" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Wednesday, November 23, 2011

Lagu Semangat Harimau Malaya - Selamanya

ehem .. ehem ..

minggu ni Malaysia agak popular ... semuanya gara-gara bola sepak ...
terbaru, Malaysia juara bola sepak utk SEA GAMES di Indonesia ...
sana sini situ bercerita pasal harimau baham garuda ...
alhamdulillah Malaysia menang kan ... menang penalti plak tuuuu ...
(org lain dah lama update malaysia menang kat blog, tp cik rai baru nak hupdate, haha)

rasa best jugak la tengok bola malam tu, sebab bakal suami ada sekali ... tengok sesama uolls ... ni second time la tengok bola sesama kat rumah ... first ari tu tgok game MU (Manchester United) duk lawan apa ntah ... lupa ...

tgok game MU sesama kat mamak pun pernah .. masa kat Penang ari tu.. tp utk separuh masa pertama la ... separuh masa kedua kitorang sambung tgok kat umah kakak beliau ... yeahh, kali ni tgok dengan kakak & abang ipar beliau :D

then, malam ni td Malaysia kalah plak dengan Syria .. kalah 0-2 ... tinggi btui org2 syria ni ... lari pun laju jek memasing ...

okeh, jum layan lagu Harimau Malaya ...





Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya harimau malaya

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya sokong Malaysia

E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah aaa aaa
E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah harimau malaya
Harimau malaya
Harimau malaya
Harimau malaya

E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah aaa aaa
E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah

Inilah tanah tumpahnya darahku
Negara pasukan piala hanya satu
Harimau kami berlari laju
Belang nak tertanggal dari baju
Harimau kami cekap gelecek
Pertahanan lawan tumbang sederet
Bila turun padang berumahkan gelanggang
kalau berani mari bertandang hah

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya harimau malaya

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya ooh Malaysia

E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah aaa aaa
E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah harimau malaya
Harimau malaya

Semua berlari hingga tiada keringat
Gol pertama untuk negara kedua untuk pingat
Bila atas padang main tak ingat
Tiap hantaran kemas tiap gerak ligat
Pernah kah ada harimau yang jinak
Jawapan nya tidak semestinya lincah
Penyokong di stadium beranak pinak
Untukmu Malaysia kami ceria

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya harimau malaya

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya ooh Malaysia

E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah aaa aaa
E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah harimau malaya
Harimau malaya

Hey, mari kita semangat
Hitam kuning terpahat
Mari kita berjuang
Teguh berperang di padang
Sekali lagi maju lagi serang lagi
Gagah berani sebati tidak gentar tenang
Dengan sorakan gemilang
Harimau malaya pasti menang




Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya harimau malaya

Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya
Selamanya-selamanya ooh Malaysia

E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah aaa aaa
E lelelelele lah ooo ooo
E lelelelele lah harimau malaya
Harimau malaya
Harimau malaya


Lagu Selamanya by Ultras Malaya Feat Altimet, Joe Flizzow dan Carleed Khaza

No comments: