ... watthe cakap cenggitu? cik rai balas sms kawan cik rai tu ... cik rai cakap

"la, x baik ko cakap cam tu .. aku mintak maaf sangat2 .. ko pun tau apa kekurangan aku kan"

hal dia kat sini, cik rai memang x mampu nak pegi rumah dia .. paham2 je la .. cik rai ni x bekerja .. tahun depan turn cik rai plak kawin ... x keje pun kena kumpul duit jugak kau!!! so, bila dah x mampu nak pegi, kita bgtau awal la ... kebetulan ada alasan yg kukuh ... so?

x sangka plak bleh dapat SMS cam tu .. siap cakap, "ok la bye" ... wahh, nampak sangat kau macam dah xnak kawan dengan aku ..

cik rai bgtau la bakal suami .. dia kata cik rai x bersalah sebab dah inform awal sebelum majlis dia .. at least dia sempat lg cari pengganti .. so, si bakal suami suruh cik rai lupakan saja, jangan amik hati ... kalau dia masih nak berkawan, nanti pandai la dia cari semula .. huhu ..

sedih uolls .. ingat ke dia sms pujuk ke, merayu ke suruh datang ... ini bleh cakap ok la bye .. nampak sangat dia touching & sentap ... kalau kau dekat, aku gigih jugak pegi, tp jauh kau ... kat Melaka sana ... T_T sabauu je laaaaaaaaaaaa

5 comments:

Reena Kamarudin said...

mental ke hape member ko tu? hahaha

Serigala Maroon said...

mental nak kawin la tuuu hahaha .. mungkin dia tgh serabut pala ke hape

diwant said...

yeah, buat taktau ja, betul apa bakal suami u ckap tu. janji bgtau awal2 dari last minit

Serigala Maroon said...

yeah, dats right .. syg bakal suami sangat2 :D

Reena Kamarudin said...

yeah, sayang bakal suami ketat-ketat.