" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Saturday, November 19, 2011

Marathon Movie: Van Damme

ehem ... ehem ...

akibat xbleh tido, maka terjadi la marathon movie ...

malam ni td layan movie dari Jean-Claude Van Damme (panjang sungguh nama)

mula-mula tengok cerita ni ...
*
*
*
*
*
*
*

**Until Death**

cerita ni tahun 2007 ...

oh, untuk makluman cerita ni action/thriller ...

seorang detektif narkotik tp penagih dadah jenis heroin. setelah ditembak dalam 1 gunfight, dia koma .. beberapa bulan kemudian, dia sembuh & tekad untuk perbaiki hidup ...
nak tau cerita selanjutnya, uolls tengok la sendiri ..
hahaha ... gelak kejam


dah abis cite tu, tengok cite ni plak ...
*
*
*
*
*
*
*

**Double Team**
1997

Van Damme sebagai counter-terrorist, Jack Quinn ...

dalam cite ni suka part canne dia kuat semangat untuk pulih dr kecederaan .. dia punya training gempak x hengat uolls ..

nah, tengok ni ...
*
*
*
*
*


gempak kan?
dia guna dinding & palang atas tu je untuk pulihkan kaki dia.
pastu bleh plak angkat bath tab menggunakan bahu ... hahaha
pastu menyelam dalam air, dari nyalaan sebatang rokok hingga lah rokok itu bertukar menjadi puntung rokok ...

wahhh, gitoooooo



nak tau lebih lanjut, baik uolls tengok sendiri ...
mmg cun ah cite ni ...


yeahhh, mari kita mengenali Van Damme dgn lebih detail



tua dah kau ... umur dia 51 .. sebaya dgn abah cik rai

Location : Brussels, Belgium

Birthday : 18 October 1960
About FB : ► Now playing: - • Assassination Games ► Coming soon: - • Dragon Eyes • Universal Soldier IV • The Butcher • The Expendables 2

Awards ★ Nominated: -
* [1992] MTV Movie Award - Most Desirable Male for Double Impact.
* [1993] MTV Movie Award - Most Desirable Male for Nowhere to Run.
* [1994] MTV Movie Award - Most Desirable Male for Hard Target.
* [2001] Video Premiere Award - Best Actor for Replicant.
* [2009] Chlotrudis Award - Best Actor for JCVD.

Birth Name : Jean-Claude Camille François van Varenberg

Nickname : The Muscles from Brussels

Birth Place : Berchem-Sainte-Agathe, Brussels, Belgium

Profession:
Actor / Fight Choreographer / Writer / Editor / Producer / Director

Height/Weight:
5' 9" (1.75 m) / 176 lbs (80 kg)

Spouse:
Gladys Portugues

Children:
Kristopher, Bianca & Nicholas

Parents/Sibling:
Eliana & Eugène van Varenberg, (parents) / Véronique, (sister)

Fight Career:
Former European Professional Karate/Kickboxing Association Middleweight Champion [1977 - 1981]

Martial Arts:
Shotokan Karate - Kickboxing (Muay Thai) - Kung Fu - Tae Kwon Do - Full Contact

Quote:
"I am the Fred Astaire of karate."

Personal interests
Filmmaking - Martial Arts - Bodybuilding - Fine Arts - Pets


okeh, comin soon dia The Butcher (Six Bullets)


No comments: