" Dan di antara tanda-tanda yang membuktikan kekuasaanNya dan rahmatNya, bahawa Ia menciptakan untuk kamu (wahai kaum lelaki), isteri-isteri dari jenis kamu sendiri, supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikanNya di antara kamu (suami isteri) perasaan kasih sayang dan belas kasihan. Sesungguhnya yang demikian itu mengandungi keterangan-keterangan (yang menimbulkan kesedaran) bagi orang-orang yang berfikir. " (Surah Ar-Rum : 21)

Daisypath - Anniversary

Friday, December 30, 2011

Special Entry : Dorem (Hailmi) : Syafakallah Skod!

ehem ... ehem ...
pagi uolls ...

pagi ni hiba sikit ... sebab nya ...
godek-godek pictures kat laptOp, then terjumpa folder Tauliah SUKSIS tahun 2008 dulu.
ada gambar berdua dengan dorem .. atau nama sebenarnya Hailmi ...

beliau sekarang sedang bertarung nyawa di ICU Hospital Langkawi ...
suspect virus kencing tikus ...
cik rai tahu pun setelah 2 minggu dia dalam ICU.
nak tau canne cik rai boleh tau?

sebenarnya nak wrote kat wall facebook dia, mintak tolong tunjuk arah ke Transit MINDEF since helmy ni PTD MINDEF ..
tapi bila bukak wall dia je, ramai yg mendoakan dia semoga cepat sembuh .. keep fighting .. kuat semangat etc ...
Ya Allah, apa dah jadi dengan helmy?
cik rai pun baca la satu per satu setiap wall post yang ada ..

and the result is ...
helmy sedang koma dalam ICU ..
Ya Allah ... terus tersentap & mengalir air mata ni.


bila dapat tau je, terus update kat group IIUM Suksis Skuad 1/05


di bawah ini antara skod2 yg mendoakan kesihatan dorem




kami sama-sama 1 skuad .. IIUM SUKSIS ...
pengalaman pahit, manis, suka & duka semua dikongsi bersama.
dalam pasukan kami semua sentiasa bekerjasama.
dalam baris (masa kawad) cik rai selalu duk sebelah dorem setelah barisan paras di buat.
so, kitorang akan cari peluang untuk bergurau dalam baris.
(menyalahi undang2 kawad. huhu)

difahamkan dorem masuk ICU pada 8 Disember 2011 (rujuk pada wall post pertama di wall FB dia)
makna nya sudah 3 minggu dia dalam ICU ..
sekarang ni dia dah sedar tapi tak boleh bercakap lagi.
doc just bagi ubat tido & ubat untuk lawan virus yg ada kat paru-paru dia.


*ni la dorem (hailmi)*
USM Penang 2008

moga cepat sembuh skod!
kami semua IIUM Suksis Skuad 1/05 sentiasa mendoakan kesejahteraan kau, sahabat!

Ya Allah, Engkau kuat kan lah semangat beliau!!!
aminnn ..