" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Tuesday, December 27, 2011

Bata Comfit tetap menjadi idamain

ehem .. ehem ...
yeah! macam biasa hupdate blog kul 4 pagi ..
fevret time ..
bajet kau duduk obersea yea cik rai .. hahaha

okeh, ni nak hupdate pasal kasut ..
kasut ke sandals? hahaha, kompius ..
eh, tapi bagi cik rai kasut tu yg jenis bertutup ...
seswai untuk majlis formal atau kursus atau seminar.
sandals tu plak seswai untuk jenjalan, dating dan sebagainya.
dah nama pun sandals, mesti la diciptakan senang untuk jenjalan.
kang jenjalan pakai heels, kau boleh berdiri lama-lama?
tunggu bas? tunggu teksi? tunggu tren? boleh???
walaupun cik rai boleh, tapi jarang buat .. haha

khamis minggu lepas (22hb .. ek eleh, ari ni baru nak hupdate) telah membeli sepasang sandals .. bagi menambah koleksi yg bawah ni ha ...
actually x cukup 2 sandals .. dah xbleh pakai, so buang ...
tapak nya haus & tapak kaki boleh rasa tapak kasut, sebab selalu kena air (siapa suruh kau bawak masuk dalam bilik air, siap guna untuk mandi) so, buang terus ...




*ini je yg tinggal*
atas dari kiri: kasut casual untuk presentation .. masa belajar dulu la .. see, tersimpan lagi sampai sekarang sebab jarang pakai .. sekarang pun x pakai kut .. yg hitam tu je pakai masa jadi pengapit 2 minggu lepas ..

bawah dari kiri: Bata Hitam tu guna masa presentation, kursus, interview
yg putih tu dah nyawa2 ikan ..
(sila baca yg dibawah)
yg kelabu tu vincci, beli tahun 2005, smpai sekarang boleh pakai uolls ..
hebat kan penjagaan kasut cik rai? hahaha

okeh, ni alkisah kasut putih crocodile tu dh jadi nyawa-nyawa ikan ..
dah x pure crocodile dah ..
jeng, jeng ...
*
*
*
*
*
*
*
*
nampak uolls?
terkopak hokay!!! T_T
mende alah ni terkopak masa wedding kawan cik rai November lepas ..
sedey btol ..

so, minggu lepas la baru dapat beli sandal yang baru ...
gigih pergi cari Bata kt The Gardens, tapi xde ..
pastu cari la kat MidValley ..
masuk je mid, terus nampak Bata di sebelah kiri ..

cik rai: hah! tu Bata (sambil tunjuk)
beliau: haih, semangaittt
cik rai senyum jek ...

cepat-cepat la pilih mana yg berkenan
dalam 15 minit jugak la pilih ..

mula-mula suka yg ni ..
opkoz la Bata Comfit hokay
*
*
*
*
*FRIDA-RM75.99*

eh, bajet rm50-60 je .. ini dah ke rm80 dah ni ..
NO, NO, NO ...

*FRUMA-RM65.99*


*ELDORA-RM89.90*
(marie claire)


*EIDELE-RM89.90*
(marie claire)


*oh shit .. ini PRIMAVERA - RM129*

kasut jenama fevret kawan baik cik rai, ATIQAH LIYANA


*PRIMAVERA - RM129.00*
kalau x silap, yang ni tqah beli dulu ..


tengok tu uolls ...
pilihan cik rai yg di tengah tuuuu ..
tp over bajet la pulak ..
so, yg mana cik rai pilih???

yang ni ke?
*
*
*
atau yang bawah ni?

suruh beliau pilih, yang mana cantik?
dan beliau memilih yg bawah ni ..



*CICI - RM55.99*

haha, dah agak dah ..
okeh, suruh SA cari saiz 7 .. then cuba meng-gaya-kan nya depan beliau, dan beliau kata CUN!
okeh, jum bayar ..
beliau tanya berapa tuuu?
"56" selamba je jawab ...

tanya je? ingat ke nak tolong bayar ..
hahahaha ...


gurau je sayangggggg!!!
peace!
ailebiu ..





2 comments:

Reena Kamarudin said...

arghhhhhhhhhhhhhh. hak yang marie claire tu lawa. aku suka kasut marie claire. selesa.

Serigala Maroon said...

yeah! cantik sesangat weh