" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Wednesday, July 18, 2012

Tingkap Pong, Semak Pong, Tab?

ehem ... ehem ...

masih ingat entry di SINI?
konon nak beli handphone ..
tapi tak beli-beli lagi
hahahahahahaha
*eh, tunang tersayang! bukan ke awak pernah kata nak beli kan handphone untuk saya? ke saya salah dengar?*
hahahahahahahahahahaha

tahu kah anda hp cik rai yang ni ha, rosak?

aaaaaa, canne boleh rosak?
sampai sekarang masih dok pikir ...
mengapa kau rosak?
nape ringtone rosak?
tak boleh set ringtone calls
so, org call memang tak bunyi ..
dia berbunyi bila org SMS & set alarm clock saje
oh watt deee????

ok, sejak dari itu nekad nak ganti baru
sebab ..
tunang tersayang pun dah kata

"dah masa nya untuk tukar henpon tu"

oh, ye ke? awak belanja boleh?
hahahahahahaha
memang tak cakap macam tu la kan :p

hajat di hati memang nak pakai Nokia Lumia
windows phone
mula-mula mesti la berkenan pada Lumia 900
akan tetapi harga nya kau ..
nape kau mahal sangat?

Lumia 900
harga RM1800
*agaknya la*

pastu, rasa macam hanya mampu Lumia 610 saje ...
harga pun RM699

Lumia 610
henpon ni gempak gak, camera 5MP
memang mampu milik


akan tetapi bila ushar samsung plak, berkenan plak kat ni ha
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Samsung Galaxy Note
oh man!!! org zaman sekarang pakai android yea farah raihana
baru style
kalah mak jemah ...
dapat tau harga dalam rm1300 gitu
eh, murah nya?
eh, tapi bajet cik rai seribu ke bawah je
mana nak cari lagi 300 tu?
hahahahahahaha

pastu kan, pastu pastu ...
tetibe berkenan plak dengan Samsung Galxy Tab
*aaaarggghhhh, semua kau nak berkenan la farah raihana!!*

 eh, ini nampak lagi best
baru style nak ber-blogging

next, yg latest ...
samsung galaxy tab 7.7

ini lagi cun design dia
naise kan tengok dari belakang?
dah test, member punya memang power
tapi tak mampu la kalau dah harga 2k kan


yang mana satu ni?
windows phone?
smart phone?
atau tablet?

kalau takde salah satu ni canne nak blogging?
guna windows phone, alaaaaaaaaaa kecik nya skrin
guna note, gempak siot
*ni semua gara2 cerita Ghost-korea tu*
kalau guna tablet, lagi la syok nak blogging kan?

kalau tak de sume mende alah ni,
kang dah kawin canne nak review wedding?
kang canne nak log in blog?
kang canne nak search resepi kalau tibe2 tak ingat resepi?
hahahahahahahaha
dah la tak de pc,
tak de laptop
henpon pun tak de ringtone

aaaaaaa, canne? canne?
:p




p/s: harap2 tunang cik rai baca la entry ni :p


2 comments:

izzah said...

xyah beli handset..kita gi jln2...airasia tgh murah ni...hehe...

Cik Rai @SeriGala said...

izzah: enset rosak, mmg kena beli jugak huhu .. nak jenjalan kena tunggu kawin, baru syok hihihi